-
http://rahronews.ir/?p=217044
دکترندا رسایی دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که در دوره شیوع ویروس کرونا در میان تمام کسب و کارهای پرریسکی که در کشور وجود دارد برخی از فعالیت های درمانی از جمله دندانپزشکی در دسته مشاغل پرخطر از نظر شیوع کرونا طبقه بندی میشود گفت: امکان تعطیل شدن مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی به دلیل ارایه خدمات درمانی مخصوصا درمان های اورژانسی میسرنیست .
وی بیان کرد: تعدای از بیماران از ترس کرونا تمام مشقتهای درد دندان را به جان می خرند تا به دندانپزشک مراجعه نکنند در حالی که این افراد اگر در ابتدای مشکل به دندانپزشکی مراجعه کنند درمانهای ساده تری برایشان انجام می شود و نیاز به درمانهای پیچیده و جراحی و یا کشیدن دندان پیدا نمی کنند.
رسایی با اشاره به تعویق انداختن درمان دندان به دلیل ترس از کرونا بیان کرد: با عدم مراجعه این افراد مشکل دهان و دندان به شکل حادتری بروز می کند و به جای درمان یک جلسه ای به چند جلسه مراجعه نیاز دارندو کار درمان پیچیده تر و دفعات مراجعه بیمار به دندانپزشک به مراتب بیشتر خواهد شد. به عنوان مثال یک عصب کشی ساده در این افراد تبدیل به آبسه های دندانی شده و یا تحلیل لثه و استخوان را به همراه داشته و گاهی منجر به کشیدن دندان می شود.
وی توصیه کرد:این افراد باید کار درمان را زودتر شروع کرده و دندانپزشک را از این ترس مطلع کنند اگرچه ترس ابتلا برای دندانپزشک و کادر درمان نیز وجود دارد که با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند به مطبهای دندانپزشکی مراجعه کنند.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت بیان کرد: تعداد دیگری از بیماران ، برعکس بیماری کووید۱۹ را جدی نمی گیرند و آن را یک بیماری عادی دانسته و بدون توجه به شیوع آن بدون رعایت پروتکل ها زندگی می کنند، این افراد نه تنها خود بلکه دندانپزشک و کادر درمان دندانپزشکی را به خطر می اندازند، لذا با توصیه به این افراد در رعایت دستور العمل های بهداشتی کرونا می توان کار دنداپزشکی را انجام داد.
وی در ادامه بیان کرد : برخی از درمان های دندانپزشکی درمان های چند مرحله ایی هستند مانند درمان های ارتودنسی که بیمار حدود دو تا سه سال درگیر درمان است یا درمانهای جراحی لثه که یک بیمار ممکن است حداقل چهار جلسه برای درمان نیاز داشته باشد و یا خیلی از درمانهای عصب کشی و پروتز نیز درمان های دو یا سه مرحله ایی است.
رسایی افزود: بسیاری از این درمان ها با شیوع ویروس کرونا متوقف شدند که عدم مراجعه بیمار باعث می شود که مراحل درمان های قبلی که با صرف زمان و هزینه همراه بود ناقص شود و دندانپزشک در صورت مراجعه بیمار ممکن است ناگزیر شود کار درمان را مجددا از ابتدا شروع کند.
وی با اشاره به این که نوبت دهی به بیماران در شیوع دوره کرونا یکی از موضوعات مهمی است که باید در مطب ها و کلینیک ها به آن توجه ویژه ای شود گفت: لازم است مراجعه کنندگان به دندانپزشکی برای تعیین نوبت از قبل درمنزل و به صورت غیر حضوری اقدام کنند و با مراجعه درساعت مشخص شده، کمترین زمان را در مطب برای کار درمان داشته باشند تا از تجمع مراجعان جلوگیری شود.
این دندانپزشک متخصص افزود: قبل از رفتن به مطب دندانپزشکی بهداشت فردی رعایت شود و بعد ازبرگشت نیزبیمار حداقل دست های خود را بشوید و توصیه می شود فرداستحمام کرده و لباس های خود را نیز تعویض کند.
رسایی با اشاره به زمان مراجعه بیماربه مطب دندانپزشکی گفت: بیماران از هرگونه تماس دست به چشم، سرو صورت بپرهیزند و از دو ماسک بهداشتی و استاندارد استفاده کنند و در صورت داشتن ماسک مستعمل منشی را مطلع کرده و ماسک جدید دریافت کنند.همچنین با توجه به فضای بسته در اتاق انتظار، فاصله اجتماعی رعایت شود و فقط بیمار حضور داشته باشد و از آوردن همراه خودداری کنند.
وی افزود : قبل از آمدن به مطب اگر علائمی از بیماری کرونا دارند و درمان دندان اورژانسی نیست، مراجعه خود را تا بعد از طی دوره قرنطینه به تعویق بیندازند تا علایم بهبود پیدا کند و در صورت نداشتن علایم در نوبت دیگری مراجعه کنند.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت با توجه به دستوالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت به تمام مطب ها و کلینیکهای دندانپزشکی گفت: افراد در صورت دیدن عدم رعایت پروتکل ها در مطب از طرف دندانپزشک می توانند مراجع مربوطه در هر شهرستان را اگاه سازند زیرا رعایت مسایل بهداشتی امری الزامی است و باید به صورت دو طرفه رعایت شود.
وی ادامه داد : با ادامه شیوع ویروس کرونا بسیاری از افراد نیازمند درمان های دندانپزشکی هستند و دچار بیماری های دندان شده اند لذا توصیه این است که در صورت اورژانسی بودن درمان، باید سریع تر مراکز دندانپزشکی که رعایت بهتری از نظر پروتکل ها را دارند انتخاب و به آن جا مراجعه کنند.
رسایی افزود: اگر علت مراجعه شامل درمان های زیبایی دندانپزشکی است و جنبه انتخابی دارد و اورژانسی نیست با توجه به رنگبندی شهرها مخصوصا در شهرهای با رنگ قرمز به وقت دیگری موکول شود تا بتوان در زمان مناسب بهترین درمان را برای مراجعه کننده انجام داد.
Tuesday, 19 November , 2024