• به گزارش رهرو نیوز: محمد جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان پیش از خطبه‌های نماز جمعه اهواز به ارائه دستاوردهای چهل ساله این اداره کل پرداخت و اظهار کرد: دستاوردهای انقلاب شکوهمند ایران اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر و سایر حوزه‌ها، با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست، زیرا اختلاف بسیاری در این زمینه وجود دارد.

    وی با اشاره به مقایسه آزادی بیان، قلم و اندیشه در زمان‌های پیش و بعد از انقلاب، افزود: پیش از انقلاب، بسیاری از شاعران و نویسندگان بارها مورد تذکر جدی و شکنجه ساواک و در برخی مواقع زندانی شده اند و این در صورتی است که نشریات، مطبوعات، سایت‌ها و حتی در فضای مجازی بسیاری از شاعران، نویسندگان و اهالی قلم و اندیشه آزادانه و بدون کوچکترین برخورد، به نقد دولت می‌پردازند.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه استاندار خوزستان به کلیه ادارات و دستگاه‌ها دستور داده است که حق شکایت از نقد هیچکدام از خبرنگاران را ندارند، اضافه کرد: پیش از انقلاب در صورتی که مقاله‌ای نوشته می‌شد و نویسندگان کوچکترین نقدی به نظام سلطه آن زمان وارد می‌کردند، بلافاصله توسط ساواک احضار و سپس شکنجه یا زندانی می‌شدند.

    وی سرانه فضاهای فرهنگی در خوزستان را در زمان پیش از انقلاب، اعم از کتابخانه و مجموعه‌های فرهنگی ١٢ هزار متر مربع عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بدون احتساب کتابخانه‌ها بیش از ١۶٧ هزار متر مربع فضای فرهنگی در استان وجود دارد که زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این در حالی است که شهرداری‌ها، ادارات اوقاف، حج و زیارت، آموزش و پرورش و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی دارای فضاهای متعدد فرهنگی هستند.

    جوروند از تکمیل و بهره‌برداری از ۵ مجموعه فرهنگی در اهواز خبرداد و گفت: این مجموعه‌ها در مناطق محروم و کم‌برخوردار ساخته می‌شوند.

    وی افزود: در هر کدام از شهرهای خوزستان حداقل یک مجموعه فرهنگی وجود دارد، در حالی که پیش از انقلاب تنها شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها دارای مجموعه فرهنگی بوده‌اند که تعداد بسیار ناچیزی هم بوده است.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان همچنین تصریح کرد: پیش از انقلاب در خوزستان که دارای آثار تاریخی بسیاری است یک موزه وجود نداشته است حال آنکه امروز بدون احتساب موزه‌هایی که در اختیار سازمان میراث فرهنگی است، ٢ موزه در اهواز و آبادان وجود دارد.

    وی ادامه داد: پیش از انقلاب یک انجمن سینمای جوان هم در کشور نداشته‌ایم، چرا که نگاه به هنر و هنرمند وجود نداشت و این در حالی است که در حال حاضر در استان خوزستان ۶ انجمن سینمای جوان فعال وجود دارد.

    جوروند تصریح کرد: برخی از فیلم‌های سینمای آن زمان با فساد همراه بود و امام (ره) در این باره فرمودند: ما با سینما مخالف نیستیم، بلکه با فساد و فحشا مخالف هستیم.

    مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه آموزشگاه‌های آزاد هنری علاوه بر آموزش فعالیت‌های هنری، سبب اشتغالزایی نیز می‌شوند، اذعان داشت: در استان خوزستان ١۶٩ آموزشگاه آزاد هنری وجود دارد، در حالی که پیش از انقلاب، هیچ آموزشگاه آزاد هنری وجود نداشت.

    وی با بیان اینکه ایجاد شرکت تهیه و تولید فیلم‌های سینمایی آرزویی دست نیافتنی بود، اضافه کرد: این شرکت‌ها تنها به عده‌ای خاص که وابسته به حاکمیت بودند داده می‌شد، در حالی که هم اکنون فقط در خوزستان ١٨ شرکت تهیه و تولید آثار سینمایی وجود دارد.

    جوروند با اشاره به اینکه تعداد هنرمندان هنرهای تجسمی پیش از انقلاب ١٢٠ نفر بوده است، تشریح کرد: در حال حاضر بیش از ٢ هزار و ٣۶٠ نفر از نقاشان و طراحان در این حوزه فعالیت می‌کنند. بسیاری از هنرمندان خوزستانی دارای مقام‌های جهانی هستند.

     

    انتهای پیام/*