• به گزارش ایرنا محمدحیدری روز سه‌شنبه در نشست پشتیبانی و رفع موانع صادرات در مرز بین المللی شلمچه اظهار داشت: به دنبال نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به سال "تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» تجار، تولیدکنندگان و بازرگانان باید بتوانند از ظرفیت‌های راهبردی بندر زمینی شلمچه و گمرکات مرز دریایی خرمشهر بهره‌مند شوند.

    وی افزود: بازگشایی دروازده دوم صادراتی مرز شلمچه ظرفیت تبادل کالا را افزایش داده و یک اهرم بسیار خوب برای فعال کردن تجارت بین ۲ کشور ایران و عراق است لذا مشکلات و موانع زیرساختی آن باید برطرف شود.

    حیدری استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در خرمشهر برای گسترش صادرات به کشور عراق را مورد تاکید قرار داد و گفت: در سال گذشته از ظرفیت بخش خصوصی اتاق بازرگانی به نحوه شایسته استفاده نشد اما امسال باید از ظرفیت بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی خرمشهر در این زمینه بهره لازم برده شود.

    وی اظهار داشت:در حال حاضر شرایط فعالیت بازرگانی در مرز شلمچه فراهم است و هماهنگی مدیریتی در پایانه مرزی شلمچه وجود دارد. امیدواریم با هماهنگی ایجاد شده این روند در معیشت مردم منطقه نیز تاثیر گذار باشد و فرصت‌های شغلی جدیدی در منطقه تعریف کند.

    روزانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دستگاه کامیون حامل کالا از مرز شلمچه به عراق صادر می ‌شد.

    مرز بین المللی شلمچه در فاصله ۱۵ کیلومتری خرمشهر و ۲۰ کیلومتری بصره عراق مهم‌ترین گذرگاه مرزی استان خوزستان برای مبادلات تجاری همچنین تردد زائران اربعین حسینی است

    فرماندار خرمشهر همچنین منطقه آزاد اروند را یک ظرفیت بسیار مهم قانونی برای تحقق شعار سال دانست و گفت:منطقه آزاد اروند فراز و نشیب‌ مدیریتی را پشت سر گذاشته و با برنامه پیش می رود.

    منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) می‌باشد که در محل تلاقی ۲رودخانه اروند و کارون واقع است.
    این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.