• نویسنده : علی کریمی
  • در مراسمی از اعلان چهارمین جشنواره ملی شکرستان (برداشت نیشکر) در کشت و صنعت دعبل خزاعی رونمایی شد.

    اهواز- به گزارش پایگاه خبری رهرونیوز، در این مراسم که با حضور جمعی از مدیران و  اصحاب هنر، فرهنگ  برگزار شد ، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی  گفت:  در سراسر جهان، برداشت محصولات کشاورزی با مراسم شکرگزاری همراه است و در ایران نیز این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد. در صنعت نیشکر، این مراسم در آغاز فصل برداشت و همچنین به همراه جشنواره ملی شکرستان برگزار می‌شود که امسال کشت و صنعت دعبل خزاعی میزبان این رویداد است.

    دکتر عبدعلی ناصری با اشاره به اینکه این رویداد باهدف مشارکت مردم و حمایت از جوامع محلی، صنعتگران، هنرمندان و اصحاب رسانه که همواره نقش مهمی در توسعه این صنعت دارند، برگزار می‌شود، ادامه داد: اولین گام در مشارکت مردم، پیوند بین صنعت نیشکر و میراث‌فرهنگی است؛ باتوجه‌به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، ما نیز با همکاری میراث‌فرهنگی و دیگر نهادها، به دنبال ایجاد تعامل بیشتری بین فعالیت‌های نیشکری و جامعه هستیم.

    وی  به همکاری شرکت خمیرمایه و الکل رازی، یکی از صنایع پایین‌دستی نیشکر، در برگزاری جشنواره ملی شکرستان اشاره کرد و گفت: این شرکت به‌اندازه دو کشت و صنعت نیشکری سودآور است. از پسماند نیشکر، علاوه بر تولید شکر، چهار محصول الکل طبی، خمیرمایه، گاز بیودی‌اکسیدکربن و ویناس تولید می‌شود. ویناس تغلیظ‌شده نیز به‌عنوان یک‌پایه غذایی در خوراک دام استفاده می‌شود و همچنین ویناس در کانون‌های ریزگرد برای کاهش گردوغبار کاربرد دارد.

    ثبت جشنواره شکرستان در تقویم گردشگری 

    دبیر چهارمین جشنواره ملی شکرستان نیز در این مراسم  ضمن قدردانی از اداره‌کل میراث‌فرهنگی و گردشگری خوزستان برای ثبت رویداد شکرستان در تقویم گردشگری، افزود: صنعت نیشکر پس از یک نسل فعالیت در این منطقه، موفق شد بزرگ‌ترین برداشت مکانیزه محصولات کشاورزی را نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه، به ثبت برساند که اکنون در قالب جشنواره ملی شکرستان برگزار می‌شود.

    دکتر ولید آلبوناصر با اشاره به اینکه  جشنواره شکرستان امسال در سه بخش نمایشگاهی، رقابتی و جنبی برگزار می‌شود، بیان کرد:  در بخش رقابتی، جشنواره ادبی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی، جشنواره شهد رسانه، جشنواره قاب سبز در حوزه عکاسی، و بوم سبز در زمینه نقاشی برگزار می‌شود که پس از ارزیابی توسط داوران، جوایزی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

    وی ادامه داد: در بخش جنبی نیز برنامه‌های مختلف ورزشی، تور‌های گردشگری و حمایت از هنرمندان بومی در نظر گرفته شده است؛ همچنین در بخش نمایشگاهی، ۴۰ غرفه از طریق فراخوان شناسایی شده‌اند تا محصولات خود را به نمایش و فروش بگذارند.

    دبیر چهارمین جشنواره ملی شکرستان عنوان کرد: این رویداد ملی که از ۱۵ تا ۱۷ آبان‌ماه سال جاری در کشت و صنعت دعبل خزاعی با همکاری شرکت خمیرمایه و الکل رازی برگزار خواهد شد، به دنبال ایجاد توسعه پایدار و توانمندسازی جوامع محلی است.

      • منبع خبر : به‌ گزارش پایگاه خبری رهرونیوز