- نویسنده : مجید کیوانی/ فعال میراث فرهنگی خوزستان/نماینده سابق سازمان های مردم نهاد استانداری خوزستان
-
- منبع خبر : روزنامه طلوع خوزستان
https://rahronews.ir/?p=6747
رهرو نیوز-: یکی از افتخارات این دولت حضور پررنگ و پیگیر سازمان های مردم نهاد در تمامی اتفاقا سیاسی و اجتماعی کشور در طی ۶ سال گذشته است و آنچنانکه یکی از وعده های انتخاباتی رئیس جمهور دولت تدبیر و امید حمایت و تقویت سمن ها از سوی دستگاه های دولتی تحت امر قوه مجریه بر اساس ماده ۴۳، ۴۴، ۴۵، ۴۶ حقوق شهروندی دولت تدبیر و امید به روشنی بیان کرده است.
ماده ۴۳- شهروندان از حق تشکیل، عضویت و فعالیت در احزاب، جمعیتها، انجمنهای اجتماعی، فرهنگی، علمی، سیاسی و صنفی و سازمانهای مردمنهاد، با رعایت قانون، برخوردارند. هیچکس را نمیتوان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبور ساخت. عضویت یا عدم عضویت نباید موجب سلب یا محدودیت حقوق شهروندی یا موجب تبعیض ناروا شود.
ماده ۴۴- حق شهروندان است که در قالب اتحادیهها، انجمنها و نظامهای صنفی در سیاستگذاریها، تصمیمگیریها و اجرای قانون مشارکت مؤثر داشته باشند.
ماده ۴۵- فعالیتهای مدنی در حوزههای حقوق شهروندی حق هر شهروند است. سازمانهای مردمنهاد باید حق دسترسی به اطلاعات و دادگاه صالح را برای دادخواهی در مورد نقض حقوق شهروندی داشته باشند.
ماده ۴۶- حق شهروندان است که آزادانه و با رعایت قانون نسبت به تشکیل اجتماعات و راهپیماییها و شرکت در آنها اقدام کنند و از بیطرفی دستگاههای مسئول و حفاظت از امنیت اجتماعات برخوردار شوند.
در نتیجه هر دو این سازمان که مستقیما زیر نظر نهاد ریاست جمهوری فعالیت میکنند طبق منشور حقوق شهروندی می بایست تماما از سازمان مردم نهاد تاریانا و دیگر سمن های استان حمایت جدی تری نشان بدهند
در بخش دیگری از منشورحقوق شهروندی به مشارکت و همفکری سمن ها در تعالی سازمان ها اشاره ای مستقیم شده است و طبق این سازوکار اجرا و نظارت بر حسن اجرای حقوق شهروندی امری قانونی است.
۲. دستگاههای اجرایی تابع قوه مجریه موظفاند با هماهنگی دستیار ویژه در حدود صلاحیتهای قانونی خود، با جلب مشارکت مردم، تشکلها، سازمانهای مردمنهاد و بخش خصوصی، ضمن جمعبندی و مدون سازی حقوق و آزادیهای مندرج در قانون اساسی و قوانین عادی، در حوزه مسئولیتها و اختیارات خود و شناسایی موارد نقض حقوق شهروندی، تدابیر و اقدامات قانونی لازم را برای تحقق این حقوق بهویژه از طریق تدوین و اجرای برنامه اصلاح و توسعه نظام حقوقی، آموزش، اطلاعرسانی و ظرفیتسازی و تقویت مفاهمه، گفتگو و تعامل در حوزه عمومی انجام دهند.
اما گلایه و نقد وارد بیشتر به اداره کل میراث فرهنگی خوزستان می باشد که این اداره کل باید متولی برگزاری چنین نشستهای علمی باشد نه در دقیقا نود مانع از اجرای آن گردد؟!
ظواهر امر نشان می دهد سرپرست جدید میراث فرهنگی خوزستان بر خلاف وعده های پیش از انتصابش تا به امروز به عدم تعامل با فعالین و سمن های این حوزه جدیت خود را اعلام کرده است.
پیش از این نیز شاهد بودیم که تنها مکان اموزشی اتحادیه صنایع دستی بانوان خوزستان در اداره میراث فرهنگی اهواز نیز توسط همین مدیریت فعلی منحل گردید
در ادامه این کارشکنی ها در هفته ای که گذشت شاهد جلوگیری از برگزاری جلسات علمی انجمن تاریانا بودیم.
در گفتگویی که با مجتبی گهستونی دبیر تاریانا داشتم، وی گفت: موضوع جلسه کاملا علمی و تخصصی بوده است هیچگونه موازی کاری با قوانین جاری هر دو سازمان میزبان جلسه نداشته است.
در نهایت سرپرست جدید تاکنون هیچگونه جلسه مطبوعاتی آزاد ( بدون گزینش) برای شرح اقدامات آتی خود و سازمان اعلام نموده و علاقه ای برای همفکری و مشارکت با سازمان های مردم در این حوزه بطور جدی نشان نداده است!
در پایان پرسش مهمی که از سرپرست جدید میراث فرهنگی خوزستان پرسیده میشود این است که چرا سازمان مطبوع شما که طبق منشور حقوق شهروندی دولت تدبیر و امید باید حامی و تقویت کننده همه سمن ها و فعالین این حوزه باشد از حداقل ترین خدمات به آنها جلوگیری می کنید؟
در پایان این اقدام نامناسب اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان را نسبت به عدم اجرای نشست علمی و تخصصی انجمن میراث فرهنگی و تاریخی تاریانا را نادرست پنداشته و این کردار را خلاف اخلاق مدیریتی این سازمان درراستای رعایت منشور حقوق شهروندی دولت تدبیر و امید می باشد.
انتهای پیام/*
Friday, 22 November , 2024