-
https://rahronews.ir/?p=9900
به گزارش رهرو نیوز: محمد قاسمینژاد معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در جلسه هماندیشی سالیانه برنامهریزی توسعه کشت محصول راهبردی کلزا گفت: در سال گذشته ۲۵ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا بوده که که با همت و برنامهریزی دقیق این میزان در سال زراعی جاری به ۸۵ هزار هکتار افزایش یافت.
وی افزود: کلزا یکی از گیاهان روغنی است که از نظر روغن، پروتئین و اسیدهای چرب غیر اشباع غنی و از نظر اسیدهای چرب اشباع در حداقل است و بهترین و باکیفیتترین روغنها، روغنی است که از دانه کلزا تهیه میشود.
قاسمینژاد همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: کنجاله دانه روغنی کلزا نیز به عنوان منبع غذایی مناسب برای دام از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، ضمن اشاره به نیاز کشور به ۵/۱ میلیون تن روغن اظهار کرد: در حال حاضر سرانه کشور در مصرف روغن ۱۹ کیلوگرم و نیاز به کنجاله ۵/۳ میلیون تن است همچنین ظرفیت روغنکشی در استان حدود ۶ میلیون تن، ظرفیت تصفیه روغن ۴ میلیون تن، واردات روغن خام ۷/۲ میلیون تن و واردات کنجاله در حدود ۹/۳ میلیون تن است.
وی همچنین سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی ۸۶-۸۵ را ۱۹۸ هزار هکتلر با ۳۲۰ هزار تن تولید عنوان کرد و افزود: این میزان سطح زیر کشت با طی سیر نزولی در سال ۹۴-۹۳ به ۴۰ هزار هکتار و تولید ۵۱ هزار تن رسید و در حال حاضر در سال زراعی ۹۸-۹۷ شاهد سطح زیر کشت ۲۱۴ هزار هکتار و تولید بالغ بر ۴۰۰ هزار تن هستیم و امیدواریم این سیر سعودی ادامه پیدا کرده و سطح زیر کشت در استان به ۶۰۰ هزار تن و ۱/۱ میلیون تن ارتقاء پیدا کند.
قاسمینژاد افزود: استان خوزستان از نظر تولید کلزا در کشور بعد از استان گلستان در جایگاه دوم قرار دارد.
وی ضمن اشاره به عوامل موثر بر تولید کلزا، تاریخ کشت، آرایش کشت، تغذیه و وضعیت درجه حرارت را از عوامل موثر بر تولید کلزا عنوان کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، شرایط کشت کلزا در استان را ایدهآل ارزیابی کرد و گفت: برای ۸۳ هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا حدود ۴۹۰ تن بذر نیاز است که مصرف در هر هکتار به طور میانگین ۵ کیلوگرم است.
وی در ادامه یادآور شد: کار حمل بذر به استان انجام و برنامهریزیها برای تهیه کود مصرفی این محصول نیز انجام شده است و در این راستا الویت اول ما در تحویل کود محصول کلزا در استان خواهد بود.
قاسمینژاد در پایان افزود: قوه نامیه بذرهای تولید شده در استان عمدتا بالای ۹۰ درصد و درجه خلوص تمام بذرهای تولید شده بالای ۹۸ درصد است و در سال رزاعی ۹۸-۹۷ شاهد رشد تولید هیبرید به صورت ۱۰۰ درصد بودیم.
انتهای پیام/*
Sunday, 24 November , 2024