• به گزارش ایرنا سرهنگ بهزاد جولایی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول افزود: چهارم خرداد ۱۴۰۰ در نظر داریم تعدادی پروژه عمرانی بهره برداری شود ضمن اینکه با توجه به مشکلات اقتصادی و شیوع کرونا تلاش بر این است خدمات اجتماعی از جمله ویزیت رایگان به مناسبت روز دزفول توسعه یابند.

    وی با تاکید بر لزوم ایجاد روحیه همگرایی ملی در شهرستان دزفول و انتقال آن به سایر مردم از طریق رسانه‌ها گفت: دزفول مکتب پایداری است و تلاش بر این است که موزه پایداری این شهرستان نیز راه اندازی شود.

    وی ثبت و ضبط عناصر پایداری را ضروری دانست و افزود: دزفول در دفاع مقدس در یک روز مورد اصابت هشت موشک اسکاد بی قرار گرفت که باید نحوه مدیریت این بحران از جمله عملیات‌های آواربرداری، بستری و انتقال مجروحان با هواپیماهای پایگاه چهارم شکاری و همچنین نقش مردم را تشریح کرد.

    دبیر ستاد چهارم خرداد اظهارداشت: شوادون‌های دزفول به عنوان پناهگاه و آرامگاه سبزقبا به عنوان مامن رزمندگان بودند و افرادی نظیر محمدعلی سرشیری در تمام موشک باران‌ها خود را به محل اصابت موشک می‌رساندند و به مجروحان امدادرسانی می‌کردند.

    وی افزود: آموزش و پرورش دزفول به غیر از مدارسی که در تیررس موشک‌های دشمن بودند دیگر مدارس را تعطیل نکرد و دشمن را در رسیدن به هدف تعطیل کردن علم در این شهرستان ناامید کرد.

    تشکیل پنج کمیته برای گرامیداشت چهارم خرداد روز دزفول

    سرهنگ جولایی از تشکیل پنج کمیته برای گرامیداشت چهارم خرداد خبر داد و گفت: این کمیته‌ها با برنامه‌های فرهنگی اجتماعی و استفاده از فضای مجازی در راستای ایجاد شور و نشاط در جامعه تلاش می‌کنند.

    وی افزود: کمیته زن و پژوهش به ریاست مسوول امور بانوان فرمانداری و کمیته عمرانی برای برنامه ریزی افتتاح یا کلنگ زنی طرح‌های عمرانی تشکیل شده ضمن اینکه با کمک اصناف تبلیغات محیطی در سطح شهر انجام خواهد شد.

    دبیر ستاد چهارم خرداد دزفول استفاده از هنرهای هفت گانه، جشنواره، شب شعر و خاطره گویی را از دیگر برنامه‌های روز مقاومت و پایداری مردم دزفول دانست و اظهارداشت: استودیوی پخش برنامه نیز امسال به منظور به تصویر کشیدن بخش‌هایی از پایداری مردم دزفول راه اندازی می‌شود.

    وی با تاکید بر لزوم گرامیداشت پدیده دفاع مقدس و شناسایی عناصر آن افزود: ستاد چهارم خرداد از سال ۸۸ به همت سرلشکر پاسدار حاج احمد سوداگر و مخبر دزفولی در شهرستان دزفول تشکیل شد.

    سرهنگ جولایی بیان کرد: با توجه به اینکه وزارت کشور در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به عنوان شهرستان نمونه مقاومت و پایداری به دزفول داد این تاریخ به عنوان روز مقاومت و پایداری مردم دزفول نامگذاری و در تقویم جمهوری اسلامی جای گرفت.

    راهیان نور، نماد عزت و افتخار ملت ایران

    رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول همچنین با گرامیداشت ۲۰ اسفند روز ملی راهیان نور گفت: اردوهای راهیان نور امسال تعطیل نیستند و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توان از مناطق عملیاتی بازدید کرد.

    وی راهیان نور را نماد عزت و افتخار ملت ایران و ضامن خودباوری نسل جوان دانست و افزود: دفاع مقدس گنجینه‌ای از تمام ارزش‌های انقلاب اسلامی است و عمق بخشی خوبی در باورهای نسل جوان ایجاد کرده است.

    سرهنگ جولایی با بیان اینکه ایران در ۲۰۰ سال گذشته نزدیک به هشت جنگ را پشت سر گذاشته است، اظهارداشت: ایران در همه این جنگ‌ها دست پایین و شکست خورده را داشته که علت آن پادشاهان ضعیف به ویژه قاجار است.

    وی افزود: ۵۵ کشور جهان در دوران دفاع مقدس پشت عراق ایستادند تا انقلاب نوپای اسلامی را شکست دهند ولی موفق نشدند و حتی یک وجب از خاک میهن اسلامی جدا نشد.

    رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول گفت: دشمن اعلام کرده بود هفت روزه پرچم خود را در میدان آزادی تهران نصب می‌کند حال آنکه فقط توانست ۱۵ هزار کیلومتر از خاک ایران را اشغال کند که آن هم بازپس گرفته شدند.

