-
https://rahronews.ir/?p=2588
سیدسعید فاضلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: در مرداد جاری به طور میانگین روزانه 600کامیون و تریلر حامل کالای غیرنفتی کشورمان در بارانداز مرزی بازارچه چذابه پس از تخلیه بار خود، به عراق صادر شد در حالی که تعداد روزانه تریلرها و کامیون های حامل بار صادراتی ایران در این بازارچه مرزی در تیر امسال کمتر از 300 دستگاه بود.
وی با اشاره به تقاضای بالای بازرگانان عراقی برای خرید کالاهای ایرانی با ارز دلار و دینار ، پیش بینی کرد روند افزایش تقاضا برای خرید کالاهای ایرانی در ماه های آینده نیز ادامه یابد.
معاون گمرک چذابه رفع ممنوعیت صادرات تره بار که بیش از 50 درصد حجم صادرات از بازارچه مرزی چذابه را تشکیل می دهد و همچنین افزایش قدرت خرید تجار عراقی را از دلایل اصلی افزایش صادرات کالا به عراق از بازارچه مرزی چذابه بیان کرد.
ممنوعیت (واردات) تره بار از سوی عراق از 2 ماه پیش با هدف حمایت از تولیدات داخلی این کشور اعمال شد ولی با پیگیری انجام شده و همچنین خشکسالی در عراق ، ممنوعیت صادرات تره بار برداشته شده است.
معاون گمرک چذابه با اشاره به درآمیختگی اقتصاد عراق و جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر گفت:بازار متنوع ایران قابل چشم پوشی برای کشور همسایه و مسلمان عراق نیست.
به گفته وی مصالح ساختمانی ، تره بار ، مواد غذایی و لبنیات مهمترین اقلام صادراتی از بازارچه مرزی چذابه بوده است.
وی افزود:صادرات کالا به عراق طبق توافق بازرگانان ایرانی و عراقی به صورت عادی ادامه دارد و هیچ برنامه ای برای توقف یا کند شدن روند صادرات کالا به عراق اعلام نشده است.
تردد بیش از 141هزار گردشگر عراقی در مرز چذابه
معاون گمرک چذابه گفت: در پنج ماه نخست امسال 141هزار و 300گردشگر عراقی از طریق مرز چذابه تردد داشتند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 25درصد افزایش نشان می دهد.
وی ، خرید کالا ، درمان ، زیارت و تفریح را از انگیزه های سفر گردشگران عراقی به ایران از طریق مرز چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز بیان کرد.
به گفته فاضلی در مرداد جاری روزانه حدود 600 گردشگر عراقی از طریق چذابه وارد کشور شدند که در مقایسه با ماه پیش از آن بیش از 2 برابر شده است.
به گزارش ایرنا مرزهای زمینی چذابه و شلمچه و مرز دریایی خرمشهر به تدریج از تیر 1382 پس از سرنگونی رژیم بعثی عراق برای صادرات کالا و در مهر همان سال برای تردد زائران عتبات عالیات باز شد.
هم اکنون نیز از این سه مرز زمینی و دریایی ، صادرات کالا و جابجایی زائر به صورت قانونی و بر اساس توافق های مسئولان عراق و جمهوری اسلامی ایران انجام می شود.
پارسال حدود یک میلیارد دلار کالای غیرنفتی شامل تره بار، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی و برقی، آرد ، دام زنده ، لبنیات و آبزیان پرورشی از مرزهای زمینی و دریایی خوزستان به عراق صادر شد.
استان خوزستان با 2 استان عراقی میسان و بصره حدود 300 کیلومتر مرز مشترک داشته و با هر 2استان تفاهم نامه همکاری اقتصادی ، آموزشی و فرهنگی دارد.
انتهای پیام/*
منبع خبرگزاری ایرنا
Friday, 22 November , 2024