• به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، کوروش طاهرخانی مدیرعامل موسسع تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر در بازدید از طرح برداشت سبز اظهار کرد: هدف اصلی از بررسی طرح برداشت سبز این است که بدانیم مشکلات آن با توجه به وجود ماشین آلات چیست و با پسماندهای باقی مانده چه میتوان کرد.

    وی افزود: طرح برداشت سبز در ۱۰۰ هکتار مورد بررسی قرار گرفته تا راهکارهای لازم برای ارتقا ماشین آلات پیدا و بررسی شوند.

    مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر گفت: یکی از مشکلات شرکت توسعه نیشکر برداشت سبز با ماشین آلات فعلی است که با وجود تحریم‌ها نمیتوان اقدامات لازم را برای تامین تجهیزات انجام دهیم که بر همین اساس با تکیه بر توان خود در راستای ارتقا آن‌ها در تلاش هستیم.

    وی ادامه داد: بخش مکانیکی شرکت توسعه نیشکر در این زمینه تابحال اقدامات خوبی انجام داده و ان شاءالله بتوانیم با بومی سازی دستگاه‌های برداشت در اجرای طرح برداشت سبز گام‌های موثری برداریم.

    کوروش طاهرخانی تصریح کرد: در برداشت سبز پسماند بسیار خوبی به وجود می‌آید که باید از آن‌ها بصورت مفید استفاده کرد.

    وی بیان کرد: از پسماندها، کمپوست‌ که ماده‌ای عالی برای غنی‌سازی زمین است تهیه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    طاهرخانی عنوان کرد: پسماندهای برداشت سبز محدود به تولید کمپوست نمی‌شود و از آن نیز غذای احشام تامین می‌شود که شرکت کشت و صنعت هم در همین راستا قدم‌هایی برداشته است.

    وی اذعان کرد: توده‌های پسماند برداشت سبز برای ساخت ظروف یکبار مصرف نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و مانند ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مضر نخواهند بود.

    مدیرعامل موسسه تحقیقات و آموزش شرکت توسعه نیشکر گفت: طرح فعلی بر اساس تفاهم نامه سه جانبه میان دفتر نهاد ریاست جمهوری، سازمان تحقیقات کشاورزی و شرکت توسعه نیشکر در حال پیاده‌سازی است.

    وی ادامه داد: هدف از این قرارداد ایجاد پالایشگاه زیستی با محوریت شرکت توسعه نیشکر با توجه به داشتن ۷۰ تا ۸۰ هزار کشت نیشکری است.

    طاهرخانی عنوان کرد: بنا داریم با استفاده از پتانسیل منطقه و اساتید بومی استان بعد آموزشی این مرکز را توسعه دهیم و با آموزش مدیران میانی از آن‌ها در پست‌های مدیریت کلان استفاده شود.

    ماشین آلات طرح برداشت سبز با تکیه بر توان داخلی تامین می‌شود : شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی.