-
http://rahronews.ir/?p=135603
به گزارش ایرنا نخستین هفته بهاری خوزستان در حالی آغاز شد که هشت شهر خوزستان در وضعیت قرمز کرونا و ۱۰ شهر در وضعیت نارنجی به سر میبردند البته این شرایط پایدار نماند و روز دوشنبه هفتهای که گذشت شهر شوشتر از وضعیت قرمز خارج و به نارنجی تبدیل شد اما پس از گذشت ۲ روز با قرمز شدن ۲ شهرستان بهبهان و ایذه دوباره تعداد شهرهای قرمز کرونایی استان به ۹ شهرستان افزایش یافت.
کادر درمان تغییر رنگ شهرها را نگران کننده دانستند و از مردم خواستند برای رسیدن به شرایط پایدار امسال نیز از دید و بازدید و سفر پرهیز کنند.
تاکنون بیش از ۱۰ هزار دوز واکسن تاکنون به کادر درمانی، سالمندان مستقر در خانه سالمندان، بیماران خاص، جانبازان و پاکبابانان خوزستان تزریق شده است و این روند همچنان ادامه دارد.
واکسیناسیون کرونا براساس اولویت بندی دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود و عملیلات واکسینه کردن کادر درمانی، بیماران خاص، سالمندان و جانبازان در خوزستان از نیمه دوم بهمن پارسال آغاز شده است.
با توجه به وضعیت شهرهای قرمز و نارنجی در استان محدودیتهای کرونا شکل جدیتری به خود گرفت و پلیس راه خوزستان اعلام کرد خودروهای دارای پلاک بومی حق خروج از شهرهای قرمز و نارنجی و پلاکهای غیربومی حق ورود به این شهرها را ندارند و این محدودیت تا پایان تعطیلات نوروز در استان برقرار است.
اعمال محدودیتها موجب شده تا تردد در جادههای خوزستان به شکل قابل توجهی کمتر شود.
ابتدای هفته مدیرکل هواشناسی خوزستان از گرمتر شدن هوای استان تا ۶ درجه سانتیگراد و وقوع بادهای شدید از اواسط هفته و برخاستن گرد و خاک در استان خبر داد.
نخستین روز از اولین هفته فروردین با آغاز سال نو شروع شد به همین مناسبت استاندار خوزستان در پیامی ضمن تبریک سال نو به مردم خوزستان به مباحثی نظیر دارو و درمان، گسترش کرونا، تعطیلی بازار، ادارات و سازمانها، محدودیتهای مکرر در سفرها، حوادث غیرمترقبه و مشکلات کارگری و تعویق حقوق آنها، اصلاح شبکه فاضلاب اهواز و سایر شهرها و روستاهای خوزستان، اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری موسوم به طرح کشاورزی مقام معظم رهبری و انتخابات شورای شهر و روستا و همچنین انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و بر پیگیری مشکلات استان تاکید کرد.
قاسم سلیمانی دشتکی روز شنبه با حضور در بیمارستان گلستان اهواز ضمن عیادت از بیماران بستری از کادر بهداشت و درمان این بیمارستان قدردانی کرد و آغاز سال نو را به آنها تبریک گفت.
فوریت واکسنیه شدن خوزستانیها
روز شنبه شورای کانون صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از استاندار خوزستان خواستند پیگیر انجام واکسیناسیون سراسری در این استان باشد؛ در پیام این شورا امکانات درمانی استان چه از نظر انسانی و چه از نظر مادی نامناسب عنوان شده بود از این رو معتقد بودند با توجه به شرایط بحرانی استان خوزستان، واکسیناسیون همه کادر بیمارستانی این استان و سپس مردم خوزستان به فوریت و پیش از سایر استانهای کشور آغاز شود.
در دومین روز هفته سرهنگ رضا دولتشاهی، رییس پلیس راه خوزستان از جریمه شدن ۲ هزار خودرو در استان خبرداد که محدودیتهای کرونایی را رعایت نکرده بودند.
