• صابر علیدادی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، جمع‌آوری لوله‌های انتقال آب در قلعه تل باغملک را تایید کرد و افزود: این لوله‌ها مربوط به طرح انتقال آب شمال شرق برای تامین آب شرب و کشاورزی بوده که اجرایی نشده است.

    وی اضافه کرد: برنده مناقصه طرح انتقال آب شمال شرق در سال ۹۶، یک کنسرسیوم با همکاری یک شرکت چینی بوده، که این شرکت به دلیل ادامه تحریم‌ها نتوانست ضمانتنامه‌های بانکی و بیمه را تامین کند، در نتیجه با گذشت موعد مقرر، این قرارداد در پایان سال ۹۸ فسخ شده است.

    علیدادی با بیان اینکه سازمان آب و برق خوزستان دخالتی در جمع‌آوری لوله‌ها ندارد، اظهار داشت: در پی فسخ قرارداد، این شرکت در حال جمع آوری لوله‌هایی است که پیش از این برای اجرای طرح به محل پروژه منتقل کرده بود.

    به گفته وی، با توجه به اینکه این لوله‌ها از جنس فایبرگلاس جی.آر.پی بوده و یک سال در فضای باز زیر نور آفتاب قرار داشته، عملا دیگر برای اجرای این طرح از نظر فنی کارآیی ندارد.

    علیدادی همچنین گفت: سازمان آب و برق هم اکنون به دنبال تجدید فراخوان مناقصه و جذب سرمایه‌گذار برای اجرای این طرح است.

    وی افزود: طرح انتقال آب شمال شرق اعتبار زیادی نیاز دارد و حدود ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آن باید تامین شود که چاره‌ای جز سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد.

    بر اساس این گزارش، هیات دولت در فروردین سال ۹۶، پنج طرح مهم و زیربنایی را برای خوزستان با ۲۳۰ هزار میلیارد ریال، تصویب کرد که تکمیل طرح آبرسانی غدیر، و آبرسانی شمال شرق، و نیز آبرسانی جنوب شرق خوزستان از آن جمله است.

    قرارداد اجرای پروژه آبرسانی به مناطق شمال شرق خوزستان از طریق کنسرسیوم میان شرکت‌های ایرانی و چینی تیر ۹۷ در استانداری خوزستان امضا شد. شریعتی استاندار سابق خوزستان مبلغ این قرارداد را ۴۰۶ میلیون دلار بیان کرده و گفته بود: این پروژه به هفت شهر، ۶۸۹ روستا و ۱۹هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شمال شرق خوزستان در قالب طرح ۵۵۰هزار هکتاری کشاورزی آبرسانی خواهد کرد و طرف ایرانی متعهد شده تا در مدت ۹ ماه مبلغ ۶۰۰میلیارد ریال در این پروژه هزینه کند.

    حقیقی‌پور مدیرعامل سابق شرکت آبفا خوزستان نیز پیش از این، شمال شرق استان را بحرانی‌ترین منطقه خوزستان در بخش آب شرب بیان کرده بود.