-
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
http://rahronews.ir/?p=9748
به گزارش رهرو نیوز، غلامرضا شریعتی شامگاه چهارشنبه در نشست با مدیران زن خوزستان به مناسبت هفته دولت در سالن جلسات استانداری، اظهار داشت: با توجه به افزایش سطح تحصیلی بانوان و اشغال بخش زیادی از ظرفیت دانشگاه های کشور، خواه ناخواه شاهد حضور پررنگ آنها در آینده مدیریتی خواهیم بود و همه باید به این مساله تمکین کنند.
وی با بیان اینکه برای انتصاب مدیران زن با مشکلاتی مواجه هستیم، اضافه کرد: بارها زنان را برای پست های مدیرکلی به مسئولان کشوری پیشنهاد داده ایم اما آنها رغبتی به این امر نشان ندادند.
شریعتی انتصاب مدیران زن در استان را به «پاره کردن زنجیرهای کهنه» توصیف کرد و گفت: این امر باید آرام، به تدریج و همراه با اقناع سازی و اثبات کردن خود باشد و نباید شتابزده عمل کرد، زیرا عمل بی ملاحظه و شتابزده در این زمینه باعث عقب گرد می شود، به عنوان نمونه در انگلستان زنان برای به دست آوردن حق رای ۲۰ سال مبارزه کردند.
وی تصریح کرد: هم اکنون در استان و کشور شاهد هستیم که پتانسیل های زنان به دلیل مسائل سنتی و فرهنگی استفاده نمی شود و کشور و استان از آنها بی بهره است.
شریعتی با تاکید بر اجرایی شدن برنامه ششم توسعه در حوزه زنان اظهار داشت: در حال حاضر ۸۱ زن در پست های مدیریتی خوزستان منصوب شده اند.
استاندار خوزستان همچنین از پیگیری تحصیل مجازی برای دختران ساکن در مناطق صعب العبور خبر داد و حمایت از زنان بد سرپرست و سرپرست خانوار، جذب دختران بازمانده از تحصیل، راه اندازی خانه های امن، نمایشگاه دستاوردهای زنان و بازارچه های خوداشتغالی را از جمله برنامه های حوزه زنان در استان عنوان کرد.
وی با اظهار رضایت از تصمیم خود مبنی بر حمایت از انتصاب یک زن به عنوان نخستین فرماندار در شهرستان کارون، گفت: خانم خنفری با عملکردش توانست خود را اثبات کند و من از پافشاری خود برای انتصاب وی رضایت دارم زیرا او هر اقدامی که به نفع شهرستان باشد را انجام داده است به عنوان مثال در اجرای طرح آبرسانی به کانون های ریزگرد، فرماندار کارون توانست رضایت معارضان را با مذاکره جلب کند که نشانه تلاش این فرماندار زن است، همچنین در سازمان مدیریت و برنامه ریزی زنانی مشغول به کار هستند که کاملا به حوزه کاری خود اشراف دارند.
شریعتی در ادامه درباره کمپین زنان خوزستانی در فضای مجازی برای انتصاب یک زن به عنوان معاون استاندار، گفت: با اعضای این کمپین دیدار خواهم کرد.
۶۱ مدیر زن تا پایان برنامه
مدیرکل زنان استانداری خوزستان همچنین در این نشست با اشاره به سهم ۳۰ درصدی زنان در پست های مدیریتی بر اساس برنامه ششم توسعه کشور گفت: برای تحقق این سهم از ۲۰۰ پست مدیریتی استانداری خوزستان تا پایان برنامه ششم باید ۲ معاون استاندار، هفت مدیرکل، هشت معاون مدیر کل، هشت فرماندار ۱۶ معاون فرماندار و ۲۰ بخشدار در این استان منصوب شوند.
سیده فرانک موسوی ۲۲ درصد مشاغل دولتی را در اختیار زنان دانست و افزود: در خوزستان در حال حاضر ۸۱ زن در پست های مدیریتی مشغول هستند که شامل یک مدیرکل، ۲ مدیر، ۱۴ معاون مدیرکل، ۲ بخشدار، یک فرماندار، ۶۰ رئیس اداره و یک شهرداراست.
به گفته وی بیشترین میزان انتصاب مدیران زن در فاصله سال های ۹۶ تا ۹۸ رخ داده که ۳۴ نفر بوده است.
وی همچنین از تدوین سند توسعه زنان استان خبر داد و گفت: این سند به زودی در شورای برنامه ریزی استان ارائه و تصویب و به دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود.
موسوی در ادامه با اشاره به تشکیل «پارلمان زنان» در شهرستان ها به عنوان یک شورای مشورتی اظهار داشت: پارلمان زنان برای تحقق عدالت جنسیتی، در پنج موضوع تشکیل شده و به ۲۵ قشر از زنان سهمیه داده شده است.
دشواریهای فرماندار زن
فرماندار شهرستان کارون در این نشست گفت: مخالفان فرماندار شدن من، هرگز از میان عشایر نبودند.
