• منوچهر زارع کریمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت محصول چغندرقند از ۲۰ فروردین ماه آغاز شده و تا ۱۰ تیرماه ادامه داد افزود: چغندرقند تولید کشاورزان شمال خوزستان به ۱۰ کارخانه طرف قرارداد منتقل و شکر آن استحصال می‌شود که یکی از این کارخانه‌ها در شهرستان شوش و ۹ کارخانه دیگر در استان‌های همجوار هستند.

    رئیس کارگروه کشت چغندرقند استان خوزستان درخصوص مشکلات این کشت در سال زراعی جاری گفت: با توجه به کاهش بارندگی‌ سال زراعی جاری و خشکسالی، خساراتی به مزارع چغندر قند وارد شده که بر عملکرد آن اثر منفی گذاشته است.

    وی با بیان اینکه برآورد خسارت وارد شده در پایان برداشت اعلام خواهد شد، افزود: ادوات برداشت محصول چغندرقند بیش از ۳۰ سال کارکرد دارند و فرسودگی آنها از جمله مشکلات برداشت این محصول است.

    زارع کریمی مشکل حمل و نقل محصول چغندرقند به استان‌های مقصد را از دیگر مشکلات کشاورزان دانست و گفت: برای حمل بیش از ۷۵۰ هزار تن محصول چغندرقند به سایر استان‌ها نیازمند ناوگان فعال و منسجم در قالب شرکت‌های بزرگ حمل و نقل هستیم که متاسفانه خوزستان از این مزیت محروم است.

    لزوم درنظر گرفتن مشوق برای حمل چغندرقند

    وی افزود: مسوولان مربوطه به ویژه اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و استانداری خوزستان و همچنین استان‌های مقصد محصول چغندرقند باید مشوق‌هایی برای حمل این محصول توسط کامیون‌ها در نظر بگیرند چراکه چغندرقند محصولی فسادپذیر است و باید در یک مقطع زمانی خاص برداشت شود.

    رئیس کارگروه کشت چغندرقند استان خوزستان همچنین از شرکت بهره برداری از شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان خواست برای جلوگیری از وارد آمدن خسارت به کشاورزان، آب محصول چغندرقند را تا پایان برداشت تامین کند.

    وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های استان خوزستان برای کشت چغندرقند لازم است دست اندرکاران و مسوولان مربوطه اقدام لازم را برای پیش بینی و راه اندازی کارخانجات قند انجام دهند.

    زارع کریمی اظهارداشت: کارخانه قند شوش(خاورمیانه) در حال حاضر با ۲۹۰ هزار تن ظرفیت، فعال است ولی جا دارد همچنان ظرفیت آن افزایش یابد.

    لزوم تامین آب ذرت علوفه‌ای

    نائب رئیس نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان دزفول همچنین با تاکید بر لزوم تامین آب ذرت علوفه‌ای در شمال خوزستان گفت: شرکت بهره برداری از شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان باید تمام تلاش خود را برای تامین آب این محصول برای کشاورزان بکار گیرد.

    وی افزود: کشت دوم ذرت علوفه‌ای در سطح بیش از ۱۰ هزار هکتار در شهرستان‌های دزفول، شوش و اندیمشک انجام شده و با توجه به نیاز دامداری‌های چند استان به ذرت علوفه ای جا دارد آب این کشت تامین شود.

    طبق اعلام سازمان آب و برق خوزستان، بدلیل کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری و کاهش حجم منابع آبی ذخیره شده، عقد قرارداد آب محصولات بهاره و تابستانه اراضی تحت پوشش شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان انجام نمی‌شود.

    شهرستان‌های دزفول، شوش و اندیمشک از قطب‌های کشاورزی خوزستان به شمار می‌روند.