- نویسنده : خبرنگار: الهام خلجی
-
- منبع خبر : به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز
http://rahronews.ir/?p=1267274
در مورخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ جلسه ای تحت عنوان راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فرمانداری شهرستان شوشتر برگزار گردید.
به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز،در این جلسه دکتر سید مرتضی قریشی رییس اداره دامپزشکی ضمن بیان ابعاد مختلف این بیماری اقدامات این اداره در این خصوص تشریح نمودند.
دکتر قریشی گفت: تب «کریمه کنگو» یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه، هم مخزن و هم ناقل آن است. این ویروس میتواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند. انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا شود. در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب میشود؛ بنابراین دامداران ،کارکنان کشتارگاهها و دامپزشکان و البته کسانی که اقدام به کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی می کنند و شهروندانی که اقدام به خرید گوشت از این افراد می کنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری می باشند.
ایشان افزودند: در این راستا اداره دامپزشکی اقدام به برگزار کارگاههای آموزشی در مناطق مختلف شهرستان نمود .
اداره دامپزشکی ضمن توصیه به آحاد جامعه بویژه دامداران محترم بر رعایت ضوابط بهداشتی بر انجام سمپاشی دام و جایگاه دام، خرید گوشت از مراکز تحت نظارت اداره دامپزشکی ، خرید گوشت واجد مهر و لیبل دامپزشکی و نگهداری گوشت تازه به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال پس از ذبح جهت از بین رفتن آلودگی احتمالی به ویروس تب کریمه کنگو تاکید نمودند.
دکتر قریشی بیان کردند : یکی از مکانهایی که در این بیماری بسیار حائز اهمیت می باشد کشتارگاههای دام است. اگرچه در سالهای اخیر اقداماتی در جهت بهبود وضعیت بهداشتی کشتارگاه دام شهرستان از جمله نصب پیش سردکن صورت پذیرفت ولیکن نواقص متعدد موجود در کشتارگاه از جمله حمل نامناسب لاشه های استحصالی تا درب مغازه ها هم در جلسات و هم به صورت مکتوب به شهرداری شهرستان انتقال داده شده است طبعا اداره دامپزشکی در موضوع سلامت شهروندان با جدیت مسائل را پیگیری خواهد کرد و در صورت عدم رفع نواقص موجود مراتب از طریق مراجع قضایی دنبال خواهد.
Wednesday, 6 November , 2024