-
http://rahronews.ir/?p=326424
بیش از یک سال از شیوع ویروس کرونا در کشور می گذرد و دانش آموزان و حوزه آموزش و شغل معلمی از جمله حوزه هایی است که به طور کلی متاثر ازاین همه گیری شد و دانش آموزان و معلمان در انجام فرایند آموزش ، دچار سختی و مشکلات شدند.
با تعطیلی کلاسهای حضوری به دلیل این همه گیری ،آموزش ها به صورت غیرحضوری انجام می گیرد، وزارت آموزش و پرورش سامانه شاد را برای آموزش دانش آموزان در بستر فضای مجازی راه اندازی کرد.
کمبود زیرساختها برای آموزش مجازی و آنلاین در کشور تا پیش از شیوع کرونا ، موجب شد معلمان با مشکلات گوناگونی در این زمینه مواجه شوند.
بسیاری از معلم ها در ابتدای کار با شبکه شاد از کُندی این نرم افزار گله مند بودند و با این وجود به هر طریق ممکن تلاش کردند از سایر نرم افزارها و امکانات و راهکارهای در دسترس استفاده کنند تا خللی به روند آموزش دانش آموزان وارد نشود.
در این بین معلم هایی نیز بوده و هستند که با کارهای شاخص و ماندگار به عشق آموزش به دانش آموزان در این شرایط سخت در کنار کار تدریس از خودگذشتگی و فداکاری را هم آموزش دادند.
انتشار تصاویر و فیلمهای آموزش معلمانی که خود درگیر بیماری کووید ۱۹ بودند ولی بااصرار برای انجام تعهد شغلی وانسانی خود ، از روی تخت بیمارستان در جای جای کشورمان ، کلاس درس آنلاین خود را اداره می کردند ، موجب امیدواری و حس غرور نسبت به فرهنگ والای معلمان این سرزمین شد.
معلم اهوازی آموزگار ایثار و فداکاری
فداکاری یک معلم اهوازی در دهستان عنافچه شهرستان باوی خوزستان در شرایط سخت کرونایی، خیران را پای کار آورد و باعث شد تا با کمک آنها، تعدادی از دانشآموزان محروم این دهستان صاحب تبلت شده و از آموزش مجازی بهرهمند شوند.
منصور حمیدی یک سرباز معلم است که دانش آموزان پایه ششم ابتدایی در مدرسه شهید نبگانی این دهستان محروم را آموزش میدهد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: من به عشق کودکان هر روز هفته برای آموزش حضوری ۲۷ دانشآموز خود به مدرسه میرفتم تا به دانش آموزان آموزش دهم.
وی ادامه داد: این دانشآموزان تبلت و یا تلفن همراه نداشتند تا از طریق شبکه شاد و یا فضای مجازی همچون سایر دانشآموزان آموزش ببینند؛ به همین دلیل هر روز از اهواز به این دهستان می رفتم تا به صورت حضوری به دانشآموزان آموزش دهم.
حمیدی با بیان اینکه برای هر دانش آموز یک ساعت مشخص را برای آموزش در نظر گرفتم تا کلاس به صورت متراکم برگزار نشود افزود: با انتشار عکس و مطلبی از کلاس من در فضای مجازی توسط مدیر مدرسه، تعدادی نیکوکار پای کار آمدند و برای تهیه تبلت و تلفن همراه این دانش آموزان همکاری کردند.
وی بیان کرد: من سه تبلت به دانش آموزانم هدیه دادم و خیران نیز تعدادی تبلت اهدا کردند و هم اکنون ۲۵ دانش آموز من دارای تبلت و گوشی هستند که میتوانند به صورت مجازی آموزش دریافت کنند.
این سرباز معلم افزود: شغل معلمی بسیار شریف و ارزشمندی است و باید به این شغل احترام گذاشت، من تنها به دلیل عشق به کودکان و دانش آموزان از ابتدای سال تحصیلی از اهواز تا دهستان عنافچه برای آموزش به آنها به این مدرسه می رفتم و از هفته گذشته که همه تبلت دریافت کردند به صورت مجازی به آنها آموزش میدهم.
دهستان عنافچه در ۳۵ کیلومتری اهواز از توابع بخش مرکزی شهرستان باوی ، دارای ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز با ۴۱ مدرسه ابتدایی و یک مدرسه متوسطه اول است.
عشق به آموختن سختی نمی شناسد
"زینب اولی" معلم حق التدریس آموزش و پرورش اروندکنار با ۵ سال سابقه تدریس است که خودش هم در همین مدرسه ای که حالا معلمش است، تحصیل کرده است.
