-
- منبع خبر : تابا نیوز
https://rahronews.ir/?p=7623
به گزارش رهرو نیوز؛ سید عبدالله موسوی در نشست خبری که امروز ۱۷ بهمن ماه با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران از حدود ۴۰ سال پیش با فرمان و هوشمندی حضرت امام (ره) تاسیس شد؛ اظهار کرد: در آن سالها کسی به فکر این نبود تا بخشی از چرخه تولید صنعت نفت که حفاری نام دارد را ملی اعلام کند اما حضرت امام (ره) فرمان تاسیس شرکت ملی حفاری ایران را صادر کرد.
وی ادامه داد: این شرکت اکنون دارای ۷۲ دستگاه دکل حفاری است که ۳ دستگاه از این دکلها در دریا و سایر آنها در خشکی مشغول به حفاری هستند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ماهیت کار حفاری را در تکمیل زنجیره تولید، خواند و تصریح کرد: تا پیش از آنکه متههای حفاری در زمین چرخش نکنند، امکان تولید نفت وجود نخواهد داشت و این موضوع بیانگر نقش اساسی ملی حفاری در بحث تکمیل زنجیره تولید نفت و گاز کشور است.
موسوی افزود:از ابتدای تاسیس این شرکت تا کنون بیش از ۹ میلیون متر حفاری انجام گرفته و همچنین بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه نیز توسط نیروهای شرکت ملی حفاری ایران، حفر شده است.
وی با اشاره به ارائه خدمات جنبی توسط این شرکت عنوان کرد: تا پیش از انقلاب همه این خدمات جنبی توسط شرکتهای خارجی ارائه میشد اما پس از تاسیس شرکت ملی حفاری ایران، بیش از ۲۰ تا ۳۰ مورد از خدمات جنبی مورد نیاز صنعت نفت توسط این شرکت ارائه میشود.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اعلام اینکه امروزه صنعت نفت ایران ملی شده است، گفت: همه چرخه تولید، از زمین شناسی، حفاری و تولید تا فروش و صادرات نفت خوشبختانه اکنون توسط متخصصان داخلی صنعت نفت در حال انجام است و کاملا شاهد آن هستیم که این زنجیره کاملا داخلی و ملی شده است. در حال حاضر مدیریت در تمام زنجیره صنعت نفت در داخل انجام میگیرد و در اختیار ما است.
موسوی به اقدامات انجامگرفته در بحث ساخت اشهر کرد و گفت: پیشرفتهای بسیار خوبی در سالیان گذشته در بحث ساخت داخل قطعات مورد نیاز صنعت نفت انجام شده است. اکنون رویکرد وزارت نفت به این سمت است تا از تولید و ساخت داخل حمایت کند و در این راستا شرکت ملی حفاری ایران نیز بیش از هزاران قلم از قطعات مورد نیاز این صنعت را بومی سازی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در بحث بومیسازی و ساخت داخل قطعات از توان و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و همچنین ظرفیتهای علمی دانشگاهی استان و کشور بهره خواهیم گرفت. در این زمینه قراردادهایی را با بخشهای مختلف منعقد کردهایم که میتواند به توسعه ساخت داخل کمک بسیاری کند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به نحریم ها گفت: در شرایط کنونی که شاهد تحریمها هستیم، شرکت ملی حفاری ایران نقش اساسی در بحث تولید نفت در خشکی و دریا دارد. در حال حاضر ناوگان صنعت حفاری در اختیار زنجیره تولید نفت کشور است و در این زمینه حدود ۲۰ هزار نفر نیرو مشغول به کار هستند تا شاهد تکمیل این زنجیره در بحث تولید نفت باشیم.
وی اعلام کرذ: در حال حاضر تنها در تامین بخشی از کالای مورد نیاز برای صنعت حفاری دچار مشکل هستیم و آن کالاها نیز جزو کالاهای بسیار خاص صنعت حفاری هستند اما در بسیاری از موارد کالاهای مورد نیاز این صنعت در درون کشور ساخته میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند.
موسوی با بیان اینکه در پروژههایEPCF و EPDF نیاز به شرکتهای خارجی نداریم، عنوان کرد: این قراردادها اکنون در حال انجام هستند و شرکتهای ایرانی برنده این مناقصات شدهاند و هیچ شرکت خارجی در این قراردادها وجود ندارد. کار بسیار جالبی نیز که در بحث این قراردادها انجام گرفته، آن است که ۵ درصد از ارزش این قراردادها برای کارهای عام المنفعه در جغرافیای اجرای آن طرحها در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به اینکه رویکرد ما یک رویکرد ساخت داخلی است، ادامه داد: در برخی از بخشها مانند میادین مشترک ممکن است به شرکتهای خارجی نیاز داشته باشیم و آن هم در زمینه سرمایهگذاری است اما در بخشهای دیگر نیازی به این شرکتهای خارجی وجود ندارد زیرا شرکتهای داخلی و دانشگاههای ما در حال کار بر روی ساخت قطعات مورد نیاز صنعت نفت و حفاری هستند.
انتهای پیام/*
Friday, 22 November , 2024