• به گزارش رهرونیوز: دکتر نظری رییس این سازمان در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان که با حضور دکتر میر اشرفی معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرکات کشور ، استاندار خوزستان و دیگر مسئولین استانی برگزار شد اظهار کرد : استان خوزستان تنها استان کشور است که دارای سه اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی می باشد که در این خصوص دارای پتانسیل های خوبی در زمینه صادرات می باشد .

     

    دکتر نظری با اشاره به برگزاری انتخابات اخیر اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان تصریح کرد : مقدمات اجرایی این انتخابات از دی ماه همزمان با سراسر کشور انجام و جلسات مستمری در این راستا برگزار و هیات های نظارت در اتاق ها تشکیل گردید و نتایج آن اعلام شد . وی افزود : اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی از ۵ عضو در بخش صنعت ، ۵ نفر در بخش بازرگانی و ۳ نفر در بخش کشاورزی و ۲ نفر هم در بخش معدن تشکیل شده است که امیدواریم در انتخابات اخیر و با ترکیب جدید، نمایندگان اتاق ها بتوانند همانند گذشته حضور پر رنگی را در عرصه تولید داشته باشند و مشکلات فراروی تولید کنندگان و بازرگانان را مرتفع نمایند .

     

    وی در ادامه گفت : صادرات غیر نفتی استان طی ۱۱ ماهه نخست امسال ۱۵ میلیون تن بوده و به ارزش ۷ میلیارد دلار بوده که از طریق چهار مرز بندر امام ، خرمشهر ، آبادان و اهواز انجام گرفته است .

     

    دکتر نظری عمده محصولات غیر نفتی صادراتی را محصولات پتروشیمی ، فلزات ، کشاورزی ، معدنی و صنعتی عنوان و بیان کرد : صادرات کالاهای غیر نفتی به عراق از مرزهای خوزستان در مجموع ۲ میلیون تن و به ارزش ۹۹۱ میلیون دلار بوده است .

     

    دکتر میر اشرفی معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک ایران نیز در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر تولید ناخالص ملی دنیا بر اساس آمار حدود ۷۲ هزار میلیار دلار است و اهمیت تجارت در خصوص تولید ناخالص دنیا در این است که ۱۹ هزار میلیارد دلار حجم تجارت می باشد یعنی یک چهارم حجم آن چیزی که در دنیا تولید می شود در فرایند تجارت قرار می گیرد . وی افزود : در حال حاضر رشد تجارت در سایر مباحث اقتصادی پیشی گرفته است و کشورهایی که حتی اگر در تولید مزیتی نداشته باشند اگر وارد عرصه تجارت شوند منفعت خواهند برد .

     

    وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل کالاها در دنیا از طریق حمل و نقل آبی انجام می شود و استان خوزستان دارای این پتانسیل است تشریح کرد : ایران از نظر جغرافیایی یکی از خوش نقشه ترین کشورها از نظر مبادلات تجاری است که می بایست از نظر ترانزیت و لجستیک زیرساختهای خوبی برای آن ایجاد شود .

     

    دکتر میر اشرفی افزود : در مباحث مرزها ما سه نوع مرز بنادر دریایی ، هوایی و مرزهای خشکی داریم که استان خوزستان به تنهایی همه این مواهب را داراست و آن چیزی که اهمیت دارد این است که ما باید این اهمیت را به سمتی پیش ببریم تا بتوان از تجارت منفعت حاصل کرد . وی عنوان کرد : در دنیا در خصوص بحث تجارت چند کار ساده انجام گرفته است یعنی در بحث مدیریت زنجیره تامین به عنوان یک مگاپروژه آمده و چند پروژه تعریف شده است.

     

    دکتر میر اشرفی تصریح کرد : در دنیا استاندارد های تجاری روز به روز در حال تسهیل می باشد خصوصا بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر تجارت در دنیا به نحوی پیشرفت کرد که محموله ها قبل از اینکه از مبدا حرکت کنند دیتاها یشان به کشور مقصد ارسال شود یعنی اینکه کشورهای پیشرفته دیتا ها و داده های محموله ها را قبل از حمل دریافت می کنند و دیتاهای محموله ها را قبل ازحمل ، در زمان حمل و در زمان رسیدن به گمرک دریافت کرده اند و در زمان عبور از گمرک هیچ گونه ایستایی وجود ندارد .

     

    معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک ایران افزود: در دنیا به این نتیجه رسیده اند که مدیریت هماهنگ مرزی و همچنین مدیریت یکپارچه مرزی را اجرا و به وسیله آن چرخه بهره وری را ایجاد کنند که در صورت استفاده از این دو مبحث می توان از مواهب تجارت برخوردار بود که ما علاوه بر استفاده از این موارد می بایست از تمامی پتانسیل ها ی مربوط به سه مرز دریایی ، هوایی و زمینی خود نیز استفاده کنیم .

     

    دکتر میر اشرفی معاون وزیر اقتصاد و رییس کل گمرک ایران اظهار کرد : یکی از مواردی که در تجارت خارجی در کشور ما به خوبی پیش رفته است توجه به همسایگان خارجی است که در این خصوص طی ۱۱ ماهه نخست امسال ۴۰ میلیارد دلار کالای غیر نفتی را از کشور صادر شده است و کشور چین با ۳/۸ میلیارد دلار مقام اول و کشور عراق با ۲/۸ میلیارد دلار در رتبه دوم قرار دارد .

     

    دکتر میر اشرفی عمده کالاهای صادراتی به کشور چین را محصولات و میعانات نفتی و گازی عنوان کرد و گفت : محصولاتی که به کشور عراق صادر شده متنوع بوده و به همین خاطر است که مرزهای زمینی ما با توجه به اینکه ما به کشور عراق عمدتا از طریق مرزهای زمینی شلمچه ، چزابه ، گمرکات ایلام ، کرمانشاه و پرویز خان و گمرک مریوان کالا صادر می کنیم اهمیت زیادی دارد .

     

    وی عمده مشکلات مربوط به گمرکات را مربوط به اثرات ناشی از تحریم ها و همچنین نبود تجهیزات کنترل عنوان کرد و گفت: در حال حاضر در بحث کنترل غیر مزاحم واقعا با ضعف اعتباری مواجه هستیم که در این خصوص توانسته ایم با استفاده از توان تولیدی بخش داخل و توان بخش سرمایه داخلی این کار را انجام دهیم .

     

    رییس گمرک ایران اظهار کرد : تفیض اختیار برخی اقدامات به استانها و شناسایی تولید کنندگان و ارائه بسته های حمایتی به آنها ، ایجاد هماهنگی بین گمرکات استانها و برگزاری جلسات و پیگیری مباحث با سایر دستگاهها از جمله اقدامات مهمی در خصوص آن اقداماتی صورت گرفت .

     

    وی همچنین معرفی مرز شلمچه به عنوان مرز وارداتی و تعیین تکلیف خودروهای وارداتی را در گمرک از دیگر اقدامات عنوان و خاطر نشان کرد : ما از تمامی پتانسیل های موجود در قانون به نفع مردم استفاده تا مشکلات موجود برطرف گردد .

     

    انتهای پیام/*