• مردم باور نمی‌کردند که درعصر مدرن امروز، یک بیماری این چنین آنها را به زانو درآورد و اسیر خانه و قرنطینه کند؛ تمام روابط عاطفی و رفت و آمدها تحت تاثیر قرار گرفت به گونه‌ای که فاصله و ماسک تنها راه پیشگیری از این بیماری بود و همچنان ادامه دارد.

    حدود ۱۶ ماه از شیوع این بیماری می‌گذرد اما برخی با سهل انگاری و یا خطای سهوی گرفتار این بیماری شدند. وحشت از گرفتارشدن از بیماری در دل برخی از مردم چنان رخنه کرده بود که حتی از خانه خارج نمی‌شدند و جرات گذر کردن از کنار یکدیگر در کوچه و خیابان را نداشتند و این کابوس یک ساله ونیم مردم همچنان ادامه دارد.

    چه بسیار افرادی که مدت‌ها والدین خود را ملاقات نکردند و یا کادر درمانی که از دیدار با فرزند و همسر خود محروم شدند.

    در این مدت با کم رنگ شدن روابط عاطفی و خانوادگی، مردم از افسردگی و روزمرگی شکایت دارند، برخی نیز با گذشت بیشتر از یک سال از این بیماری بی‌خیال شده و در دورهمی‌ها و جمع‌های خانوادگی حضورمی‌یابند غافل از اینکه این ویروس با کسی شوخی ندارد.

    دراین مدت دانشمندان و محققان کشورهای مختلف درصدد کشف واکسن کرونا برای پایان دادن به این وضعیت و بازگشت مردم به زندگی عادی بودند و هر روز زمزمه‌هایی مبنی بر مطالعات جدید و نزدیک شدن به کشف واکسن موثر به گوش می رسید و شاید باور نمی کردیم که روزی واکسن این بیماری ساخته شود.

    اما بالاخره بعد از تلاش‌ بسیار واکسن این بیماری کشف و در اختیار جهانیان قرار گرفت تا مردم به تدریج ایمن شده و از خطر شدید این ویروس و تبعات آن در امان بمانند.

    اما در این میان متاسفانه برخی این موضوع را باور ندارند و از تزریق واکسن امتناع می‌کنند و برخی نیز شایعاتی را در خصوص واکسن پخش می‌کنند که مردم را منع کرده و یا بترسانند.

    اگر پای صحبت این گونه افراد بنشینیم جملاتی مبنی براینکه "اگر واکسن بزنیم می‌میریم"، "به واکسن اعتمادی نداریم"، "ما که در خانه هستیم چرا واکسن بزنیم" ، "چرا با وجود تزریق واکسن هنوز هم باید پروتکل‌های بهداشتی ‌را رعایت کنیم" و اینکه "ماسک زدن را به واکسن ترجیح می‌دهم" را می شنویم غافل از اینکه آنها با این کار نه فقط به خود بلکه به دیگران نیز ظلم می کنند تا این بیماری تمام نشود.

    واکسن کرونا با عنوان‌هایی همچون اسپوتنیک، سینوفارم و آسترازنکا به افراد مختلف تزریق می‌شود و ایمنی لازم را برای فرد ایجاد می‌کنند اما متاسفانه برخی از تزریق واکسن خودداری کرده و به این شکل خود و دیگران را در معرض خطر قرار می‌دهند.

    تزریق واکسن از اواخر پارسال ابتدا برای کادر درمان آغاز شد و هم اکنون به افراد بالای ۶۵ سال رسیده است.

    چه بسا برخی هستند که به هر دلیل از رفتن به مراکز بهداشتی برای تزریق واکسن خودداری کرده و مبتلا به کرونا شدند و تنها افسوس و حسرت برای آنها باقی ماند.

    ای کاش این افراد بدانند که محققان در طول یک سال و نیم اخیر تا چه اندازه تلاش کردند تا این واکسن ساخته شود تا امروز ما دیگر شاهد عذاب و مرگ عزیزانمان نباشیم.

