-
https://rahronews.ir/?p=3376
به گزارش رهرو نیوز از کهگیلویه ، نوسان قیمت کالا این روزها در همه جای کشور وجود دارد و بر کسی پوشیده نیست؛اینکه بخشی از علت رشد قیمتها ناشی از تحریم و کمبود مواد اولیه در کارخانههای تولیدی و توطئه دشمن در راستای التهاب در اقتصاد و سلب آرامش روانی مردم است شکی نیست.
اما این روند از این جهت غیر قابل باور است که اجناس و کالایی که متاثر از نرخ ارز و تورم نیستند هم با سیر صعودی و سرسامآور قیمت روبرو شده است.
ضعف نظارت صنعت، معدن و تجارت بر بازار و عدم برخورد قاطع دستگاههای رسیدگی کننده با صنوف متخلف مزید بر علت شده و بازار را به حال خود رها کرده است.
بازار دهدشت که بخش عمده آن در مرکز شهر متمرکز شده است در حالی دچار چندگانگی نرخ در یک کالا شده که به راحتی با نظارت و بازرسی از سوی دستگاههای متولی قابل کنترل است.
نظارت بر قیمت کالا و تنظیم بازار یکی از وظایف صنعت، معدن و تجارت است؛ ریشه اصلی افسارگسیختگی بازار دهدشت به این اداره برمیگردد که اگر از عهده این وظیفه برآمده بود شاهد نارضایتی مردم و نابه سامانی بازار نبودیم.
کمبود نیروی بازرس یکی از دلایل ضعف در کنترل بازار است که این موضوع بارها در نشستهای تنظیم بازار عنوان و راهکارهای کوتاه مدتی از قبیل بکارگیری بازرس افتخاری از ادارات و نهادها برای آن اندیشیده شده اما به طور جدی دنبال نشده و همچنان از کمبود نیروی بازرس سخن گفته میشود.
در شرایطی که وضعیت بازار دهدشت در چالش و معضلات گرانفروشی،کمفروشی،احتکار و آشفتگی غرق شده است متولیان اصلی بازار در نشستهای ستاد تنظیم بازار دور هم جمع شده و به ذکر آمار و عملکردی از کنترل بازار میپردازند در حالی که عملا وضع بازار چنین عملکردی را تأئید نمیکند.
آمار نظارت و بازرسی بر بازار با وضع موجود در تضاد بوده و نوسان شدید قیمتها نشان از رها شدن بازار به حال خود رها شده است.
سید باقر افشین در مورد بازرسی از بازار میگوید: طی مرداد و شهریور هشت گشت مشترک با ادارات اتاق اصناف، شبکه بهداشت و درمان و دامپزشکی برگزار و این گشتها منجر به شناسایی 70 واحد متخلف شده است.
کارشناس صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه ارزش ریالی تخلفات کشف شده را 272 میلیون تومان برآورد کرده و افزود: از این واحدها 36 مورد از صنف قصابان و خبازان بوده است.
وی همچنین از وفور کالا در شبکه توزیع خبر داده و گفته که هیچ گونه کمبود کالایی در شهرستان وجود ندارد اما با نوسان قیمتها همراه است.
امید صالحی هم ضعف در نظارت بازار را قابل انکار نخواند و گفت: نظارت و بازرسی از بازار آنطور که باید صورت نمیگیرد و همین باعث بروز تخلفات گسترده در صنوف شده است.
رئیس تعزیرات کهگیلویه گفت: به عنوان مثال در صنف لوازم خانگی و مصالح فروشی پرونده تخلفی جهت رسیدگی به تعزیرات ارسال نشده و این نمیتواند گواه عدم تخلف باشد.
صالحی تصریح کرد:به علت کمبود نیروی بازرس در صنعت، معدن و تجارت در گشتهای مشترک همکاری داریم.
وی،با بیان اینکه برخی از مردم به اشتباه تعزیرات را عامل بینظمی بازار میدانند افزود: این رد حالی است که تعزیرات وظیفه دارد به پروندههای ارسالی از دستگاههای نظارتی رسیدگی و حکم صادر کند.
سید عمران تقوی با بیان اینکه جهاد کشاورزی بر توزیع و قیمت گوشت نظارت دارد گفت: عاملان فروش میتوانند جهت خرید مرغ منجمد به قیمت هر کیلو 6 هزار و 300 تومان و گوشت قرمز کیلویی 8 هزار تومان مراجعه کنند.
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه اظهار داشت: هفت واحد مرغداری فعال در شهرستان طی این مدت 306 تن گوشت تولید و به چرخه بازار وارد کردند.
جعفر نیکبخت با بیان اینکه وضعیت بازار نیاز به رسیدگی و نظارت بیشتر دارد اظهار داشت: مردم از شرایط فعلی راضی نیستند.
فرماندار کهگیلویه افزود: اگر دستگاههای متولی بازار را رصد و روزانه بازرسی داشته باشند شاهد نا به سامانی در بازار نخواهیم بود.
نیکبخت با اشاره به اینکه نظارت و کنترل بازار به خوبی انجام نمیشود تصریح کرد: شکایتهای مردمی ناشی از افزایش بیرویه قیمتها روز به روز در حال افزایش است.
رئیس ستاد تنظیم بازار ضمن تأکید بر برگزاری مستمر ستاد تنظیم بازار بیان کرد: گشتهای مشترک صنعت،معدن و تجارت،اتاق اصناف،شبکه بهداشت،دامپزشکی و تعزیرات باید بیشتر و با همراهی رسانهها انجام شود تا مردم در جریان اقدامات قرار بگیرند.
به گزارش رهرو نیوز، شرایط حاکم بر بازار دهدشت نشان میدهد عزم جدی در کنترل قیمتها وجود ندارد و مردم را در تهیه مایحتاج زندگی نگران کرده است.
انتهای پیام/*
منبع خبرگزاری فارس
Friday, 22 November , 2024