    وی با اشاره به معرفی ۱۶ مکان این شهرستان به میراث فرهنگی برای ثبت ملی گفت: مزار قطعات دست و پای شهدای دزفول مکانی منحصر به فرد است که باید ثبت ملی شود.

    جولایی دزفول را شهری راهبردی دانست و بیان کرد: حوزه نفوذ اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دزفول به حدود ۳۰۰ کیلومتر می‌رسد از این رو توسعه این شهر و انجام امور فرهنگی موفق در آن نیازمند همگرایی و برنامه ریزی میان مدت پنج تا هفت ساله است.

    وی افزود: فرماندار دزفول باید یک تیم برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف مدنظر فعال کند تا با خرد جمعی در راستای توسعه شهرستان گام برداشته شود.

    رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول با اشاره به ظرفیت های فراوان این شهرستان در حوزه فرهنگی اظهارداشت: دزفول باید به عنوان یک شهر فرهنگی اجتماعی مطرح شود.

    چاپ ۹ جلد کتاب دفاع مقدس از ابتدای امسال تاکنون در شهرستان دزفول

    سرهنگ جولایی گفت: کتاب زندگینامه برادران شهید یدالله و سیف الله صبور از فرماندهان لشکر هفت ولیعصر(عج) به نویسندگی مریم کاظم‌پور و ویراستاری احمد لطیف پور، کتاب برفراز تپه رشن(روایتی از زندگی سردار شهید علی کمیلی‌فر) به نویسندگی عبدالرضا سالمی‌نژاد و کتاب راه روشن که مقایسه‌ای تطبیقی بین شهید ابراهیم هادی شهید دفاع مقدس و شهید مجتبی ابوالقاسمی شهید مدافع حرم است به چاپ رسیده‌اند.

    وی افزود: کتاب راه ناتمام مربوط به زندگینامه شهید حمید محمود نژاد فرمانده گروهان غواص گردان عمار لشکر هفت ولیعصر(عج) و کتاب زندگینامه شهید حسین ناجی توسط گروه روایتگران مرکز فرهنگی دفاع مقدس نیز آماده چاپ هستند.

    رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس بیان کرد: کتاب قهقهه مستان، امیر فیاضیه، فروردین ۶۱ و یاران سیدجمشید سه عنوان کتاب دیگر هستند که امسال به چاپ رسیده‌اند.

    وی افزود: کتاب‌های داستانی اطلاعات شناسایی بچه‌های اطلاعات لشکر هفت ولی عصر(عج)، کمیته انقلاب اسلامی در دزفول و خاطرات سوریه از جمله کتاب‌هایی هستند که سال آینده چاپ می‌شوند.

    سرهنگ جولایی اظهارداشت: اتوبوس گردان بلال بعد از عملیات والفجر هشت در منطقه ابوشانک آبادان مورد اصابت راکت هواپیما قرار گرفت و ۳۴ نفر از رزمندگان دزفولی در این واقعه به شهادت رسیدند که کتاب اتوبوس آسمانی مربوط به این واقعه در سال آینده به چاپ می‌رسد.

    وی افزود: کتاب‌های زندگینامه و سرگذشت شهید امیر رمی، شهید محمود دوستانی فرمانده گروهان غواص عملیات والفجر هشت، یاران سید جمشید فرمانده گردان بلال لشکر هفت ولیعصر(عج)، دست نوشته‌های شهید حسن معتمدی رئیس اطلاعات عملیات گردان بلال و تاریخ شفاهی دکتر حاج عبداحسین سخایی فر از دیگر کتاب‌هایی هستند که سال آینده چاپ خواهند شد.

    رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول چاپ جلد دوم کتاب وصایای شهدا، زندگینامه شهید عبدالکریم پورمحمدحسین جانشین اطلاعات لشکر هفت ولیعصر(عج)، نوش دمادم و دوقدم مانده به صبح(زندگینامه شهید جمشید صفویان فرمانده گردان بلال) را از دیگر برنامه‌های این مرکز برشمرد و از تمام نویسندگان و هنرمندان درخواست کرد برای نوشتن کتاب‌های شهدا به مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول کمک کنند.

    وی افزود: مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول ترویج کتاب و کتابخوانی را از اولویت‌های خود قرار داده و در این راستا مسابقه کتابخوانی برای کتاب شهید حسین بیدخ را برگزار کرده است.

    سرهنگ جولایی با قدردانی از عبدالکریم مسیح مدیر کتابخانه تخصصی دفاع مقدس دزفول برای برگزاری این مسابقه کتابخوانی افزود: امروز آخرین مرحله دریافت پاسخ نامه شرکت کنندگان در این مسابقه است.

    وی افزود: ۲۵ اسفندماه قرعه کشی این مسابقه کتابخوانی انجام و به ۴۲ نفر به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، جوایزی اهدا می‌شود.

    شهرستان دزفول دارای ۲ هزار و ۶۲۰ شهید و حدود پنج هزار جانبازو آزاده است.

    به پاس ایستادگی و مقاومت مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس، چهارم خرداد به نام روز دزفول نامگذاری شده است.