• نویسنده : زهره کریمی
  • طرح بومی خوزستان برای مبارزه با مواد مخدر تدوین شود
    ایسنا/خوزستان استاندار خوزستان خواستار تدوین طرح بومی‌سازی شده مبارزه با مواد مخدر، متناسب با شرایط و بافت استان شد.

    سید محمدرضا موالی‌زاده در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر که امروز ۲۲ تیر در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: سلامت به بخش‌های جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی تقسیم می‌شود و اعتیاد همه این بخش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بخشی از قوه محرکه جامعه را تعطیل می‌کند.

    وی با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر می‌تواند توان اجتماعی، اقتصادی و ایمنی جامعه را کاهش دهد در مورد تبعات زیان بار مواد مخدر هشدار داد و افزود: برخی در فضای مجازی، مواد مخدر را ساده‌سازی می‌کنند و وانمود می‌کنند مواد مخدر وابستگی آنچنانی ایجاد نمی‌کند تا ذهنیت نسبت به سطح خطر آن را کاهش دهند در حالی که این معضل، خطرهای کوتاه مدت و طولانی مدت دارد و آسیب‌های زیادی به فرد و جامعه وارد می‌کند.

    استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم توسعه فعالیت‌های فرهنگی به منظور مقابله با مواد مخدر گفت: هیچ وقت نباید از مبارزه با پدیده شوم اعتیاد به مواد مخدر ناامید شویم و باید همواره در این زمینه تلاش کنیم و قرارگاه‌ها فعال‌تر شوند.

    وی تصریح کرد: پیش از این، میزان شیوع اعتیاد در خوزستان کمتر بود اما اکنون شیوع و تنوع مواد مخدر، افزایش یافته و دامنه ابتلا تغییر کرده و سن ابتلا کاهش یافته است و بنابراین باید به این هشدارها توجه شود. این هشدارها نشان می‌دهد در آینده وضعیت چگونه خواهد بود.

    موالی‌زاده بیان کرد: برخی کشورها خیال خود را راحت کرده‌اند و مجازات‌های سنگینی در مورد مواد مخدر در نظر گرفته‌اند و حتی ورود برخی داروها هم به برخی کشورها ممنوع اعلام شده است. این موارد تا جایی نتیجه داده و میزان شیوع را کمتر کرده اما در برخی جاها همچنان شیوع مواد مخدر افزایش داشته است.

    وی با بیان اینکه اگر برنامه‌ریزی و آگاهی‌بخشی درستی انجام شود، می‌توانیم در زمینه مبارزه با مواد مخدر موفق شویم، اضافه کرد: باید طرح بومی‌سازی شده متناسب با شرایط و بافت خوزستان آماده شود و ببینیم توان ما برای مقابله با این پدیده به چه شکل است؟ قوانین ملی هم در این زمینه نقش دارند و باید با استفاده از آن‌ها در این خصوص چاره‌ اندیشی شود.

    استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم استفاده از تجربه‌های موفق استانی، منطقه‌ای و جهانی گفت: در مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر باید از ابزارهای تشویقی، تنبیهی، تبلیغی و رسانه‌ای استفاده و با شیوه‌های مختلف به آن رسیدگی شود و به جنگ با این پدیده برویم.

    وی افزود: باید کمیته‌های علمی و دانشگاهی در زمینه مبارزه با مواد مخدر تشکیل شود و راهکارهای علمی و کاربردی ارائه دهند. البته قوانین نیز باید تقویت شود و اگر بازدارندگی در قوانین نیست از اختیارهای محلی مانند شورای تامین برای رفع نقص‌های قانون در مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر استفاده شود.

    انتهای پیام

      • منبع خبر : ایسنا