او عنوان کرد: در روزهای منتهی به آخر سال ۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰ افزایش سفرها را در خوزستان شاهد بودیم؛ برگشت افراد غیربومی به محل سکونتشان موجب افزایش تردد خودروها در جادههای استان شد.
میزان جریمه ورود و خروج خودروها به شهرهای قرمز و نارنجی به ترتیب پنج و ۲ میلیون ریال است که برابر قانون اعمال میشود.
رضا پورآیین، رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول نیز روز یکشنبه اعلام کرد که بیماران خاص این شهرستان در مرکز خیریه امام حسن مجتبی(ع) علیه کرونا واکسنیه شدند. ۴۳۲ دوز واکسن چینی برای واکسیناسیون بیماران خاص دزفول در اختیار مرکز بهداشت این شهرستان قرار گرفت که این واکسن متعلق به بیماران سرطانی درحال درمان، هموفیلی، دیالیزی و بیمارانی که پیوند کبد، کلیه و قلب انجام دادند، بود.
از این میزان واکسن اختصاص داده شده ۱۸۹ دوز سهمیه واکسن کرونا ویژه بیماران سرطانی و ۲۴۳ دوز سهمیه واکسن کرونا ویژه دیگر بیماران خاص دزفول است.
شوشتر از قرمز به نارنجی رسید
سید محمدعلوی رییس مرکز بهداشت خوزستان دوشنبه هفته گذشته از تغییر رنگ شهرستان شوشتر از وضعیت قرمز کرونایی به رنگ نارنجی و تغییر رنگ شهرستان باوی از نارنجی به زرد خبر داد و گفت: با خارج شدن یک شهرستان خوزستان از وضعیت قرمز تعداد شهرستانهای قرمز این استان به هفت شهرستان کاهش یافت.
وی با اعلام اینکه روند ابتلا به کرونا در خوزستان کاهش یافته است، افزود: با وجود نزولی شدن این روند از مردم تقاضا داریم عادی انگاری نکنند و با حساسیت هرچه بیشتر، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
علوی بیان کرد: با وجود کاهش آمار مراجعه و ابتلا به کرونا در خوزستان همچنان نگران عادی انگاری مردم و رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی و بازگشت به پیک کرونا در استان هستیم.
وی افزود: دید و بازدید نوروزی و بازارهای شلوغ در خوزستان، کادر بهداشت و درمان را از این موضوع نگران میکند که مبادا دوباره به شرایط سخت و پیک ابتلا به کرونا بازگردیم.
در همان روز هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، یکهزار و ۴۰۰ کیت تشخیص کرونا به مراکز درمانی دولتی شوشتر و اهواز ارسال کرد.
با توجه به اینکه وجود کیتهای تشخیص کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی بسیار حائز اهمیت است، هیات امنای صرفه جویی ارزی، برنامه ریزی لازم را در این زمینه انجام داد تا در ایام تعطیلات نوروز نیز روند خدمت رسانی به بیماران ادامه یابد.
پیشبینی خروج خوزستان از پیک کرونا پس از نوروز
فرهاد ابولنژادیان رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز روز دوشنبه در وبیناری با حضور رییس جمهوری و کادر درمان اهواز با اشاره به روند کاهشی ابتلا به کرونا در خوزستان اعلام کرد: پیش بینی میشود این استان تا پایان تعطیلات نوروز از پیک کرونا خارج شود.
وی افزود: روند ابتلا به کرونا در خوزستان از ۲۷ اسفند پارسال نزولی شده و تا یک هفته آینده روند بستری و ۲ هفته آینده میزان مرگ ومیر ناشی از کرونا در این استان کاهش مییابد و امیدواریم درصورت حادث نشدن اتفاقی خاصی، تا پایان تعطیلات نوروز از پیک کرونا خارج شویم.
۳۹ بیمارستان خوزستان در خدمت کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: ۳۹ بیمارستان استان خوزستان به بیماران کرونایی خدمات رسانی میکنند و در ۱۴ ماه اخیر حمایتهای مستمر وزارت بهداشت شامل حال استان شده است.
