• شهید آیت الله سیدمصطفی ‌خمینی با هوش سرشاری که داشت در ۲۷ سالگی به درجه‌ی اجتهاد رسید و با شروع نهضت امام خمینی (ره)، با درایت و تدبیری کم‌نظیر به ساماندهی امور مختلف در پیش‌برد نهضت پرداخت و سرانجام سحرگاه ۱۳۵۶/۸/۱ در عملیاتی کاملا مرموزانه، مأموران رژیم شاه وی را در نجف مسموم و به شهادت رساندند.

    به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز و به نقل از ترشیز خوان؛ شهید آیت الله سیدمصطفی ‌خمینی، فرزند ارشد امام خمینی(ره)، در ۲۱ آذر ۱۳۰۹ش، در شهر قم متولد شد.

    شهید خمینی، پس از دوران کودکی راهی دبستان شد و در ۱۴سالگی به ‌تحصیل مقدمات علوم و معارف دینی پرداخت و در هفده‌سالگی و پس از پایان دوره‌ی مقدمات حوزه معمم شدند.

    ایشان در ۲۱ سالگی در درس خارج آیات عظام آن زمان شرکت نمود و نزدیک به سیزده سال فقه و اصول را نزد والد گرامی‌اش فراگرفت.

    تلاش و کوشش در کنار هوش سرشار سرانجام در ۲۷ سالگی ثمر داد و به درجه‌ی اجتهاد رسید و بیش از ۱۵ اثر در زمینه ی فقه و اصول، فلسفه و نجوم و مباحث اعتقادی از وی به جای مانده است.

    با شروع نهضت امام خمینی، فعالیت‌هایش را به ‌صورت گسترده و کاملا محسوس دنبال کرد تا آنجا که موضوع بسیاری از گزارش‌های سازمان ساواک قرارگرفت. با دستگیری امام‌خمینی(ره) در نیمه ‌شب ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ و متعاقب آن قیام ۱۵ خرداد، نقش ایشان در نهضت پررنگتر‌ شد.

    در طول این مدت شهید سیدمصطفی با درایت و تدبیری کم‌نظیر به ساماندهی امور مختلف در پیش‌برد نهضت پرداخت.

    رژیم شاه با پی بردن به نقش سیدمصطفی در پیش‌برد نهضت، برای ضربه‌زدن به نهضت‌ اسلامی، ایجاد فشار روانی بر امام، و در نهایت ایجاد رعب و وحشت در میان مبارزان و مخالفان، سحرگاه ۱۳۵۶/۸/۱ در عملیاتی کاملا مرموزانه وی را در نجف مسموم و به شهادت رساند.

    منابع:

    ۱٫ زندگی‌نامه سیاسی امام‌خمینی، ص۲۹۹ تا ۳۰۲٫

    ۲٫ نهضت امام‌خمینی، ج ۱، ص ۳۶٫