• نویسنده : سردبیر
  • به گزارش رهرو نیوزوبه نقل ازروابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: با حضور هیئت آلمانی متشکل از محققین دانشگاه رستک، نمایند گان شرکت های بلک فارست، ادل فی، فرانهوفر، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، مدیر کل محیط زیست، معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان ، مدیر کل دامپزشکی، رییس  مرکز تحقیقات کشاورزی  و منابع طبیعی  استان و صفی آباد، معاونین و مدیران مربوطه جلسه مدیریت پسماندهای کشاورزی در سازمان برگزار شد.

    رییس سازمان در این جلسه گفت: در کشور ایران از هفتاد سال پیش با تشکیل اولین شهرداری مدیریت پسماند آغاز شد.

    کیخسرو چنگلوایی با بیان اینکه استان خوزستان با تولید ۱۶ میلیون تن محصول کشاورزی و ۱۳۸ نوع محصول یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصول کشاورزی کشور می باشد. برخی از محصولات کشاورزی را منحصر به استان خوزستان خواند و افزود: خوزستان تأمین کننده شکر ۴۰ میلیون نفر و گندم ۱۲ میلیون نفر می باشد همچنین ۳۸ درصد ذرت کشور در استان تولید می شود.

    وی ارزش سالانه این محصولات را شش و نیم میلیارد دلار عنوان کرد و ادامه داد: میزان زهاب های استان ۴ میلیارد مترمکعب در سال است که ۹۰درصد آن مربوط به بخش کشاورزی است .

    چنگلوایی با بیان اینکه حدود ۵ میلیون تن نیز ضایعات مفید و غیر مفید در بخش کشاورزی استان بدست می آید اظهار داشت: پسماندهای کشاورزی نیز  مربوط به باقیمانده کودهای شیمیایی و ظروف استفاده شده می باشند.

    چنگلوایی نیاز کودی کشور را سه و شش دهم میلیون تن در سال عنوان کرد و افزود: این در حالیست که معادل ۲ و ۲ دهم میلیون تن کود در سال در کشور استفاده می گردد .

    وی با بیان اینکه ۲ درصد از اراضی آبی دنیا در ایران وجود دارد میزان کود مصرفی کشور را ۴۷/۰ درصد میزان کود مصرف شده دنیا دانست و اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر این نگرانی که در استان کود شیمیایی بیش از حد لازم مصرف می شود وجود ندارد.

    رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: دولت برای تولید کنندگان کود، تسهیلات کم بهره ، واگذاری زمین، تسهیل در صدور مجوز و اعطای یارانه به مصرف کنندگان را در دستور کار خود قرار داده و این نشان می دهد که قوانین نیز ما را ملزم به استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک کرده است به طوریکه باید ۳۵ درصد از کودهای استفاده شده در بخش کشاورزی کودهای آلی و بیولوژیک باشد.

    کیخسرو چنگلوایی اظهار داشت: در سطح ملی، شورای عالی سیاستگذاری سموم تشکیل شد ه است که این شورا در اسنان ها دارای کمیته های مربوطه می باشد و به طور مرتب بر سمومی که وارد یا تولید می شود نظارت دارند.

    وی ادامه داد: در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه، جهاد کشاورزی موظف شده ۳۰ درصد از مصرف سموم را کاهش دهد و مبارزه با آفات و علف های هرز به سمت مبارزه بیولوژیک سوق پیدا کند.

    چنگلوایی تصریح نمود: محورهایی که جهت پیشبرد نقشه راه و به دنبال آن جذب سرمایه گذار می توان پیشنهاد داد در سه بخش استفاده مجدد از ۴ میلیارد مترمکعب پساب سالانه، استفاده بهینه از حدود ۵ میلیون تن ضایعات مفید بخش کشاورزی و پسماندهای بخش کشاورزی  مانند کود و سم است که از نظر سلامت و بهداشت از دو مورد دیگر مهم تر می باشند .

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان نیز در این جلسه گفت: رویکرد بخش کشاورزی در استان کشاورزی حفاظتی می باشد که طبق آن باید حداقل ۳۰ درصد پسماندها در خاک حفظ شود لذا مکلف هستیم بقایا را مدیریت کرده و در کنار آن حاصلخیزی خاک نیز وجود داشته باشد.

    محمد قاسمی نژاد افزود: در تمام مناطق استان آزمایشگاه های خاک شناسی وجود دارد که کود توصیه شده بر اساس موجودی خاک و پتانسیل گیاه تعیین می گردد.

    وی ادامه داد: از ۴ سال پیش تاکنون کمیته نظارت بر موادی کودی در استان تشکیل گردیده که به صورت مرتب بر مصرف و نوع مواد کودی نظارت دارد.

    قاسمی نژاد با بیان اینکه در شرایط فعلی باید به مصرف آب توجه ویژه ای شود تصریح نمود: کمیته شورورزی در سطح ملی تشکیل گردیده که از آب زهکش هایی که EC  بالایی دارند در کشت گیاهانی همچون کینوآ استفاده می شود.

    در ادامه نیز معاون بهبود تولیدات دامی سازمان تولیدات دامی استان را شامل دو بخش دام های سبک و سنگین و طیور عنوان کرد و گفت: ارزش صنعت دامپروری استان سالانه بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار می باشد.

    محمد مشکورزاده افزود: در بخش طیور حدود ۲۵۰ هزار تن پسماند که شامل فضولات طیور می باشد در واحدهای پرورش مرغ گوشتی تولید می گردد همچنین یک میلیون تن فضولات دامی نیز در واحدهای صنعتی و سنتی استان تولید می گردد  که ۸۹ درصد به بخش سنتی و ۱۱ درصد مربوط به بخش صنعتی می باشد.

    وی ادامه داد: ۴ میلیون رأس دام سبک استان به روش چرای آزاد در مراتع و مزارع تغذیه می شوند که کود حاصل از آنها در همان مرتع و مزرعه استفاده می گردد.

    مشکورزاده با بیان اینکه دو واحد صنعتی استان دارای تصفیه خانه پساب می باشد اظهار داشت: ۲۰ هزار تن از فضولات در این واحدهای صنعتی به صورت خشک و پساب، فرآوری می شود و در مزارع استفاده می گردد.

    وی  تعداد کارگاه های تولید ورمی کمپوست را نیز دو واحد عنوان نمود و گفت: در حال حاضر نیاز به تصفیه خانه فاضلاب به روش ارزان قیمت مورد نیاز استان می باشد و قطعاٌ از طرح ها و سرمایه گذاری هایی که در این مورد ارائه شود استقبال خواهیم کرد.

     

    انتهای پیام/*