در این مدت ۲۵۰ تخت ویژه به بیمارستانهای خوزستان اضافه شد و تعداد تختهای ویژه استان به ۵۰۰ تخت رسید؛ در حال حاضر حدود ۴۵۰ تخت آن در اختیار بیماران کرونایی است.
طی ۴۵ روز گذشته حدود ۱۰۰ تخت بیمارستانی در بخشهای دیالیز و سی سی یو با حمایتهای وزارت بهداشت تغییر کاربری داده و به آی سی یو تبدیل شدند همچنین با حمایتهای وزارتخانه ۸۰ تخت حمایتی آی سی یو برای بیمارستانهای اهواز در نظر گرفته شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین با بیان اینکه روزانه ۲۰ تا ۲۲ هزار تست در استان انجام میشود، گفت: تمام افرادی که قصد سفر از طریق فرودگاه، راه آهن و پایانههای مسافربری را دارند ابتدا باید تست کرونا بدهند تنها افرادی میتوانند از طریق وسایل نقلیه عمومی به مسافرت روند که جواب تستشان منفی باشد.
امرالله اورکی، رییس بیمارستان شهدای ایذه نیز وضعیت کرونا در این مرکز درمانی را بحرانی توصیف و با بیان اینکه تمام ظرفیت بخش کرونایی بیمارستان ایذه تکمیل شده است، گفت: ظرفیت تمام ۴۶ تخت ویژه بیماران کرونایی در بیمارستان شهدای ایذه از چند روز پیش تکمیل شده و مازاد بیماران مبتلا به کرونا در اورژانس این مرکز درمانی بستری هستند.
همچنین سیدمهدی رزاز، مدیرکل فرودگاههای خوزستان از ممنوعیت ورود افراد غیر مسافر و فاقد بلیط به محل ترمینال فرودگاه شهید قاسم سیلمانی اهواز برابر با ابلاغیه سازمان هواپیمایی کشور خبر داد و گفت: با توجه به وضعیت قرمز خوزستان و ضرورت اجرای دستوالعملهای صادره ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اقدامات پیشگیرانه در فرودگاههای استان بخصوص فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز با جدیت پیگیری و عملی میشود.
بهبهان و ایذه قرمز شدند
اما در ساعات پایانی سه شنبه گذشته ابول نژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از افزایش دوباره تعداد شهرهای قرمز کرونایی در استان خوزستان خبر داد و اظهارداشت: براساس آخرین اعلام رنگ بندی شهرها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد شهرهای قرمز استان خوزستان از هفت شهرستان به ۹ شهرستان افزایش یافت و بر پایه این گزارش شهرهای بهبهان و ایذه هم وضعیتشان خطرناک شده و در رنگ قرمز قرار میگیرند.
پیش از این شهرهای اهواز، کارون، رامهرمز، آبادان، شوشتر، ماهشهر و دزفول در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشتند.
روز چهارشنبه ماندانا قنواتی، رییس بیمارستان رازی اهواز آمار مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان رازی را بالا خواند و گفت: آمار مراجعه کنندگان به بیمارستان رازی در پیک سوم که از دهه اول بهمن ماه سال گذشته شروع شد تا اواخر اسفندماه صعودی بود و از آن موقع تا الان روند مراجعه به این مرکز درمانی بالا و ثابت مانده است در حالی که روند بیماری در سایر شهرستانها کاهش یافته است.
همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در ۴۸ ساعت گذشته روند مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستانهای استان خوزستان افزایشی شده که نگران کننده است؛ او افزود: یکی از عوامل اصلی افزایش روند بیماری در خوزستان، شلوغی هفته آخر اسفندماه و تردد زیاد مردم در سطح شهر بوده است.
از سوی دیگر در روز چهارشنبه با وزش بادهای شدید پدیده گرد و خاک اغلب نقاط استان را فراگرفت و در برخی شهرها میزان گرد و غبار بیش از حد مجار شد و دید افقی کاهش یافت.
