-
http://rahronews.ir/?p=10838
به گزارش رهرونیوز، هنوز هیچ واکسن و راه درمانی قطعی برای مقابله با شیوع کرونا یافت نشده است. دانشمندان پیشتر از داروهایی مانند رمدسیویر برای درمان بیماران کرونایی استفاده میکردند که به تازگی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است این دارو هیچ کارایی برای کاهش مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ ندارد. با این حال، محققان امیدوارند به داروهای دیگری برای بهبود حال بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده اند دست یابند.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد پس از آنکه تحقیقات آزمایشگاهی نشان داد داروهای مرتبط با ایدز و مالاریا میتوانند به میزان کمی در بهبود حال بیماران کرونایی تاثیرگذار باشند، اینک دانشمندان در حال بررسی تاثیر یک داروی ضدسرطان برای درمان کرونا هستند.
این سازمان هم اینک در حال بررسی داروی آکلابروتینیب، یک دارو برای بیماران سرطانی است تا تاثیر آن برای درمان بیماران کرونایی را اثبات کند. این دارو به صورت خوراکی برای درمان بیماریهایی مانند میلوفیبروز، سرطان تخمدان، مولتیپل میلوما (رشدهای ناهنجار پلاسماسل) و لنفوم هاجکین (نوعی سرطان خون) استفاده میشود. دانشمندان میگویند احتمال آن وجود دارد که این دارو بتواند برای بیماران کرونایی نیز موثر باشد.
محققان امیدوارند این دارو بتواند باعث کاهش ناراحتیهای تنفسی و کاهش پاسخ ایمنی شدید بدن در بیماران کرونایی شود. بسیاری از بیماران کرونایی شاهد پاسخ ایمنی شدید به عوامل بیماری زا و در نتیجه ایجاد التهابات در اندامهای مختلف به ویژه سیستم تنفسی هستند. این امر میتواند به طور جدی جان بیمار را به خطر بیاندازد.
پیشتر سازمان جهانی بهداشت بر روی تاثیر چهار دارو شامل: رمدسیویر، هیدروکسی کلروکین، لوپیناویر ترکیبی مرتبط با اچ آی وی (ایدز)، ریتوناویر، و اینترفرون بر روی درمان کووید ۱۹ تحقیق کرد. تحقیقات دانشمندان این سازمان نشان داده است هیچ کدام از این چهار دارو نمیتواند حال بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری شده اند را بهبود بخشد یا باعث مرخص شدن زودتر از موعد آنها از بیمارستان شود.
همچنین تحقیقات نشان داده است مصرف این داروها به هیچ عنوان تاثیری در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، یا کاهش زمان استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی و طول دوره بستری در بیمارستان نداشته است. دانشمندان مشاهده کردند این داروها به طور ناامید کنندهای تاثیری در نرخ مرگ و میر کرونا در بیماران ندارد.
وزارت بهداشت هند نیز قبلاً اعلام کرده بود در بیمارانی که با داروی رمدسیویر درمان شده اند به ناگاه شاهد افزایش الکالین فسفات، “آسپارتات ترانس آمیناز” و “آلانین ترانس آمیناز” در خون بوده ایم که میتواند منجر به زخم در کبد شود.
همین امر دانشمندان را برآن داشته است تا با گسترش تحقیقات بتوانند به دارویی ایمن برای کاهش شمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ دست یابند. با این حال، هنوز هیچ داروی دیگری به طور قطعی در این زمینه یافت نشده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
Saturday, 23 November , 2024