-
- منبع خبر : خبرگزاری ایرنا
https://rahronews.ir/?p=7836
رهرونیوز:حمیدرضا لشکری اظهار داشت: خروجی سد کرخه، دیشب از ۳۷۰ مترمکعب برثانیه به ۴۵۰ مترمکعب برثانیه افزایش یافته که اثر این افزایش تا سه روز دیگر در پایین دست حوزه در شهرستان های دشت آزادگان و هویزه مشهود می شود.
وی هدف از افزایش رهاسازی آب سد کرخه را تخلیه بخشی از حجم این سد و آمادگی برای سیلاب های آینده در این حوزه عنوان کرد و افزود: تراز حداکثری سد کرخه ۲۲۰ متر است، این در حالی است که هم اکنون تراز آب در این سد به ۲۱۶ متر رسیده و تنها ۶۲۰ میلیون مترمکعب از مخزن این سد خالیست.
لشکری ادامه داد: از سوی دیگر ورودی آب به سد کرخه امروز، ۵۲۰ مترمکعب بر ثانیه است که همچنان از خروجی آن (۴۵۰ مترمکعب برثانیه) بیشتر است و این مساله نگرانی در این حوزه را بیشتر کرده است.
به گفته وی، در صورت رسیدن به تراز حداکثری، سد کرخه دیگر نمی تواند هیچ سیلابی را کنترل کند و سیلاب های ورودی با همان حجم وارد رودخانه کرخه می شوند که این می تواند خسارت های زیادی به همراه داشته باشد.
وی درباره تاثیر افزایش رهاسازی آب از سد بر آبگرفتگی شهرها و روستاهای پایین دست کرخه، گفت: افزایش خروجی تا ۵۰۰ مترمکعب برثانیه، در صورت تحکیم سیل بندها مشکلی بوجود نمی آورد اما با توجه به پیش بینی ادامه بارندگی ها تا سوم اسفند ماه، احتمال دارد رهاسازی از سد کرخه تا ۷۰۰ مترمکعب برثانیه افزایش یابد، که به تبع آن احتمال آبگرفتگی در پایین دست نیز وجود دارد.
لشکری تصریح کرد: علاوه بر بارندگی روزهای آتی در حوزه کرخه، سیلاب های بهاره را نیز در پیش داریم که باید از حالا با آزاد کردن حجم کافی از مخزن سد، خود را برای کنترل آنها آماده کنیم.
وی با تاکید بر لزوم استحکام بخشی به سیل بندها در شهرستان های دشت آزادگان و هویزه، افزود: راهکارهای مقابله با سیلاب در پایین دست در حال بررسی است که از جمله آن فراهم کردن امکان پخش سیلاب، آبگیری تالاب هورالعظیم و بررسی امکان انتقال آب از کرخه به رودخانه کوپال و استفاده از سیلاب برای آبرسانی به کانون های ریزگرد در حال انجام است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین با اشاره به تاریخچه سیلاب های رودخانه کرخه اظهار داشت: این رودخانه در گذشته تحمل عبور سیلاب های بزرگ را داشته، به طوری که در آخرین سیلاب بزرگ کرخه در سال ۱۳۷۳ به بزرگی ۲ هزار مترمکعب برثانیه را تجربه کرده و اتفاق خاصی نیز نیفتاده است.
وی افزود: در گذشته پخش سیلاب به صورت طبیعی در حوزه کرخه اتفاق می افتاد اما در حال حاضر ساخت و ساز و توسعه شهری و روستایی بدون ضابطه، مانع پخش طبیعی سیلاب های رودخانه شده است.
لشکری در ادامه درباره وضعیت حوزه های آبی استان گفت: در حال حاضر ورودی سد دز ۵۳۰ مترمکعب برثانیه و خروجی ۶۰۴ مترمکعب برثانیه و حجم خالی این سد ۶۲۰ میلیون مترمکعب است.
وی اضافه کرد: ورودی به سد گتوند (حوزه کارون) ۷۷۰ مترمکعب برثانیه و خروجی ۴۶ مترمکعب برثانیه است و هم اکنون ۷۵۵ میلیون مترمکعب از این سد خالیست.
لشکری ادامه داد: ورودی سد مارون ۷۹ مترمکعب برثانیه و خروجی آن ۲۰۰ مترمکعب برثانیه و ظرفیت خالی این سد نیز ۲۱۷ میلیون مترمکعب است.
وی اظهار داشت: دبی رودخانه دز در مقطع دزفول ۵۶۰ مترمکعب برثانیه و در بامدژ ۷۶۸ مترمکعب برثانیه است همچنین دبی رودخانه کارون در گتوند ۲۰۴ مترمکعب برثانیه، در ملاثانی یک هزار و ۵۲۴ مترمکعب برثانیه و در اهواز یک هزار و ۵۴۰ مترمکعب برثانیه است.
لشکری افزود: دبی رودخانه کرخه در عبدالخان ۳۸۶ مترمکعب برثانیه، در حمیدیه ۳۵۸ مترمکعب برثانیه است و انشعابات آن رودخانه نیسان در سوسنگرد ۲۱۸ مترمکعب برثانیه و هوفل ۱۵۹ مترمکعب برثانیه است.
بر اساس این گزارش، افزایش رهاسازی آب از سد کرخه در حدود ۴۰۰ مترمکعب برثانیه، ۲ هفته پیش باعث وقوع سیلاب در پایین دست این حوزه به ویژه در تعدادی از شهرها و روستاهای دشت آزادگان و هویزه شد.
بارش های شدید و افزایش رهاسازی از سدهای دز و کرخه در یک ماه گذشته رودخانه ها را سیلابی کرده و روستاهای ۶ شهرستان را در معرض سیلاب قرار داده است.
برآورد اولیه خسارت سیلاب اخیر به مزارع کشاورزی خوزستان بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام شده است.
انتهای پیام/*
Sunday, 24 November , 2024