این معلم اروند کناری به یاری کودکی آمد که به دلیل نداشتن دست امکان استفاده از شبکه مجازی شاد برای آموزش در این شرایط کرونایی را ندارد.
مدرسه ها تعطیل است و "عباس" دانش آموز پایه اول ابتدایی امکان آمدن به مدرسه و فراگیری علم را ندارد اما به دلیل نقص عضو و نداشتن دست هم امکان آموزش مجازی برای او فراهم نیست.
اولی معلم عباس می گوید: به دلیل اینکه عباس نمی توانست از شبکه شاد برای آموزش استفاده کند تصمیم گرفتم هر روز برای آموزش او به خانه اش بروم.
این معلم اروندکناری ادامه داد:عباس میز و نیمکت مخصوص ندارد وبه دلیل کم بضاعتی خانواده؛ تحت نظر دکتر نیست اما باید حتما زیر نظر یک پزشک متخصص قرار بگیرد.
این معلم فداکار بیان کرد: بعد از پایان یافتن کلاس های درس دانش آموزان خود برای آموزش حضوری به عباس به خانه او می روم، عباس به آموزش حضوری علاقمند است از این همین رو از همان ابتدای سال تحصیلی که مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شد، کلاس درس را برای او تعطیل نکردیم و به صورت تک نفره به او تدریس می کردم تا از روند یادگیری باز نماند.
این معلم اروندکناری ادامه داد: وقتی عشق عباس را برای یادگیری می بینم من هم سرشار از اشتیاق برای آموزش می شوم و تلاش دارم تا این دانش آموز با استعداد از درس خود در این شرایط سخت عقب نماند.
معلم های فداکار فراوانی در این شرایط سخت کرونا پای کار آمدند و به اشتیاق علم آموزی به دانش آموزان از هر راهی استفاده کردند، نمونه های مختلفی در استان و کشور از معلمان فداکار نمایان شدند.
در خوزستان نمونه های زیادی از معلم های فداکار در دوران کرونا نمودار شدند به عنوان مثال معلم عشایری که در روستاهای اطراف اهواز در شرایط کرونا به دلیل اینکه دانش آموزان گوشی هوشمند نداشتند به صورت حضوری به دانش آموزان خود آموزش داد و یا خانم معلم دزفولی که بعد از زایمان در بیمارستان آموزش دانش اموزان خود را رها نکرد و نمونه های مختلف دیگری که نشان می دهد جامعه معلمی مثل همیشه در این دوران سخت خوش درخشید.
در این راه معلم های زیادی نیز در راه علم آموزی به دلیل ابتلا به کرونا پروانه وار سوختند و از وجود خود برای آموزش دانش آموزان مایه گذاشتند ، در مواردی هم متاسفانه جان برسر این کار گذاشتند.
معلمان مدافعان حوزه آموزش در شرایط سخت و حساس کرونا هستند و در این برهه سخت نیز با فداکاری های خود، نامی نیک به یادگار گذاشتند.
خلاقیت های معلمان برای آموزش در دوران کرونا
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به فعالیت ارزشمند معلمان برای جلوگیری از بازماندگی تحصیلی دانش آموزان در شرایط کرونا بیان کرد: معلمان در یک سال اخیر که به دلیل کرونا مدارس تعطیل هستند به شیوه های مختلف، خلاقیت های زیبایی نشان دادندتا دانش آموزان از راه دور و به صورت مجازی درس بخوانند و از تحصیل خود جا نمانند.
کورورش مودت بیان کرد: معلمان در این دوران تلاش کردند با استفاده از شبکه شاد، فضای مجازی، وسایل منزل خود، تولید برنامه ها و محتواهای عروسکی و موزیکال به دانش آموزان درس دهند تا از مسیر آموزش عقب نمانند.
وی گفت: در هفته معلم امسال ۱۲۲ معلم نمونه استان تقدیر می شود که از این تعداد ۱۶ معلم نیز به عنوان نمونه کشوری انتخاب شده اند.
مودت بیان کرد: اغلب این معلمان نمونه افرادی هستند که در شرایط کرونا برای آموزش دانش اموزان از خودگذشتگی کردند و از هر راهی برای علم آموزش استفاده نمودند و کار آن ها ستودنی است.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان بیان کرد: در شرایط سخت کرونا یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد ، حفظ وضعیت آموزشی و ادامه فعالیت تدریس به نسل آینده است که معلمان جهادگران و مدافعان این مسیر هستند.
۱۲ اردیبهشت ماه سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری به نام روز بزرگداشت مقام معلم نامگذاری شده تا تاریخ قدردان معلمانی باشد که با عشق و علاقه در هر شرایطی از تلاش برای علم آموزی به دانش آموزان بازنایستادند.
Sunday, 17 November , 2024