• اهواز -پایگاه خبری رهرو نیوز: گرمازدگی از سرخ و داغ شدن پوست آغاز می‌شود و با افزایش ضربان قلب و سرعت تنفس، وضعیت بیمار را بدتر می‌کند. این عارضه که بسیار شایع است، می‌توان جان شما را تهدید کند بنابراین دانستن راه‌های پیشگیری و مواجهه با آن ضروری است.

    دکتر علیرضا خسروپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به علائم گرمازدگی و چگونگی پیشگیری از آن اظهار کرد: هر ساله با آغاز فصل گرما، گرمازدگی یکی از شایع‌ترین دلیل‌های تماس‌های شهروندان با سامانه ۱۱۵ است. این عارضه معمولا در پی کار و فعالیت سنگین در محیط‌های گرم و فضاهای بسته بدون تهویه رخ می‌دهد.

    وی افزود: گرمازدگی، یکی از شایع‌ترین عوارض ناشی از قرار گرفتن فرد در معرض گرما است و با احساس ضعف، بی‌حالی و خستگی آغاز می‌شود و می‌تواند به شوک گرمایی، آسیب‌های اندام‌های درونی و حتی مرگ منتهی شود.

    رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: در مراحل اولیه عارضه، احساس انقباض‌های خفیف عضلانی در بدن فرد رخ می‌دهد اما با پیشرفت آن، بیمار دچار احساس ضعف، بی‌حالی و خستگی و به تدریج این عارضه شدیدتر می‌شود.

    وی بیان کرد: انقباض‌های شدید عضلانی، پوست سرخ و داغ و خشک، افزایش ضربان قلب، افزایش سرعت تنفس و تشنج از دیگر علائم گرمازدگی هستند که می‌توانند منجر به اختلال سطح هوشیاری، کما و مرگ شوند.

    کمک‌های اولیه در گرمازدگی

    خسروپناه با تاکید بر لزوم کاهش تدریجی دمای بدن فرد گرمازده گفت: ابتدا باید بیمار به سایه یا محیط خنک منتقل و بدن وی با اسفنج آغشته به آب، مرطوب شود. همچنین توصیه می‌شود چند کیسه پلاستیکی پر از یخ در نواحی زیر بغل، کشاله ران و اطراف گردن بیمار قرار بگیرد.

    وی افزود: برای پیشگیری از گرمازدگی به ویژه در افراد پرخطر باید از انجام کار و فعالیت‌های سنگین در محیط‌های بسته و گرم و بدون تهویه مناسب خودداری شود. همچنین استفاده از لباس نخی خنک و رنگ روشن، افزایش مصرف مایعات به ویژه نوشیدنی‌های حاوی املاح و مواد معدنی توصیه می‌شود.