• به گزارش ایرنا سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان روزیکشنبه درآیین رونمایی از طرح ایمک در کتابخانه مرکزی خوزستان بیان کرد:یکی از رسالت‌ها و اهداف اساسی نهاد کتابخانه‌های عمومی در دسترس قرار دادن عادلانه منابع اطلاعاتی است لذا با توجه به شیوع ویروس کرونا و تاکید ستاد ملی مبارزه با آن ضرورت دسترسی اعضا به کتاب بیشتر احساس شد.

    عباس حسین زاده با بیان اینکه دراین طرح ثبت درخواست و ارسال کتاب از فرآیند کوتاه‌تری برخوردار است گفت: افراد برای استفاده کتاب، ابتدا باعضو شدن در یکی از کتابخانه‌های عمومی و پس ازآن مراجعه به سامانه اینترنتی ww.samanpl.ir و انتخاب کتاب مورد نظر، می‌توانند با یکی از راه‌های ارتباطی تلفن ثابت، تلفن همراه و فضای مجازی کتاب مورد نظر را درخواست کرده تا کتاب توسط کتابدار پاسخگو آماده و بسته‌بندی شده و با صرف کمترین هزینه و زمان توسط پیک به دست اعضا رسد.

    وی با اشاره به آغاز این طرح در شهر اهواز افزود:در صورت موفقیت، طرح ایمک در شهرهایی با جمعیت بالا مانند آبادان، ماهشهر، بهبهان و دزفول نیز در دستور کار قرار می‌گیرد و در مرحله بعد در شهرهایی که متقاضی این طرح هستند نیز اجرا می شود.

    حسین زاده افزود: این طرح توسط یک دبیرخانه مدیریت و پایش، و اشکالات آن توسط دبیرخانه برطرف می‌شود.

    سرپرست اداره‌ کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری نیز در این آیین گفت:میزان رشد و پیشرفت یک جامعه به تناسب نوع نگاه مسوولان به حوزه فرهنگ سنجیده می‌شود لذا هر چقدر این نگاه عمیق تر و مبتنی بر برنامه باشد به همان میزان در حوزه‌های مختلف رشد و بالندگی ایجاد می‌شود.

    یعقوب شلیش پور با اشاره به نقش کتاب در بارور ساختن روح جامعه بیان کرد: با توجه به اینکه در شرایط سخت ناشی از تغییرات کرونا قرار گرفته‌ایم برنامه‌ریزی و اجرای این طرح‌ها اتفاق خوبی است که از این طریق کتاب می‌تواند به دست علاقمندان برسد.

    وی افزود: استانداری خوزستان این آمادگی را دارد تا با برنامه‌ریزی و شناسایی مناطق کم برخوردار بخشی از هزینه ارسال کتاب در این طرح را برای علاقمندان تامین کند و این سرمایه فرهنگی با مبلغ کمتر به دست مخاطب برسد.

    مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان نیز بیان کرد: طرح ایمک یا ارسال یار مهربان باید توسعه، و چتر بال ایمک بر سر شهر اهواز و خوزستان گسترده‌تر شود و این کانون نیز می‌تواند در این زمینه همکاری کرده و به این طرح بپیوندد.

    وحید کیانی افزود: این همکاری می‌تواند با در اختیار قراردادن کتاب‌های بخش کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورت گیرد واز این طریق ظرفیت مخاطبان خود را احیا کند و به علاقمندان کتاب که در این دوره با محدودیت ناشی از شیوع کرونا روبه رو هستند خدمات ارایه دهد.

    استان خوزستان دارای ۲۲۴ باب کتابخانه (با دو میلیون و ۶۰۲ هزارو ۵۲ جلد کتاب در ده رده موضوعی) است که ۱۸۱ باب از این تعداد نهادی ، ۴۱ باب مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل است.