• به گزارش ایرنا محمدعلی دوایی‌فر روز چهارشنبه در نشست شورای اسلامی شهر دزفول پیرامون بررسی مشکلات طرح قائم در سالن جلسات شورای شهر افزود: اجرای طرح گذر باباحزقیل یا قائم با توجه به سیاس‌های ابلاغی دولت مبنی بر پویاسازی بافت قدیم دزفول آغاز شد.

    وی با اشاره به آغاز این طرح با فروش ۶۰۰ میلیارد ریال اوراق مشارکت و پیش بینی کسب درآمد ادامه داد: می‌بایست ۲ برابر طرح، وثیقه بانکی می‌دادیم که کار دشواری بود لذا بعد از توافق با بانک شهر، ۱۵۰ میلیارد ریال به عنوان وثیقه نزد بانک ماند.

    شهردار دزفول گفت: درنهایت ۴۵۰ میلیارد ریال به ما داده شد که این مبلغ را در بانک انصار گذاشتیم چراکه قصد نداشتیم به اصل پول و سرمایه دست بزنیم و از طریق سود، پول پیمانکاران را می‌دادیم.

    وی با بیان اینکه در دور اول شهردار بودنم در دزفول ۱۵۰ میلیارد ریال از بدهی بانک را پرداخت کردم، افزود: شهردار بعدی نتوانست به هر دلیلی اقساط را پرداخت کند لذا بدهی باقی مانده به عنوان یک وام جدید در نظر گرفته شد.

    دوایی‌فر اظهارداشت: زمانی که دوباره شهردار دزفول شدم پولی باقی نمانده و پیمانکاران، کار را تعطیل کرده بودند حال آنکه طرح‌های اجرا شده با اوراق مشارکت در صورت زمانبر شدن، زیان زیادی دارند.

    وی افزود: عملیات اجرایی طرح قائم دوباره از سرگرفت شد و کم کم پرداخت بدهی‌ها را آغاز کردم چراکه این طرح باید تکمیل و به فروش برسد اگرچه اولویت ما فروش پروژه به سرمایه گذاران بومی است.

    تجمیع اسناد طرح قائم ضروری است

    شهردار دزفول بر زمین ماندن لایحه تجمیع سندها را یادآور شد و بر لزوم انجام این کار تاکید کرد. او اظهارداشت: چندین مرحله پیشنهادهای مختلفی برای برون رفت از مشکل طرح قائم به شورای شهر دادیم ولی هیچ کدام به تصویب نرسید.

    وی با بیان اینکه بانک سود خود را درنظر می‌گیرد و کاری به دعواهای ما ندارد، افزود: شورای شهر با وجود تصویب فروش پنج درصد طرح قائم هنگام مراجعه متقاضیان برای خرید اعلام کرد اجازه دهید طرح را یکجا به فروش برسانیم.

    دوایی‌فر با تاکید بر اینکه طرح قائم توجیه اقتصادی دارد، گفت: باید هرچه سریعتر طبق نرخ کارشناسی رسمی دادگستری این طرح را آگهی و به فروش برسانیم در غیر این صورت با قیمت پایین‌تر این کار انجام شود.

    وی افزود: برخی شرکت‌ها نرخ‌هایی نظیر ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و حتی سه هزار میلیارد ریال هم پیشنهاد داده‌اند ولی می‌توان با تکمیل طرح، آن را با قیمت بالاتری به فروش رساند.

    شهردار دزفول بیان کرد: اگر کل طرح را با مبلغی حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به فروش برسانیم باید ۲ هزار میلیارد ریال آن را بابت بدهی بانکی بپردازیم و درنهایت ۴۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح باقی می‌ماند لذا فروش پنج درصد طرح، هیچ مشکلی را رفع نمی‌کند.

    وی افزود: بانک در قبال طلب خود هیچ تخفیفی قائل نمی‌شود و با وجود پیگیری فراوان برای بخشودن بخشی از جرائم، همکاری نکرد.

    قیمت زمین و ملک طرح قائم بعد از لغو فروش پنج درصد، سه برابر شد

    رئیس شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست درخصوص لغو فروش پنج درصد طرح قائم گفت: قرار شده بود پنج درصد طرح برای کشف قیمت به فروش برسد که ۲ مرحله آگهی مزایده در این زمینه منتشر شد ولی یک شرکت در اهواز خریدار کل پروژه بود لذا با هماهنگی همه اعضای شورا فروش پنج درصد پروژه لغو شد.

    سید مصطفی عظیمی‌فر تجمیع نبودن اسناد را از مشکلات پیش روی فروش طرح عنوان کرد و افزود: لغو فروش پنج درصد طرح، بد نبود چراکه قیمت زمین و طرح اکنون سه برابر افزایش یافته است.

    میرزاعلی آستی عضو شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست بر لزوم راه اندازی هرچه سریعتر طرح تاکید کرد و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دزفول اعتقاد دارم این طرح باید به شرط راه اندازی به سرمایه گذاران واگذار شود.

    عزت اله حاجیوند رشیدی دیگر عضو شورای اسلامی شهر دزفول نیز بدهی بانکی را مشکل اصلی طرح قائم عنوان و بیان کرد: ارزش افزوده زمین برابر با جریمه بانکی نیست و باید برای بیشتر نشدن این جریمه‌ها سریعتر مشکل طرح برطرف شود.

    وی با ارائه پیشنهاد فروش بخشی از طرح برای پرداخت بدهی بانکی افزود: می‌توان از مشاور فروش هم بهره برد چراکه ممکن است شهرداری پتانسیل لازم را در این زمینه نداشته باشد.

    سایر اعضای شورای اسلامی شهر دزفول نیز برای رفع مشکلات طرح قائم پیشنهادهایی ارائه و بر لزوم تعیین تکلیف این طرح تاکید کردند.

    عملیات اجرایی طرح قائم از سال ۱۳۹۰ با اعتباری افزون بر ۴۰۰ میلیارد ریال با هدف توانمندسازی بافت فرسوده دزفول آغاز شد.

    روند اجرای این طرح بزرگ با کندی مواجه شده و اکنون با چالش بدهی بانکی مواجه است.