سفر نمایندگان خوزستان به چهار محال و بختیاری
اما در هفتهای که گذشت، سفر تعدادی از نمایندگان خوزستان، رسانهها و فعالان محیط زیست این استان به چهارمحال و بختیاری بسیار خبر ساز شد آنها هدف ازاین سفر را بازدید از سرشاخه رود کارون در بهشت آباد و جلوگیری از طرحهای غیرکارشناسی و غیرعلمی انتقال آب عنوان کردند.
سیدکریم حسینی، رییس مجمع نمایندگان خوزستان این نشست را اولین نشست مشترک مجمع نمایندگان خوزستان با نمایندگان سایر استانها برشمرد و گفت: در این نشست تفاهمنامه همکاری میان این ۲ استان در زمینه جلوگیری از طرحهای انتقال آب همچنین همکاری در زمینه کشاورزی، تجاری، محیط زیست و راههای ارتباطی منعقد شد و به امضای نمایندگان حاضر رسید.
در این سفر هشت نفر از نمایندگان خوزستان و چهار نفر از نمایندگان چهارمحال و بختیاری حضور داشتند.
به گفته رییس مجمع نمایندگان خوزستان ۵۰ کیلومتر از ۶۵ کیلومتر تونل بهشت آباد در حوزه جغرافیایی استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد که در حوزه این استان تاکنون هیچگونه عملیات اجرایی انجام نشده است.
وی افزود: از طرح بهشت آباد حدود ۴۰۰ متر در حوزه استان اصفهان حفاری شده که اکنون متوقف است بنابراین عملا کاری از پیش نرفته است البته هدف و پیگیری ما در راستای توقف کامل و همیشگی همه پروژههای انتقال آب از سرشاخههای خوزستان خواهد بود.
حسینی تاکید کرد: طرح انتقال آب بهشت آباد فاقد ارزیابی زیست محیطی است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز تاکنون مجوزی برای اجرای آن صادر نکرده است.
نماینده اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس، تصویب بودجه طرحهای انتقال آب در بودجه سال ۱۴۰۰ را رد کرد و گفت: این طرح در سال ۹۹ ردیف بودجه داشت اما امسال با وجود مطرح شدن آن به تصویب مجلس نرسید.
به گفته وی دلیل حاضر نشدن همه نمایندگان مجمع در این سفر مسائل کاری سایر نمایندگان بوده که امری طبیعی است.
برخورد استاندار خوزستان با مدیرعامل آبفا استان
در آخرین روز هفتهای که گذشت یکی از مهمترین خبرهایی که واکنشهای مختلفی به همراه داشت خبر برخورد استاندار خوزستان با مدیر عامل آبفای خوزستان بود؛ استاندار خوزستان در واکنش به پرداخت نشدن کامل مطالبات آبداران استان از مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان خواست نشست شورای برنامهریزی استان در اندیکا را ترک کند.
سلیمانی خطاب به صادق حقیقیپور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: چرا با وجود تامین اعتبار لازم برای پرداخت مطالبات معوقه آبداران از اعتبارات ملی سازمان برنامه و بودجه براساس پیگیری نماینده عالی دولت در استان، تنها بخشی از حقوق معوقه آنها را پرداخت کردید؟
وی ادامه داد: چرا ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر اعتبار تخصیص داده شده به این منظور، بدون اخذ مجوز در محل دیگری هزینه شده است؟
در ادامه حقیقی پور، مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان توضیحاتی به استاندار ارایه داد که استاندار قانع نشد و به او دستور داد این نشست را ترک کند.
آبداران و کارکنان آب و فاضلاب خوزستان برای پیگیری مطالبات خود پارسال چند بار در مقابل ساختمان استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند که مهمترین خواسته آنها پرداخت حقوق معوقه و پرداخت حق بیمه خود بود.
Tuesday, 19 November , 2024