• خلیل منیعات چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون موردی از ریزش ملخ‌های مهاجم به صورت گروهی در شهرستان شادگان مشاهده نشده است و فقط روز گذشته به صورت تکی در مزارع کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی گزارش شد.

    وی افزود: پنج گروه پایش ملخ صحرایی (دریایی) در پنج نقطه از زمین‌های کشاورزی و نخلستان‌های شهرستان فعالیت می‌کنند.

    مدیر جهاد کشاورزی شادگان گفت: ۱۵ نفر از کارشناسان در قالب گروههای دیده‌بانی به منظور پایش ملخ دریایی در دهستان دارخوین، دهستان خنافره، دهستان بوزی، دهستان حسینی و مدیریت جهاد کشاورزی شادگان فعال هستند.

    منیعات از بهره‌برداران و کشاورزان شادگانی خواست در صورت مشاهده ملخ صحرایی از طریق سامانه ۱۳۱۱ و یا به طریق مقتضی به مراکز کشاورزی و مدیریت جهاد کشاورزی اطلاع دهند.

    ملخ‌ صحرایی یا دریایی یک گونه از ملخهای مهاجم است که طول بدن در نرها ۴۵ تا ۵۵ میلیمتر و در ماده‌ها ۵۷ میلیمتر و دارای جثه‌ای بزرگ‌تر از سایر ملخ‌های بومی است.

    این ملخ‌ها دارای آرواره‌هایی قدرتمند هستند با تغذیه از سبزینه‌های مختلف؛ جنگل‌ها، باغ‌های میوه و زمین‌های کشاورزی را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریب بالایی که دارند، بعضا باعث قحطی در مسیر حرکت خود می‌شوند.

    کارشناسان انتظار دارند در هفته‌های آینده و با گرم شدن هوا و کمبود منابع غذایی در شبه جزیره عربستان، ملخ‌های صحرایی به مناطق شمالی، از جمله به استان‌های جنوبی ایران هجوم آورند.

    به گزارش ایرنا هم اکنون استان‌های ساحلی بوشهر و هرمزگان نیز در حال مبارزه، رصد و پایش ملخ صحرایی هستند.
    دسته‌های ملخ صحرایی به صورت تهاجمی برای نخستین بار در بهمن ماه ۱۳۹۷ در شهر ساحلی هندیجان مشاهده شدند که همزمان با سیلاب مهیب فروردین ماه ۱۳۹۸ و تغییرات جوی، این آفت در تابستان به سرعت به نقاط مختلف خوزستان سرایت و خسارات زیادی به محصولات کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی وارد کرد.

    شادگان با ۵۷ هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت و آب و هوای گرم و مرطوب یکی از مراکز تامین محصولات گرمسیری در استان خوزستان است.