• نویسنده : زهره کریمی
  • دکترمهرداد شریفی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان در گرد همایی بزرگ مدیران مواکب اربعین حسینی خوزستانی مستقر درکشور عراق گفت: هرموکبدار باید یک سفیر سلامت کشور در عراق باشد.

    اهواز- به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز، دکترمهردادشریفی معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درگردهمایی بزرگ مدیران مواکب اربعین حسینی خوزستانی مستقر درکشور عراق که در تالارشهید مطهری اهواز با میزبانی ستاد توسعه وبازسازی عتبات عالیات خوزستان ومعاونت بهداشت برگزار شد با به ارائه آموزش‌های نکات بهداشتی با اولویت:رعایت بهداشت فردی، اهمیت شستن دست‌ها، رعایت بهداشت مواد غذایی، رعایت اصول نگهداری مواد غذایی، رعایت بهداشت و سلامت محیط و مدیریت پسماند و زباله‌های تولیدی در محل، به موکب‌داران و افراد فعال در موکب‌ها پرداخت .

    دکتر مهرداد شریفی درخصوص لزوم حفظ بهداشت مواد غذایی و متولیان تأمین غذا در ایام اربعین، افزود: باتوجه به فصل گرما و همزمانی آن با پیک دوم بیماری‌های روده‌ای در خوزستان و کشورعراق، جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا، باید مواد غذایی باکیفیت خوب تهیه و نگهداری شود.

    شریفی ادامه داد:همچنین باید از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در یخچال یاسردخانه خودداری شود و از توزیع مواد غذایی بسیار حساس که با پایه شیر تهیه می‌شوند،سبزیجات و سالاد که رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی آنها ضروری است، نیز باید خودداری شود.

    معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: همچنین غذاهایی که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شده‌اند نباید بین مردم توزیع شوند و هنگام توزیع غذا، ازراه رفتن افراد توزیع‌کننده غذا بر روی سفره‌ها و آلوده کردن سفره غذا جلوگیری شود.

    شریفی با بیان اینکه در تهیه غذا باید از موادغذایی سالم دارای مجوزهای بهداشتی لازم استفاده شود، گفت: گوشت‌های مصرفی باید از گوشت‌های مورد تأیید دامپزشکی باشند و سلامت دام نیز باید در محل تایید شود.

    معاون اجرایی مرکزبهداشت خوزستان بیان کرد: همچنین در تهیه غذا باید از روغن‌های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین و از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نحوه تهیه و توزیع نوشیدنی‌ها هم گفت: برای تهیه نوشیدنی‌ها باید از نوشیدنی‌های بسته‌بندی یا از شربت‌های دارای مجوز سازمان غذا و دارو استفاده شود. همچنین از به کارگیری اسانس‌ها و رنگ‌ها برای تهیه شربت و سایر مواد غذایی خارج از نظارت مسئول فنی حتی اگر مصرف خوراکی داشته باشند،خودداری شود.

    شریفی در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف، بیان کرد: توصیه می‌شود از ظروف یکبار مصرف استاندارد و مورد تاکید مراکز بهداشت، ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و ظروف آلومینیومی برای توزیع مواد غذایی گرم، استفاده شود.

    وی با اشاره به چگونگی نظارت بر سلامت آب مصرفی، عنوان کرد: نظارت بر سلامت آب مصرفی خوراکی و شست‌وشو،با بررسی سلامت انشعاب آب مورد استفاده، مخازن سیار و ثابت تأمین آب مصرفی از طریق انجام کلرسنجی‌ها، انجام آزمون‌های میکروبی آب مصرفی و انجام بازرسی‌های مشترک با سایرمتولیان از جمله شرکت آب و فاضلاب و شهرداری انجام می‌شود.

    معاون مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: برای خنک کردن نوشیدنی ها از یخ‌های بهداشتی دارای مشخصات بسته‌بندی شده استفاده شود. همچنین شناخت محل تأمین یخ، نحوه حمل و نقل، وسیله حمل و نگهداری صحیح یخ‌های مصرفی در مراسم باید مورد توجه قرار بگیرد و از استفاده از یخ‌هایی که از محل تأمین آنها، سلامت و نحوه حمل و توزیع آنها مطلع نیستید خودداری شود.

    وی عنوان کرد: جهت حفظ سلامت محیط و جلوگیری از تجمع پساب‌ها و فاضلاب‌های حاصل در محل، پیش‌بینی‌های لازم جهت هدایت درست فاضلاب تولیدی و جمع آوری بهنگام و صحیح فاضلاب مورد تاکیدمراکز بهداشت است و باید در دستور کارگروه‌های عملیاتی آب و فاضلاب قرار بگیرد تا از ایجاد شرایط کانون آلودگی و رشد حشرات در اطراف محل‌هایی که مردم تجمع می‌کنند،جلوگیری شود.

    شریفی گفت: همچنین رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و نصب سیستم لوله‌کشیمایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی، جمع‌آوری و انتقال و دفع زباله‌ها و پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی، نصب سطل با کیسه زباله متناسب جهت جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف در کنار هر ایستگاه صلواتی الزامی است.