- نویسنده : خبرنگار: الهام خلجی
-
- منبع خبر : به گزارش پایگاه خبری پدیده جنوب
https://rahronews.ir/?p=1265457
به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز، امین ابراهیمی در دومین نمایشگاه تخصصی بومی سازی قطعات، تجهیزات و مواد مصرفی صنعت فولاد که در اهواز در حال برگزاری است با بیان اینکه صنعت فولاد به برکت انقلاب اسلامی از تولید روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن به عدد ۳۰ میلیون تن و ظرفیت ۴۵ تنی رسیده است، اظهار کرد: پیش بینی شده این ظرفیت برای سال آینده به عدد ۵۰ میلیون تن برسد. ولی متاسفانه مشکلاتی که در حوزه گاز و برق وجود دارد، میزان تولید واقعی را تاثیر قرار داده است.
وی تشریح کرد: این مشکلات در سال جاری قطعا ادامه خواهد داشت با این حال تا پایان سال جاری میزان تولید حدودا ۲۸ میلیون تن خواهد بود که نسبت به سال گذشته حدودا ۲ میلیون تن کاهش تولید داریم.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد خوزستان با بیان اینکه در دوره های گذشته ۲۵ درصد از سهم فولاد کشور در استان خوزستان تولید شده است؛ تصریح کرد: متاسفانه به دلیل اینکه توسعه صنایع فولاد با تمرکز در نواحی کویری صورت گرفته و از دریا فاصله دارد، زمانی فولاد خوزستان مقام دوم کشور را در تولید فولاد دارا بود که هنوز هم در همین رده قرار دارد و تلاش میکنیم علی رغم همه موانع و سیاست های توسعه ای همین موقعیت را حفظ کنیم. با این حال توسعه هایی که در سایر استان ها در حال انجام است می تواند سهم تولید استان را کم کند و به عددی نزدیک به ۱۵ درصد در کل کشور برساند.
امینی تاکید کرد: مجموعه فولاد خوزستان هم به خاطر اینکه بتواند جایگاه خود را در حوزه توسعه صنعت فولاد حفظ کند و بر اساس نقشه راهبردی که برای طرح توسعه کشور تعریف شده، ۳ طرح توسعه برای توسعه فولاد در نظر گرفتهایم از جمله افق ۱۴۰۴ که قرار است میزان تولید به ۵۵ میلیون تن برسد که ۱۰ میلیون تومان از این میزان در منطقه چابهار و ۱۰ میلیون تومان دیگر در منطقه هرمزگان از است. البته این ارقام در افق های سال ۱۴۱۰ محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمرکز ما به سمت توسعه صنایع پایین دستی مانند تولید ورق و صنایع کوچک است؛ ادامه داد: فولاد خوزستان برای اینکه بتواند سهمی را در این حوزه داشته باشد برنامه ای را ترسیم کرده که بتواند سهم ۲۵ درصدی را تا سال ۱۴۱۰ در این بازار داشته باشد و به عدد ۱۳/۶ میلیون تن که هدف گذاری شده است؛ برسد.
امینی افزود: قدم اول بحث فولاد شادگان است انشالله تا سال ۱۴۰۲ میزان دو میلیون تن تولید فولاد به ظریفیت شادگان اضافه شود. سپس ۲۰۰ میلیون تن ظرفیت فولاد خوزستان افزایش پیدا کند و بعد از این عمدتاً به سوی مشارکت های فولادی حرکت خواهیم کرد چون بالاخره سهامداران ما شرکت هایی هستند که جنس سهامداری ما عمدتاً یکسان است و در نهایت با ترکیب سهامداری سعی میکنیم که یک هلدینگ صنعت فولادی در استان خوزستان برای کشور ایجاد کنیم که انشاالله در کل سیاستهای صنعت فولاد کشور بتوانیم مانند گذشته تاثیرگذار باشیم چرا که این پراکندگی ها عمدتاً باعث شده تصمیم گیری ها در سایر استانها انجام شود در کشور دو بیضی انرژی و معدن داریم که استان خوزستان بیضی انرژی محسوب می شود.
”مدیرعامل شرکت صنایع فولاد خوزستان با بیان این مطلب تصریح کرد: مزیت رقابتی استان خوزستان انرژی و وجود ۱۸۰۰ کیلومتر مرز آبی است. به گونه ای که به واسطه آن هزینه صادراتی در استان خوزستان ۲ دلار است در حالی که در استان های کویری این رقم به ۱۸ دلار می رسد و با توجه به افزایش تولید مازاد بر مصرف فولاد در خوزستان که حدودا به ۱۴ میلیون تن می رسد و این مزیت برای صادرات باید حتما مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰ با صادرات نزدیک به دو میلیون تن و ارزآوری نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار رتبه اول صادرات در کشور را دارا هستیم. فرق فولاد خوزستان با سایر شرکتهای فولادی این است که ما کل ارز را در سامانه نیما عرضه میکنیم. از سال ۹۷ تا کنون نزدیک به ۲ میلیارد دلار در سامانه نیما عرضه کردهایم و نسبت به تعهداتی که در این سامانه داشتهایم؛ ۲۵ درصد بیش از تعهدات خود اجرا کرده ایم.
ابراهیمی با بیان اینکه صادرات کار یک شب نیست؛ اظهار کرد: در مجموعه فولاد خوزستان شبکه صادراتی ای ایجاد کرده ایم و در حال حاضر به ۳۸ کشور از آفریقا و آمریکای جنوبی گرفته تا کشورهای حوزه خلیج فارس و شرق آسیا صادرات انجام می دهیم که بستر بسیار مناسبی ایجاد شده و تمرکز ما بر صادرات محصولات نهایی فولادی است.
وی در خصوص ادغام شرکت فولاد اکسین خوزستان با این مجموعه اظهار کرد: فولاد اکسین مانند فرزندی است که از مادرزادی خود جدا شده است و این ادغام از نظر ما مشکلی ندارد.
Monday, 25 November , 2024