- نویسنده : خبرنگار: الهام خلجی
-
- منبع خبر : به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز
https://rahronews.ir/?p=1263824
خبرنگار: الهام خلجی- شوشتر؛ آبان ماه سال جاری بارش بیش از ۸۰ میلیمتر باران در مدت زمانی کوتاه، موجب وقوع سیلاب و آبگرفتگی در برخی محلات شوشتر شد و مشکلاتی برای مردم مناطقی چون مسکن مهر، چشمه سوزنگر و شهرک علم الهدی به وجود آورد.
منازل ساکنین در محلات مسکن مهر، چشمه سوزنگر و شهرک علم الهدی گاهاً تا حدود یک متر دچار آبگرفتگی شده بودند که با ورود نیروهای بسیجی و جهادی خانهها مورد نظافت قرار گرفت و شرایط اسکان اهالی فراهم شد.
در همان وضعیت بحرانی، نماینده ولی فقیه در خوزستان و استاندار با حضور در این مناطق وضعیت را بررسی کردند و دستوراتی برای کاهش مشکلات در آنجا صادر گردید.
پس از آن و در روزهای گذشته نیز بارش رحمت الهی در این شهر شدت گرفت و عملاً باید اقدامات انجام شده امتحان خود را در این بارندگی پس میدادند. به همین منظور برای بررسی کارهای انجام شده گفتوگویی با اهالی و همچنین سرپرست فرمانداری این شهرستان صورت گرفت.
یکی از ساکنین چشمه سوزنگر در خصوص کارهای انجام شده برای پیشگیری از تکرار مشکلات آبگرفتگی اظهار کرد: بعد از سیلابهایی که در آبان رخ داد، نیروهای بسیج کمک زیادی به ما کردند. فرشهای ما را شستند و خانههایمان را تمیز کردند تا بتوانیم به منازلمان برگردیم.
آقای محمدی افزود: پل بتنی هم در محلی که مانع عبور آب از بخشی از چشمه سوزنگر میشد احداث شد که دیگر تا ساعات طولانی آب ناشی از بارندگی در محل نماند که بسیار تاثیر گذار بود.
محدودیت در ارائه خدمات به چشمه سوزنگر به علت غیرمجاز بودن ساخت و سازها
همچنین یکی دیگر از اهالی این منطقه با اشاره به اینکه محدوده چشمه سوزنگر جزء مناطق محروم است، بیان کرد: اکثر اهالی ساکن در چشمه سونگر جزء قشر ضعیف جامعه هستند، که توانایی سکونت در مناطق شهری را ندارند. از طرفی هم برای ارائه خدمات به این منطقه به دلیل غیرمجاز بودن ساخت و سازها محدودیت وجود دارد.
وی در رابطه با وضعیت چشمه سوزنگر بعد از بارندگی روزهای اخیر اضافه کرد: در یک ماه اخیر مسوولین پیگیر رفع اشکالاتی که ممکن بود به آبگرفتگی کمک کنند، بودند.
آقای شیرازی اذعان کرد: از مسوولین هم درخواست کردهایم که طرحی برای اضافه شدن این محدوده به شهر در نظر بگیرند تا بتوانیم خدمات بیشتری را دریافت کنیم.
منکر تلاشها برای کاهش مشکلات مسکن مهر نیستیم اما هنوز وضعیت خوب نیست
اما در شمال شهر شوشتر و محدوده مسکن مهر نیز ساکنین در برخی منازل همچنان گلایههایی دارند. آقای فتحی زاده که در شرق مسکن مهر سکونت دارد، در این رابطه اظهار کرد: بعد از بارندگیهای آبان و مشکلاتی که رخ داد تلاشهایی برای کاهش نواقص مثل شن ریزی در معابر صورت گرفت که منکر آنها نیستیم اما در بعضی خیابانها هنوز به وضعیت خوبی نرسیدهایم و در همین بارندگی روزهای گذشته برای عبور و مرور همچنان با مشکلاتی مواجه بودیم.
قولهای مسوولان راه و شهرسازی مردم را حساس کرده است
وی ادامه داد: سالهاست مسوولان راه و شهرسازی قول آسفالت معابر میدهند و زمان تعیین میکنند، اما در عمل کاری صورت نمیگیرد. مردم دیگر نسبت به وعدهها حساسیت نشان میدهند.
وضعیت در برخی معابر بهتر و قابل تردد شده است
یکی از ساکنین مسکن مهر در خیابانی دیگر در پاسخ به سوالی در مورد رسیدگی به وضعیت معابر گفت: هنوز خیابانهایی که قول داده بودند، آسفالت نشده اما نسبت به بارندگیهای قبل وضعیت بهتر شده است.
آقای بختیاروند اضافه کرد: بعد از بارندگیهای قبلی با اصرار و پیگیری چندین بار شن در معابر ریخته شد در حدی که بشود در زمان باران ترددی صورت بگیرد که آن هم با بازدیدهای چندین باره فرماندار در فاصله زمانی دو تا سه روز انجام شد. اما انتظار داریم بالاخره بعد از گذشت بیش از ۱۰ سال ساماندهی اصولی انجام شود.
تاثیر اقدامات انجام شده در کاهش مشکلات مشخص بود
اما سرپرست فرمانداری شوشتر در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین اقدامات انجام شده برای مناطق دچار آبگرفتگی، اظهار کرد: با توجه به بارشهایی که در آبانماه رخ داده بود و مناطقی مانند شهرک علمالهدی، چشمه سوزنگر و مسکن مهر دچار آبگرفتگی شده بودند، تمهیدات لازم برای اصلاح زیرساختها اندیشیده شده بود که در بارندگی شبهای گذشته تاثیر آن در کاهش مشکلات در این خصوص به وضوح دیده شد.