معصومه خنفری افزود: برخی ها انتصاب یک زن در جایگاه مدیریتی را مغایر شرع دانسته و به همین دلیل با آن مخالفت می کنند و من در دوره کاری خود این مساله را کاملا درک کرده ام.
وی با اشاره به حمایت های استاندار از خود، اضافه کرد: استاندار خوزستان در انتصاب زنان با قوت و قدرت ایستادگی کرده است.
خنفری اظهار داشت: حضور زنان در پست های فرمانداری و بخشداری که جایگاه حاکمیتی دارد، در کل کشور بسیار دشوار است.
وی تصریح کرد: در حوزه کاری من زنان بهتر از مردان کار می کنند و همه مردان همکار هم به این مساله اعتراف دارند که زنان منظم تر و دقیق تر هستند، به طوری که مدیران در برخی ادارات تازه تاسیس درخواست به کارگیری نیروهای زن را دارند.
خنفری افزود: برخی ها احساسات زنانه را دستاویزی برای جلوگیری از انتصاب آنها به سمت های مدیریتی می کنند، این در حالیست که این احساسات امتیاز مدیران زن است زیرا اجازه نمی دهد به افراد به ناحق ظلم شود.
استقبال شیوخ عرب
مدیر فرودگاه آبادان نیز در این نشست با اشاره به استقبال مردم جنوب خوزستان از انتصاب مدیر زن گفت: روزانه پذیرای تبریک شیوخ عرب از آبادان، خرمشهر و شادگان هستم.
پروانه سهرابی درباره فرآیند انتصاب خود توضیح داد: در وزارت راه سه نوبت مجمع تشکیل شد تا پذیرفتند که یک زن به عنوان رئیس منصوب شود و فشارها و مقاومت هایی علیه انتصاب من به وجود آمده بود.
وی تصریح کرد: افتخار می کنم به بانوانی که برای برخی ها در جامعه تبدیل به دغدغه شده اند به طوری که گمان می کنند با حضور زنان، فعالیت های آنها کمرنگ می شود و به همین دلیل مقاومت می کنند.
سهرابی با اشاره به حمایت های استاندار از انتصاب خود، گفت: برخلاف پیش بینی ها، مردم آبادان از انتصاب من خوشحال شده اند و برخلاف جوسازی هایی که می گفتند مردم عرب آبادان حاضر نیستند مرا که همزبان آنها نیستم بپذیرند، شیوخ عرب روزانه از آبادان، خرمشهر و شادگان می آیند و انتصابم را تبریک می گویند.
وی با ابراز خوشحالی از حضور خود در میان زنان آبادان و خرمشهر و اعتمادی که به او در این پست فوق عملیاتی شده، اظهار داشت: زنان اثبات خواهند کرد که می توانند در کنار برادران خود به کارهایی که گفته می شود مردانه است، مشغول باشند و در این پست ها موفق شوند.
اعتماد به زنان بیشتر شده است
مشاور فناوری و ارتباطات استاندار خوزستان با اشاره به مخالفت ها با حضور زنان در عرصه مدیریت، گفت: با توجه به ناکارآمدی، در بخش های مدیریتی، گرایش به حضور زنان در این جایگاه ها بیشتر شده است.
طیبه اسماعیلی افزود: جامعه ما به حق انتظار دارد که از افرادی در پست های مدیریتی استفاده شود که حافظ منافع مردم و خدمتگزار باشند.
وی سهم بیشتر زنان در دانشگاه های کشور را نیز یادآور شد و اضافه کرد: پیشرفت زنان در دانشگاه ها که به سهمیه بندی جنسیتی برای کاهش ورود دختران به برخی رشته ها منجر شد، نشان دهنده آمادگی و لیاقت و پشتکار زنان است.
اسماعیلی اظهار داشت: اختلاس، فساد و مسائل عمده دیگر در میان مدیران مرد که آنها را روانه بازداشتگاه ها کرده، مردم را نسبت به افرادی که پست های مدیریتی را اشتغال می کنند نگران کرده است، که در این شرایط قطعا باید اعتماد مردم به شایستگی مدیریت و تعهد آنها به خدمت دوباره جلب شود.
وی تاکید کرد: زنان برای اثبات شایستگی های خود اول باید اعتماد به خود داشته باشند و سپس اعتماد به یکدیگر را تقویت کنند.
خشونت علیه استعدادهای زنانه
معاون اداری اداره کل اداری و مالی استانداری خوزستان همچنین در این نشست حوزه زنان را یکی از پرچالش ترین ها در کشور خواند و گفت: خشونت علیه زنان فقط به اسیدپاشی و کتک زدن محدود نمی شود، بلکه نادیده انگاشتن توانمندی زنان نیز یکی از اساسی ترین انواع آن است.
زینب پارسافخر اختصاص سهم ۳۰ درصدی برای مدیریت زنان در پست های دولتی را ناشی از جریان و حرکت اصلاح طلبی دانست.
انتهای پیام/*
Saturday, 2 November , 2024