-
https://rahronews.ir/?p=9893
به گزارش رهرو نیوز: علیرضا مهاجر مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ملی کشت دانههای روغنی در جلسه هماندیشی سالانه برنامهریزی توسعه کشت محصول راهبردی کلزا در استان خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین وابستگی در زمینه محصولات کشاورزی و مواد غذایی به روغن و کنجالههای روغنی در کشور احساس میشود.
وی در ادامه ضمن اشاره به واردات سالانه ۴ میلیون تن کنجالههای روغنی به داخل کشور گفت: علاوه بر این میزان واردات کنجاله به کشور، حدود ۸۴ درصد از روغن مورد نیاز کشور را از خارج وارد میکنیم که این میزان در ۴ ساله گذشته حدود ۹۶ درصد بوده که با کمک کشاورزان، محققان و کارشناسان توانستیم این میزان را کاهش داده و به ۸۴ در صد برسانیم.
مهاجر افزود: برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی برای سال زراعی ۹۹-۹۸ کشور این است که بتوانیم حداقل ۵۰۰ هزار هکتار کشت کلزا و جمعا ۶۰۰ هزار هکتار دانههای روغنی را در سراسر کشور کشت کنیم.
مجری طرح ملی کشت دانههای روغنی تصریح کرد: امیدواریم با این میزان کشت کلزا در کشور بتوانیم حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد از نیاز به روغن را در داخل کشور تانین کنیم و این روند را ادامه دهیم تا جایی که بتوانیم ۷۰ درصد از نیاز روغن مصرفی را در داخل کشور تولید کنیم.
وی در ادامه ضمن اشاره به صرفهجویی ۳ میلیارد دلاری از محل کشت کلزا در کشور، افزایش امنیت غذایی، تامین ۷۵ درصد خوراک دام و طیور، تامین و تولید ۸۰۰ هزار تن روغن مورد نیاز داخل کشور از مزایای دیگر توسعه کشت کلزا در کشور برشمرد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: روغن تولید شده در داخل کشور به دلیل شرایط خوب آب و هوایی خوب از کیفیت بالایی برخوردار است و میتواند سلامت جامعه را تضمن کند و هزینههای سلامت جامعه را برای درمان کاهش دهیم همچنین به جهت تناوب کشت این محصول با گندم میتوانیم باعث تداوم خودکفایی در گندم شویم.
وی گفت: در حال حاض ۸۰ درصد بذر هیبرید بهاره و بیش از ۵۰ درصد بذر داخلی در استان خوزستان و در شرکت کشت و صنعت شهید رجایی تولید و تامین میشود که این مطلب کمک بسزایی به افزایش کیفیت بذر میکند.
مهاجر در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در کشور برای کشت کلزا خاطرنشان کرد: از جمله مشکلات موجود برای کشت کلزا میتوان به خرید آسان محصول، پرداخت به موقع پول به کشاورزان، بذر خوب و حمل و نقل آسان و راحت محصول به کارخانههای روغن کشی اشاره کرد.
وی در ادامه با بیان این مطلی که هر چه میزان تراکم بیشتر باشد میزان بیماریها افزایش مییابد عنوان کرد: در استانی که آب، خاک و گرما را در کنار هم دارد میزان بذر مصرفی نباید بیشتر از ۴ کیلوگرم باشد.
انتهای پیام/*
Saturday, 23 November , 2024