• به گزارش محمدحیدری روز چهارشنبه در نشست شورای بانک‌های شهرستان خرمشهر با موضوع بررسی موانع مشاغل آسیب دیده از کرونا بیان کرد: با توجه به دستورالعمل بخشنامه دولت مبنی بر جبران خسارت ناشی از کرونا ، برای استان خوزستان ۳۰ هزارمیلیارد ریال درنظر گرفته شده که این رقم می‌تواند بخشی از خسارت‌ها را جبران کند.

    وی افزود: این میزان اعتبار در پنج بخش تسهیلات حمایت مالیاتی، بیمه‌ای، بانکی و بحث چک و برگشت چک تقسیم شده و شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی هر کدام وظایف و تکالیفی برای حمایت‌ از کسبه به عهده دارند.

    حیدری گفت: متاسفانه در خرمشهر به لحاظ ثبت نام و میزان پرداختی تسهیلات بانک‌ها به متقاضیان ضعیف عمل شده و این امر ناشی از نبود اطلاع رسانی و سامانه کارا در این شهرستان بوده است.

    وی سهم حمایت دستگاه‌های اجرایی از اصناف آسیب دیده ناشی از کرونا را بین ۳۸ تا ۷۵ درصد بیان کرد و گفت: باید تکلیف ۳۸۵ پرونده دریافت تسهیلات در ۱۰ روز آینده روشن شود و تمام بندهای بخشنامه اجرا شود.

    وی با بیان اینکه تنها گروه‌های شغلی ۲،۳،۴ می‌توانند از مزایای این بخشنامه استفاده کنند، افزود: در این راستا باید مزایای استفاده از این بخشنامه اطلاع رسانی شود و همه دستگاه های اجرایی مشخصات کامل متقاضیان را در قالب اقدامی مشترک دریافت و در سامانه وارد کنند.

    فرماندار ویژه خرمشهر در ادامه از مشکلات ایجاد شده در سامانه کارا انتقاد کرد و گفت: سامانه کارا بر خلاف نامش بسیار ناکارا است و وزارت تعاون باید پیش از فعال‌سازی این سامانه زیرساخت‌های لازم همچون پهنای باند و موارد سخت‌افزاری را انجام می‌داد تا مردم در استفاده از آن با مشکلات روبه رو نشوند.

    حیدری بر لزوم استفاده کسب و کارهای متضرر از کرونا از تمام تسهیلات اعم از تسهیلات مالیاتی و بیمه‌ای تاکید کرد و افزود:کسبه می‌توانند از حمایت مالیاتی بهره‌مند شوند و اگر قرار است امهال یا تمدید به خسارت دیدگان تعلق گیرد کسبه خرمشهری نیز از این فرصت استفاده کنند.

    رییس اتاق اصناف خرمشهر نیز در این نشست گفت: بانک‌ها با اطلاع از تخصیص وام در این رابطه باید این اتاق را در جریان قرار می‌دادند تا نشبت به اطلاع رسانی بهتر اقدام شود.

    حمید براجعه همچنین از اداره تعاون خواست که به طور مستقیم برای نام‌نویسی متقاضیان دریافت تسهیلات کرونایی ورود کند.

    وی ادامه داد: با توجه به تخصص و مشکلات موجود در سامانه کارا که منجر به بی سرانجامی ثبت نام‌ها می‌شود بهتر است ادارات تعاون خود نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه ورود کنند؛ اتاق صناف نیز آمادگی هرگونه همکاری در ارایه خدمات را دارد.

    رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خرمشهر نیز با بیان اینکه ۲۵ درصد متقاضیان تسهیلات بانکی در خرمشهر دریافت کردند، گفت: از ۳۸۵ پرونده تا دیروز ۱۸۷ نفر تسهیلات دریافت کردند.

    هاشم خنفری افزود: در نشست ۱۴ دی پارسال به ۱۷۳ نفر تسهیلات پرداخت شد که در این مدت سه ماه بعدی فقط ۱۵ تا ۱۶ نفر موفق به دریافت تسهیلات شدند لذا لازم است دستگاه های اجرایی موضوع را به تفکیک بررسی کند.

    وی خرمشهر را از لحاظ استفاده از تسهیلات کرونایی در رتبه پایین اعلام کرد و گفت: با توجه به آمار موجود، خرمشهر از لحاظ ثبت نام متقاضی و هم دریافت تسهیلات در رتبه یکی مانده به آخر قرار دارد.

    وی ادامه داد: بانک ها مدعی هستند که متقاضی معرفی شده برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها مراجعه نکرده که این می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی همچون ناآشنا بودن به سامانه یا بی توجهی و نبود اطلاع رسانی باشد.

    خنفری بر ضرورت ورود دستگاه‌های اجرایی برای اختصاص تسهیلات تاکید کرد و گفت: دستگاه‌های اجرایی باید اطلاعات جامعی از نوع فعالیت گروه‌های زیر مجموعه خود داشته باشند و اگر برخی متقاضیان منصرف شدند دستگاه ها باید به بانک ها اطلاع داده تا از فهرست حذف و جز آمار درج نشوند.

    شهرستان خرمشهر هشت هزار واحد صنفی فعال دارد.