- نویسنده : زهره کریمی
-
- منبع خبر : به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز
https://rahronews.ir/?p=1277692
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت: منحصر بودن ولتاژ ۳۳ کیلوولت شبکه برق و شرایط خاص اقلیمی باعث شده هزینههای شرکت حدود ۴۰ درصد نسبت به شبکههای ۲۰ کیلوولت سراسر کشور افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه خوزستان شرایط اقلیمی خاص خود را دارد، افزود: دما و گرمای بالا به حدی که گرمترین شهرهای جهان را دارد و استمرار آن، رطوبت بالای ۹۵ و حتی ۱۰۰ درصد که تلاقی گرما و رطوبت باعث بروز دمای احساسی تا ۶۰ و ۷۰ درجه میشود، ریزگردها و پدیده گازهای ترش و فلرهای نفتی، مه نمکی و مجموعه شرایط اقلیمی، باعث شده که تجهیزات ما هم عمر کمتری داشته باشند و هم دچار فرسایش بیشتری نسبت به کل کشور شوند.
خدری با بیان اینکه امسال پیک بار بسیار سختی را داشتیم، اما با مدیریت صحیح معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر، گذر از پیک موفقی را پشت سر گذاشتیم، ادامه داد: در شرایط بسیار حساس شبکه و عملکرد رلههای فرکانسی و در جایی که شبکه اصطلاحا به موی بند بود، با آرامش، موضوع پیک بار پیگیری شد و باوجود خاموشیها، خوزستان گذر موفقیتآمیزی از پیک بار داشت در حالی که چالشها و مشکلات میتوانست خود را نشان دهد و شبکه را از مدار خارج کند، اما با همدلی و اعتماد که بین مجموعه توانیر و مدیران توزیع ایجاد شده بود، توانستیم این چالش را پشت سر بگذاریم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان اضافه کرد: خوزستان شبکه توزیع خاص خود را دارد و تنها استانی است که شبکه برق آن دو ولتاژ دارد. ۲۵ درصد از شبکه، ۱۱ کیلوولت و ۷۵ درصد ۳۳ کیلو ولت است. به این معنی که باید برای ۳۸ شرکت توزیع یک تجهیز در ولتاژ ۲۰ کیلوولت تولید کنند و برای خوزستان باید ترانسی با ولتاژ ۳۳ کیلوولت تولید شود که تحمل دمای ۵۴ درجه را داشته باشد. این دو ولتاژه بودن، معضلات خاص خود را دارد و منحصر بودن ولتاژ ۳۳ کیلوولت هم باعث شده است که هزینههای ما حدود ۴۰ درصد نسبت به شبکههای ۲۰ کیلوولت سراسر کشور افزایش پیدا کند.
وی میگوید: حدود ۲۵ درصد تاسیسات و تجهیزات و ترانسها و حدود ۳۰ درصد از پایهها عمر مفیدشان تمام شده است، به طوری که ما یک شبکه قدیمی فرسوده داریم که نیاز به توجه ویژه دارد. همچنین در بحث مرز با عراق، دو خط ۳۳ داریم که تا ۵ کیلومتری وارد خاک عراق میشوند و پاسگاهها و پایانههای مرزی را تغذیه میکنند و دو خط انتقال داریم که وارد خاک عراق میشوند و خطوط ارتباطی فرامنطقهای ما هستند و ما از معدود شرکتهایی هستیم که شبکه توزیع آن وارد خاک عراق شده است و وظیفه داریم در اربعین و عاشورا خدمات ویژهای را به زوار امام حسین (ع) ارائه دهیم.
خدری گفت: از دیگر مسائلی که جزو ویژگی خاص توزیع برق خوزستان است، پهناور بودن شبکه توزیع است. بار استان خوزستان با شبکه توزیع برق تهران بزرگ تقریبا برابر است، به طوری که در پیک سال گذشته ۵ هزار و ۴۴۰ مگاوات نیاز مصرفمان بود که تهران بزرگ هم همین مقدار مصرف را داشته است، اما خوزستان باید این خدمات را در پهنه ۵۸ هزار کیلومتر مربعی ارائه کند. در حالی که تهران بزرگ تمام خدماتش را در ۱۰۰۰ کیلومتر مربع ارائه میدهد.
وی افزود: این پراکندگی و وسعت مناطق صعبالعبور و واقع شدن مناطق مشترکین در نقاط دوردست، باعث بروز مشکل در خدماترسانی میشود و ناوگان هم دچار فرسودگی شدهاند. ۴۸ هزار دستگاه ترانسفورماتور و شاخص ۸۲ درصدی در نسبت سیم به کابل را داریم. به طوری که خطوط سیمی اکثر روستاها به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.
خدری در ادامه به۳ هزار و ۴۴۰ روستای برقدار اشاره کرد و ادامه داد: بعضی از این روستاها در مناطقی هستند که حتی جاده دسترسی ندارند و در برخی روستاها، همکاران با حمل دستی پایههای چوبی بر روی دوش و با جابجایی تجهیزات به صورت دستی، روستا را برقدار کردهاند.
Monday, 9 December , 2024