• نویسنده : خبرنگار: الهام خلجی
  • رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر از راه اندازی رادیولوژی اینترونشنال برای نخستین بار در شوشتر با همت معاونت درمان دانشکده و خانم دکتر اطمینانی پزشک متخصص رادیولوژی این دانشکده خبر داد.

    خبرنگار: الهام خلجی- شوشتر، دکتر مجتبی کلانتر در این باره اظهار کرد: یکی از شاخه های تخصص رادیولوژی، رادیولوژی مداخله ای یا «اینتروِنشِنال رادیولوژی» است که در آن با استفاده از دستگاه های تصویربرداری (سونوگرافی، سی تی اسکن، فلوروسکوپی و …) پروسیجرهایی انجام می شود.

    وی افزود: با استفاده از رادیولوژی اینترونشنال بسیاری از اقدامات تشخیصی و درمانی که در گذشته به جراحی‌های وسیعی نیاز داشتند، تنها با بی حسی موضعی و با عبور یک سوزن از سطح پوست قابل انجام می باشد و درنتیجه عوارض بسیار کمتری دربر دارد.

    دکتر کلانتر با بیان انواع پروسیجرها ادامه داد: پروسیجرهای قابل انجام به وسیله رادیولوژی اینترونشنال شامل:
    -بیوپسی (نمونه برداری) از انواع توده های شکمی و لگنی، بافت نرم، عضله،پستان، پلور، تیروئید
    -تعبیه کاتتر دیالیز، کاتتر ورید مرکزی و پورت شیمی درمانی
    -آمنیوسنتز (نمونه گیری از کیسه آب جنین)
    -تخلیه انواع کیست و آبسه های شکمی و لگنی با کاتتر گذاری
    -تعبیه نفروستوم می باشد.

    وی در خصوص مزایای رادیولوژی اینترونشنال یادآور شد: عدم نیاز به بیهوشی، کاهش خونریزی در حین عمل
    ، کاهش میزان عفونت، کاهش زمان بستری، کاهش ریسک عمل، کاهش درد و بهبودی بیمار در مدت زمان کوتاه از مزایای رادیولوژی اینترونشنال است.

    دکتر کلانتر در پایان خاطرنشان کرد: روز گذشته نیز انجام پروسیجر رادیولوژی اینترونشنال( نمونه برداری از توده مشکوک به سرطان پستان تحت گاید سونوگرافی) در بیمارستان خاتم الانبیا(ص) شوشتر توسط خانم دکتر اطمینانی پزشک متخصص رادیولوژی انجام شد.

      • منبع خبر : به‌ گزارش پایگاه خبری رهرونیوز