    مردم باید با کسب اطلاعات صحیح از منابع موثق، به سلامت خود و دیگران کمک کنند و شایعات بی‌پایه و اساس را باور نکنند.

    مردم به شایعات بی اساس در مورد واکسن کرونا توجه نکنند

    در این خصوص رییس مرکز بهداشت غرب به خبرنگار ایرنا گفت: بارها اعلام کردیم که تمام نقل قول‌ها در خصوص مرتبط کردن خطر فوت و دیگر موارد منفی به واکسن کرونا از اساس کذب و شایعه است و هیچ پایه و اساسی ندارد.

    دکتر مهران احمدی بلوطکی بیان کرد: واکسن کرونا نه تنها هیچ گونه عارضه ای ندارد بلکه فرد را ایمن و از عوارض شدید و مرگ و میر جلوگیری می‌کند.

    وی افزود: واکسن‌های تزریق شده به مردم مجوز تولید سازمان جهانی بهداشت را اخذ کرده و مردم تا ایمنی همگانی باید پروتکل‌ها را رعایت کنند.

    واکسن کرونا خطر مرگ و میر را پایان می‌دهد

    احمدی بلوطکی ادامه داد: هدف از تزریق واکسن کرونا جلوگیری از عوارض شدید و مرگ و میر ناشی از کرونا است.

    رییس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: با انجام واکسیناسیون، این بیماری در آینده مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا بروز می‌کند و در صورت مبتلا شدن با مایعات و استراحت مورد درمان قرار می‌گیرد بدون اینکه خطر وخیم شدن حال عمومی و مرگ و میر وجود داشته باشد.

    وی با اشاره به اینکه تمام کادر بهداشت و درمان کشوربه عنوان گروه نخست واکسن کرونا را دریافت کردند توضیح داد: اززمان تزریق واکسن کادر درمان در پنج ماه گذشته هفت تا هشت نفر از این گروه در حد خفیف مبتلا شدند و هیچ مورد فوتی گزارش نشده است.

    احمدی بلوطکی بیان کرد: هر شهروندی که در زمان نوبت واکسن مراجعه نکند به خود و دیگران ظلم کرده است.

    رییس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: توجه به باورها و برداشت‌های غلط و بی پایه و اساس جفا در حق شهروندان و کادر بهداشت و درمان است.

    وی گفت: اگر تمام افراد ۶۰ سال به بالا در خوزستان واکسن بزنند احتمال مرگ و میرناشی از کرونا تقریبا به صفر می‌رسد.

    به گفته احمدی بلوطکی واکسن اسپوتنیک روسی از نظر ساختار، ویروس ضعیف شده با ۹۴ درصد ایمنی و واکسن سینوفارم چینی ویروس کشته شده با ۸۸ درصد ایمنی است که براساس نوع گروه هدف، واکسن انتخاب و تزریق خواهد شد.

    وی ادامه داد: تمام واکسن‌ها شامل ۲ دوزو فاصله دوز اول تا دوم ۲۸ روزه است به جز واکسن استرازنکا که ۱۲ هفته بعد باید تزریق شود که اطلاعات در کارت واکسیناسیون درج شده است.

    وی بیان کرد: واکسن‌ها به طور متوسط حدود ۶ ماه ایمنی ایجاد می‌کنند و هدف این است که در ۶ ماه آینده کل گروه هدف جامعه واکسینه و ایمنی همگانی ایجاد شود.

    احمدی بلوطکی با تاکید بر اینکه هیچ گونه نگرانی در خصوص عوارض واکسن کرونا وجود ندارد گفت: تقریبا یک درصد افراد ممکن است با علایم تب خفیف و بدن درد معمولی روبه رو شوند که ۲۴ تا ۴۸ ساعته برطرف می‌شود و با یک استامینوفن ساده قابل کنترل است.

    رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: تا زمانی که ۷۰ درصد از جمعیت جامعه با انجام واکسیناسیون ایمن نشوند این ویروس همچنان وجود دارد.

    دکتر فرهاد ابول نژادیان افزود: ایمنی پس از تزریق واکسن ۲ هفته بعد از دوز دوم ایجاد می‌شود بنابراین نباید تصور کنند پس از واکسیناسیون می توانند ماسک خود را بردارند و یا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند.

    وی ادامه داد: مراکز تجمعی برای تزریق واکسن در شهر اهواز و دیگر شهرهای استان برای کاهش بار مراکز جامع سلامت راه اندازی شده و از گروه‌های هدف فراخوان شده خواست تا هرچه سریعتر برای دریافت واکسن مراجعه کنند.

    توصیه‌های پس از تزریق واکسن کرونا

    وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: برنامه واکسیناسیون را با ۲ نوبت تزریق طبق فاصله زمانی اعلام شده تکمیل کنید و پس از تزریق واکسن همچنان باید توصیه‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید چون هیچ واکسنی نمی‌تواند ۱۰۰ درصد سبب محافظت از بیماری شود.

    همچنین امکان ابتلا با انواع جدید ویروس مطرح است و ممکن است فرم خفیف بیماری را بگیرید و با ماسک نزدن ویروس را به دیگران و بستگان خود منتقل کنید.

    به دلیل احتمال بروز واکنش حساسیتی به واکسن، پس از تزریق ۱۵ دقیقه در مرکز حضور داشته باشید.

    ممکن است عوارضی مانند درد و قرمزی در محل تزریق واکسن، سردرد، احساس خستنگی و کوفتگی بدن و یا تب ایجاد شود که این عوارض معمولا شدید نیستند و در یک تا دو روز بروز می‌کنند.

    مصرف مایعات بیشتر و استراحت بسیار مفید خواهد بود و در صورت نیاز می‌توانید یک قرص استامینوفن هر ۶ ساعت استفاده کنید.

    در صورتی که علایم شدید ظاهر شد و یا بیش از سه روز ادامه داشت حتما به مراکز بهداشتی، درمانی مراجعه کنید.

    ایمن کردن واکسن کرونا در برابر جهش‌های جدید

    یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری نیز گفت: حداقل ایمنی ایجاد شده تزریق واکسن این است که از ابتلا به نوع شدید بیماری و نیاز به بستری جلوگیری می‌کند و خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد.

    دکتر شکراله سلمان زاده افزود: افراد بهبود یافته از بیماری کرونا نیز یک ماه پس از شروع علایم بیماری می‌‍توانند واکسن تزریق کنند و یک بار ابتلا به این بیماری دلیل بر ایمنی نیست و واکسن باید تزریق شود چون ایمنی پس از بهبودی بیماری ممکن است دو تا سه ماه باشد.

    وی ادامه داد: ابتلا به کرونا ایمنی مطمئنی ایجاد نمی‌کند و حتما باید نسبت به تزریق واکسن اقدام شود.

    سلمان زاده در خصوص عوارض پس از واکسن کرونا گفت: تزریق واکسن کرونا بیماری ایجاد نمی‌کند چون واکسن ویروس زنده فعال نیست و بروز برخی علایم مانند تب یا خستگی در پاسخ به آنتی ژن‌های موجود در واکسن است و عارضه مهمی نیست.

    وی افزود: تزریق واکسن خطری برای اطرافیان ندارد و بروز برخی از علایم با مصرف مسکن برطرف می‌شود.

    تاکنون بیش از ۱۶۲ هزار نفر در خوزستان زیرپوشش واکسیناسیون کرونا قرار گرفته‌اند.

    بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ۱۵ شهرستان خوزستان در حالت نارنجی و ۱۲ شهرستان زرد هستند.