حجتاله دهدشتی افزود: البته برخی خانهها و معابر دچار آبگرفتگی جزئی و در حد دقایقی کوتاه شدند، اما حجم آن بسیار کم بوده و خوشبختانه سریعاً از آب تخلیه شدند.
اقدامی جهادی در شهرک علمالهدی
سرپرست فرمانداری شوشتر با اشاره به وضعیت شهرک علمالهدی اذعان کرد: بامداد شنبه شخصاً به همراه امام جمعه، در محل شهرک علمالهدی حاضر شده و با مردم عزیز این نقطه هم صحبت کردم. در هفتههای اخیر اقداماتی مانند حفاری و تعبیه پمپ و… برای کاهش آبگرفتگی در آنجا صورت گرفته بود که باعث کمتر شدن مشکلات آبگرفتگی شد، اما همچنان نیاز به تقویت مسیر خروج آبهای سطحی وجود داشت.
دهدشتی ادامه داد: به همین منظور با پیگیریهای انجام شده، لولههای مورد نیاز برای تسریع در روند خروج روانآبهای سطحی از معابر شهرک علمالهدی همان روز و با اقدامی جهادی در محل تخلیه شد که مورد استفاده قرارگرفتند.
وی افزود: شب بارندگیها تا روشن شدن هوا در کنار مردم عزیز منطقه شهرک علم الهدی ماندیم چون گلایههای به حقی داشتند. همان موقع پیگیر تامین لوله برای رفع مشکل خروج آب شدیم که الحمدالله با سرعت و در همان روز تامین کرده و شروع به لوله گذاری شدند.
معطل طرحهای دراز مدت نشدیم
وی با بیان اینکه نباید اقدامات کوتاه مدت و ضربتی را معطل طرحهای بلند مدت کنیم، تاکید کرد: در جلسهای که به اتفاق نماینده محترم مردم شریف شوشتر و گتوند با مدیرعامل آبفا استان داشتیم، مسائل حوزه آب و فاضلاب شهرستان را به خصوص در این مناطقی که دچار آبگرفتگی بودند، مطرح کردیم که برای آنها طرح و برنامه تنظیم شود.
وی ادامه داد: معاون آبفا هم در این مناطق حضور یافت و بازدیدی از وضعیت آنها داشت. اما با وجود این پیگیریها کارهایی به صورت ضربتی و به قید فوریت در دستور کار قرار دادیم که از جمله آنها همین تعبیه لولههای خروج آب با قطر هزار بود.
مشکلات مناطق دچار آبگرفتگی در دیدار با وزیر نیرو مطرح شد
سرپرست فرمانداری شوشتر از پیگیری این مسائل از طریق مسوولان استانی و ملی هم خبر داد و در این رابطه عنوان کرد: شب گذشته هم به همراه نماینده مردم جلسهای با وزیر نیرو داشتیم که مشکلات آب و فاضلاب و مسائلی که بعد از بارندگی گریبانگیر این مناطق شده بود، مطرح شد و دستوراتی هم از سوی وزیر محترم برای رفع مسئله صادر گردید.علاوه بر اینها مشکلات آب شرب در بخشهای شعیبیه و مدرس هم مطرح و به اطلاع ایشان رسید و پیگیریها همچنان برای آنها مدنظر ما خواهد بود.
وی افزود: همچنین معاون عمرانی استانداری در سفری که به شهرستان شوشتر داشتند و مسائل متعددی را مورد بازدید و بررسی قرار دادند، تمامی این مشکلات را به ایشان منتقل کرده و از سوی استانداری نیز پیگیر توجه ویژه به این مشکل مردم عزیز در مناطق مدنظر خواهیم بود.
وضعیت مسکن مهر بهتر شده اما باید تکمیل شود
رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان شوشتر در خصوص وضعیت مسکن مهر نیز بیان کرد: در منطقه مسکن مهر هم بنا به تاکیداتی که داشتیم و بازدیدهایی که مرتباً در یک ماه اخیر از آنجا صورت گرفت، اصرار بر اصلاح معابر بحرانی و همچنین تعبیه کانالی برای هدایت آب از نقاط بالادست داشتیم و الحمدالله شاهد کاهش چشمگیر آبگرفتگی و کمتر شدن مشکلات مردم بودیم.
وی افزود: البته ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده توسط اداره کل راه و شهرسازی همچنان پیگیر تکمیل و اصلاح معابر آنجا هستیم تا رضایتمندی مردم حاصل شود.
۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای مسکن مهر در نظر گرفته شده است
دهدشتی ابراز کرد: پروژه ساماندهی منطقه مسکن مهر در شوشتر به دو قسمت شرق و غرب با دو پیمانکار تقسیم شده که ۲۵ میلیارد تومان هم برای تکمیل و ساماندهی معابر آن اعتبار تخصیص داده شده است.
وی اضافه کرد: در محدوده غرب مسکن مهر کار سریعتر پیش رفته اما در شرق با توجه به بافت متفاوتی که وجود دارد و مسیر خروج آب از سمت کوه بالادست آن به سوی قسمت شرقی است، کار سختتر و با سرعت کمتری پیش رفته است.
وی در ادامه افزود: باید وضعیت این محدوده مسکن مهر با توجه به بارشهای متوالی و عدم محیا بودن شرایط، آمادگی لازم جهت آسفالت خیابانها را داشته باشد تا بتوان مشکل را به طور اساسی رفع کرد که در این خصوص اداره کل راه و شهرسازی قول همکاری را داده است.
وی گفت: گفتمان دولت سیزدهم مردمی بودن و جهادی عمل کردن است. لذا تمام تلاش و اهتمام ما هم انجام اقداماتی برای کسب رضایتمندی مردم عزیز خواهد بود.
Friday, 22 November , 2024