-
https://rahronews.ir/?p=2861
درویشعلی کریمی درگفت وگو با خبرنگار رهرو نیوز افزود: در سه سال گذشته به همت استاندار خوزستان و دولت تدبیر و امید پروژه های بسیاری در استان فعال شده است.
وی تصریح کرد: چهار هزار و ۱۵ روستا در خوزستان وجود دارد که از این تعداد ۲هزار و ۹۶۷ روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۱۳ هزار و ۴۰۶ نفر تحت پوشش شرکت آبفای روستایی استان است.
کریمی درخصوص تعداد منابع تامین کننده آب خاطر نشان کرد: ۴۱۸ منبع تامین کننده آب وجود دارد که از این تعداد ۱۷۴ مورد برداشت از آب های سطحی، ۲۰۵ حلقه چاه، ۳۸ دهنه چشمه و یک رشته قنات است.
وی با اشاره به اینکه حجم کل مخازن ۱۵۴ هزار و ۲۳ متر مکعب است گفت: در مجموع طول کل خطوط انتقال ۸ هزار و ۱۸۴ کیلومتر و ۱۲ هزار و ۳۴۳ کیلومتر خط شبکه توزیع آب است.
کریمی یادآور شد: در یک سال گذشته ۱۰۲ کیلومتر اصلاح و بازسازی خطوط انتقال و شبکه توزیع صورت گرفته است. توسعه خطوط انتقال و شبکه توزیع نیز معادل ۴۰۸ کیلومتر بوده است.
وی در ادامه گفت: ۵۱۲ دستگاه کلرزنی، ۷۴ واحد تصفیه خانه های آب شرب و ۱۴۵ ایستگاه پمپاژ آب و ۱۰ واحد آزمایشگاه وجود دارد که روزانه کیفیت آب را به لحاظ شیمیایی و میکروبی مورد آزمایش قرار می دهند.
کریمی خاطر نشان کرد: در مسیر رودخانه های کرخه، دز و کارون به طول یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر ۱۵۶ نقطه برداشت آب وجود دارد و این یعنی همکاران ما در طول شبانه روز باید این مسیر را مورد بررسی قرار دهند.
وی با طاقت فرسا خواندن این حجم از بررسی ها اظهار داشت: از سال ۹۲ تاکنون ۶۲ پروژه نیمه تمام تکمیل شده که این پروزه ها باعث آبرسانی به ۷۴۵ روستا و ۸۲ هزار و ۴۲۳ خانوارشده است.
کریمی با اشاره به اینکه در طول پنج سال گذشته ۸۰ هزار مشترک جدید به آبفا روستایی استان اضافه شده اند تصریح کرد: ۹۰۵ کیلومتر طول شبکه توزیع آب شرب اجرا و کارگزاری شده است.
وی ادامه داد: در همین مدت شاخص کیفی آب شرب از ۹۳ به ۹۸٫۱ درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول درخصوص روستاهایی که از نعمت آب شرب سالم بهره مند شده اند خاطر نشان کرد: در سال ۹۳، ۶۳ روستا، در سال ۹۴ ۲۲۰ روستا، در سال ۹۵ ۱۹۶ روستا و در سال ۹۶ نیز تعداد ۱۷۰ روستا آبرسانی شده اند.
وی یکی از مهم ترین اقدامات انجام شده در ۲ سال گذشته جشن آبرسانی به شهرستان کارون دانست و گفت: این برای نخستین بار بود که تمام روستاهای یک شهرستان آبرسانی و سپس جشن برگزار می شود.
کریمی تصربح کرد: در سال ۹۶ این جشن با حضور وزیر نیرو صورت گرفت که در قالب آن ۶۵ روستا با ۴۵ هزار نفر جمعیت به آب شرب سالم دسترسی پیدا کردند.
وی افزود: در شهرستان اندیکا نیز ۲ پروژه آبرسانی برای ۱۱۱ روستا به بهره برداری رسید که به مدد آن ۵۴ هزار نفر جمعیت به آب شرب سالم دسترسی پیدا کردند.بهره برداری از فاز اول پروژه آبرسانی روستاهای دهستان چغال، روستای شهدای جنگیه شهرستان کارون، ۱۸ روستای شلمچه، روستاهای مسیر چمیان و کوی امام حسین، ۵ روستای دهستان هپرو، روستاهای حاشیه دز، ۱۴ روستای خرمشهر از طرح غدیر نیز بخشی دیگراز پروژه های آبفا روستایی استان است.
مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان خاطر نشان کرد: در گوشه گوشه استان خوزستان پروژه های بسیاری فعال است که این در نوع خود بی سابقه است.در مجموع بیش از ۱۰۰ پروژه در حوزه آبفا روستایی استان فعال است که در نوع خود بی سابقه می باشد.
وی تصریح کرد: در پنج سال گذشته علاوه بر خشکسالی های اقلیمی با خشکسالی های اعتباری هم مواجه بودیم اما با این وجود شاهد اجرای پروژه های عمرانی بسیاری هستیم.
کریمی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: علاوه بر جشن آبرسانی در شهرستان کارون، ظرف ۲ ماه آینده نیز جشن آبرسانی در شهرستان باوی و سپس شهرستان گتوند برگزار می شود.
وی یادآور شد: بخش عمده ای از پروژه ها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به اذن رهبری صورت گرفت که این امر نیز در نوبه خود بسیار مهم است زیرا اعتبارات این صندوق بیشتر برای پروژه های حوزه نفت برداشت می شود و کمتر به مسائل اجرایی اختصاص می یابد اما با تاکید رهبری ۱۲۵ میلیارد تومان به پروژه های آبفا روستایی خوزستان تخصیص یافت.
کریمی در پایان تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته سابقه نداشته که وزرا برای پروژه های آبفا روستایی حضور یابند درواقع روستاها علاوه بر قرار داشتن در حاشیه شهرها در حاشیه اذهان مسئولان بودند اما برای پروژه های آبفا روستایی استان خوزستان چندین بار شاهد حضور وزرا بوده ایم.
انتهای پیام /*
Friday, 22 November , 2024