-
https://rahronews.ir/?p=6950
دکتر محمدطاهر احمدیان در ابتدا ضمن تشریح چگونگی شکلگیری و احداث شرکت فولاد شادگان، موضوع مشکلات موجود بر سر راه تولید را مورد اشاره قرار داد و گفت: امروز یکی از مشکلات واحدهای تولید آهناسفنجی، کمبود گندله است و این در حالی است که ایمیدرو هنگام واگذاری طرح متعهد به تامین گندله موردنیاز این واحد بوده، اما متاسفانه اتفاقات چندماه گذشته و بهمریختگی در بازار فولاد مانع از تحقق اهداف شده است.
وی گفت: از یک طرف برای شمش فولاد امکان افزایش قیمت فراهم نشد و طی آن مقرر گردید که شمش فولاد خوزستان با قیمت ۲۲۰۰ تومان، گندله معادل بیست و یک و نیم درصد و آهناسفنجی نیز ۵۰ درصد شمش خوزستان فروخته شود، در حالی که در عمل هیچکس حاضر نیست گندله، با قیمت بیست و یک و نیم درصد شمش خوزستان در اختیار تولیدکنندگان آهناسفنجی قرار دهد.
احمدیان با اعلام این که غالب فروشندگان گندله اقدام به عرضه قیمت با نرخهای بالاتر کردهاند و این موضوع بالانس اقتصادی ما را دچار مشکل کرد، خاطرنشان ساخت، علیرغم توافق قبلی با عرضهکنندگان گندله و نیز مذاکره با ایمیدرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت، هنوز اقدام خاصی در این بخش صورت نگرفته است.
احمدیان، یکی دیگر از عواملی را که در کاهش موجودی مواداولیه این شرکت نقش داشت، بحث اعتراضات مربوط به کامیونداران و عدم جابجایی کالا توسط آنان دانست و تصریح کرد که با توافق صورت گرفته میان کامیونداران منطقه شادگان و فولاد خوزستان تا حدود زیادی مشکل حل شده است.
مدیر عامل فولاد شادگان میزان تولید سال جاری این کارخانه را ۷۰۰ هزار تن اعلام و اظهار امیدواری کرد که با انجام تعمیرات سالانه و نوسازی برخی از قطعات و ماشینآلات، میزان تولید به ظرفیت اسمی (۸۰۰ هزار تن) افزایش یابد.
وی ساخت کارخانه فولادسازی به ظرفیت یک میلیون تن را از جمله مهمترین برنامههای توسعهای شرکت دانست و تاکید کرد که تمام تلاش ما بر این است که سعی کنیم تا با حل مسایل مربوط به فاینانس و تامین سرمایه مورد نیاز، قبل از اتمام زمانبندی قرارداد، فاینانس فوق را جذب و اقدام به ساخت کارخانه فولادسازی کنیم. این کارخانه طی زمانبندی دوساله توسط فولاد گسترش ساخته خواهد شد.
او هزینه ساخت کارخانه فولادسازی را ۱۸۰ میلیون یورو معادل دوهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان دانست و افزود: این مجموعه امیدوار است با حل مشکلات جاری تولید، تمام فکر و انرژی مدیران معطوف به ساخت کارخانه فوق شود.
مدیرعامل فولادشادگان همچنین موضوع ضرورت توجه به استفاده از تکنولوژیهای داخلی تولید فولاد به ویژه تکنولوژی”پرد” را مورد تاکید قرار داد و گفت: طرح پرد علاوه بر این که نیاز ما به خارج از کشور را برای پرداخت پتنت و همچنین وابستگی به تکنولوژی بینیاز میکند، میتواند نقطه اتکایی برای خودکفایی کشور محسوب گردد.
به گفته او، تکنولوژی پرد نقاط ضعف میدرکس را کشف و با رفع آنها و تبدیل نمودن به نقاط قوت، توان علمی متخصصان داخلی را افزایش داد.
احمدیان با اعلام اینکه طرحهای هفت گانه تولید آهناسفنجی و از جمله فولاد شادگان همگی ۸۰۰ هزار تنی هستند، افزود: البته با افزایش دما و ایجاد برخی تغییرات در سیستم کوتینگ امکان افزایش ظرفیت تا سقف ۹۵۰ هزار تن در فولاد شادگان میسرخواهد شد.
مدیرعامل فولادشادگان تصریح کرد که هدف امسال ما تولید ۷۰۰ هزار تن محصول در سال اول بهرهبرداری بود که تا آخر ماه ششم، ۳۴۰ هزار تن آن معادل ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ تن در روز محقق شده است، ضمن آنکه در اردیبهشت امسال حدود ۷۲ هزار تن محصول تولید شده که از هدف تعیین شده نیز بالاتر بود.
او پیشبینی کرد که بعد از تعمیرات سالیانه، برای سه ماهه انتهایی امسال شاهد افزایش تولید باشیم.
گفتنی است، در سال ۹۱ با تلاشهای ایمیدرو و با ایجاد یک خط فاینانس با کمک شرکت MCC چین کل طرحهای هفتگانه زیر پوشش این فاینانس قرار گرفتند.در سال ۹۳ فاینانس این طرحها به اجرا درآمد و عملا فعالیتهای اجرایی شکل جدیدی به خود گرفت.
همچنین از سال ۹۳ که شرکت فولاد خوزستان به عنوان مشارک مسوولیت ساخت و تکمیل فولاد شادگان را بر عهده گرفت، این امکان فراهم شد که آذر ماه سال ۹۶ طرح تولید آهناسفنجی برای اولین بار با طرح ایرانی پرد و با حضور معاون اول رییسجمهور به بهرهبرداری برسد.
به اعتقاد او امروز ایران به عنوان یکی از معدود کشورهایی در جهان است که مدعی دارا بودن یک تکنولوژی خاص است که برای اولین بار توانسته طرح خود را به شکل ۱۰۰ درصد ایرانی در کشورهای ایران و آلمان به ثبت رسانده و عملا جهانی شود، گرچه تا رسیدن به اهداف اصلی خود و معرفی در صنایع فولاد جهان ممکن است مدتها طول بکشد، اما مهم آن است که طراحان پرد و شرکتهای استفاده کننده از این طرح باید تمام تلاش خود را در رفع معایب احتمالی به عمل آورند.
فراموش نکنیم که طرح پرد علاوه بر این که نیاز و وابستگی صنعت فولاد کشور به خارج را مرتفع میکند، کشور را از پرداخت حق پتنت نیز بینیاز میسازد. میدرکس به هر حال مربوط به آمریکاست و تجربه ثابت کرده که آن کشور هر وقت بخواهد میتواند ایجاد مشکل کند.
انتهای پیام/*
Sunday, 24 November , 2024