• نویسنده : خبرنگار: الهام خلجی
  • با شروع فصل بهار و بروز شرایط مساعد برای رشد قارچهای خودرو، همه ساله در ابتدای سال متاسفانه با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی روبرو هستیم که متاسفانه در برخی موارد منجر به بستری شدن، نارسایی کبد و حتی فوت بسیاری از هموطنانمان شده است.

    به‌ گزارش پایگاه خبری رهرونیوز، دکتر مینا اندیشمند مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت؛ به دلیل رشد قارچهای خودرو و سمی، شهروندان را به رعایت توصیه های عمومی ذیل دعوت می نماییم تا با توجه به آنها از بروز مسمومیت و مرگ ناشی از قارچهای سمی پیشگیری شود:

    ۱. از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ هایی که در کنار تنه درختان می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری فرمایید. برای حفظ سلامت خود و خانواده، تنها قارچ هایی که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوز می باشند را خریداری و مصرف نمایید.

    ۲. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مشکل است و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی توجه نفرمایید.

    ۳. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن آن قارچ برای انسان نمی باشد.

    ۴. برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و حتی فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن هم قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی باشند.

    ۵. در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) پس از مصرف خوراکی قارچهای خودرو از خوددرمانی پرهیز کرده و بیمار را هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل نمایید. بر اساس شواهد موجود هر چه علائم گوارشی با تاخیر بیشتری بروز کنند( با فاصله بیشتر از ۶ ساعت پس از مصرف) میزان سمیت آن قارچ هم بیشتر خواهد بود.

    ۶. در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

      • منبع خبر : به‌ گزارش پایگاه خبری رهرونیوز