-
https://rahronews.ir/?p=3023
پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در گزارش روز چهارشنبه خود از قول کاووس حسنلی که در سومین نشست دبیرخانه یادروز حافظ سخن می گفت، اظهار داشت: از این تعداد حافظ پژوه 50 نفر آنها از سراسر جهان به این رویداد فرهنگی دعوت شدند و 160نفر دیگر از استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه های معتبر کشورمان در این آیین حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز حافظ شناسی بیان کرد: برای بخش علمی این یاد روز تا کنون بیش از یک هزار و 300 مقاله به دبیرخانه ارسال شده است که از این تعداد حدود 300 مقاله علمی برای ارایه در این آیین پذیرفته خواهد شد.
به گفته حسنلی، امسال این یاد روز از هجدهم تا بیستم مهرماه به مدت سه روز برگزار می شود.
وی افزود: ضروری است که برنامه یاد روز حافظ را باعنوان جریانی بزرگ و با رویکردی ملی مد نظر داشته باشیم و همه ما در هر سطح و درجه ای آن را متعلق به خود بدانیم و برای عزت و افتخار کشور و فخر شهرمان کوشاتر باشیم.
حسنلی ادامه داد: آنچه شیراز را به شهری متفاوت و دیار فرهنگ و هنر و ادب ایران زمین بدل کرده است، حضور ادیبان، پژوهشگران و استادانی است که بدون هیچ چشمداشت مالی در این مسیر فعالیت می کنند.
او گفت: انتظاری که این فعالان در بحث فرهنگی و هنری از متولیان استان همانند استانداری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای متولی دارند این است که در این راه به آنها یاری دهند و موانع موجود در این مسیر را برطرف کنند.
وی افزود: برای بسیاری از پژوهشگران و اهالی فرهنگ و ادب، بسیاری از برنامه ها نه منفعت مالی دارد و نه منفعت اعتباری زیرا این بزرگان در تمام سال در حال فعالیت، نگاشتن و پژوهش هستند و آنچه باعث ایستادگی در این راه شده است، همانا عشقی است که به فرهنگ و هنر و شهر شیراز دارند و باعث دلگرمی است، مدیران حوزه فرهنگ از آنها حمایت کنند.
** برخورداری برنامه های روز حافظ و سعدی از ردیف بودجه ملی
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس هم در این نشست گفت: برآن هستیم با دریافت ردیف بودجه ای مناسب برای رویداد ملی و بین المللی هفته فرهنگی هنری حافظ و سعدی به رونق هر چه بیشتر فعالیت های فرهنگی بپردازیم.
صابر سهرابی افزود: چنین رویدادی به رشد گردشگری شیراز در مهرماه و اردیبهشت ماه که از زیباترین ماه ها در شهر شیراز است، می انجامد و نه تنها در بخش فرهنگ و هنر که در سایر بخش های اقتصادی نیز موثر خواهد بود.
وی اظهار داشت: ادبیات و فرهنگ در کشور ما بدون نام حافظ و سعدی، هویتی ناتمام خواهد داشت و نمی توان این نکته را نادیده گرفت که همواره باید نگاه ما به این 2 شاعر تاثیرگذار فرامرزی باشد تا پرچم ادبیات شیراز در عرصه های بین المللی به احتزاز درآید.
بیستم مهرماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز بزرگداشت حافظ، شاعر نامی سده هستم هجری نامگذاری شده است.
خواجه شمس الدین محمد، ملقب به خواجه حافظ شیرازی و مشهور به لسان الغیب در سال 726 هجری قمری در شیراز تولد یافت.
این شاعر نامی در دوران جوانی بر بسیاری از علوم مذهبی و ادبی روزگار خود تسلط یافت و به یکی از مشاهیر علم و ادب دیار خود تبدل شد. وی در این دوره علاوه بر اندوخته عمیق علمی و ادبی خود، قرآن را نیز کامل از حفظ داشت و از این روی تخلص حافظ بر خود نهاد.
این غزلسرای نامی در سال 791 هجری قمری در شیراز چشم از جهان فرو بست
انتهای پیام/*
منبع خبرگزاری ایرنا
Monday, 25 November , 2024